Η Παρτίζαν κόντρα στην Μπάγερν που ψάχνει νίκη και... στραβοπατήματα για να μπει στην «δεκάδα»
i

© EuroLeague Basketball

Η Παρτίζαν κόντρα στην Μπάγερν που ψάχνει νίκη και... στραβοπατήματα για να μπει στην «δεκάδα»

Γιώργος Γαβριλάκης 10:02 - 08.02.2024 / Ανανεώθηκε: 11:56 - 08.02.2024

Στο Βελιγράδι, η Παρτίζαν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς αντιμετωπίζει την Μπάγερν Μονάχου του Πάμπλο Λάσο για την 26η αγωνιστική, στην πρώτη μέρα της οποίας πέραν του ματς του Ολυμπιακού με την Βαλένθια, στο πρόγραμμα εμφανίζονται σκληρές αναμετρήσεις σε Κωνσταντινούπολη, Μιλάνο και Βιτόρια.

Λίγο πριν το εικοσαήμερο διάλλειμα της EuroLeague, για τους αγώνες «παραθύρων» των εθνικών ομάδων, ο Ολυμπιακός θα βρεθεί την Βαλένθια. Ο αγώνας ανήκει στο πρόγραμμα της πρώτης μέρας δράσης στην 26η αγωνιστική, με τον Παναθηναϊκό να αντιμετωπίζει την Παρασκευή (9/2) στο ΟΑΚΑ την Φενέρμπαχτσε του κόουτς Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, του Γιώργου Παπαγιάννη και του Νικ Καλάθη. Τριών ανθρώπων που έχουν συνδυάσει μέρος (έως και μεγάλο μέρος) της καριέρας τους με το «τριφύλλι». 

Πάντως, επιστρέφοντας στην Πέμπτη (8/2), πέραν από το ματς των «ερυθρολεύκων» στο La Fonteta, μία ακόμα σπουδαία κόντρα εμφανίζεται στο Βελιγράδι. Εκεί όπου η Παρτίζαν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, υποδέχεται την Μπάγερν Μονάχου του Πάμπλο Λάσο

Η αναγκαιότητα της νίκης είναι κάτι παραπάνω από δεδομένο, ειδικά για την Παρτίζαν, κάτι που διατυπώθηκε από τον ίδιο της τον προπονητή. Οι Σέρβοι υπέφεραν στο πρώτο μισό της κανονικής περιόδου και τώρα προσπαθούν να ανακάμψουν. Βρίσκονται, αυτή τη στιγμή, στην 11η θέση και περιμένουν να... στραβοπατήσουν η Βαλένθια, η Μακάμπι και η Μπασκόνια για να ενταχθούν στο γκρουπ των ομάδων που ανήκουν στις θέσεις που οδηγούν (έστω) στα Play In

H Μπασκόνια του Νίκου Ρογκαβόπουλου με την σειρά της, φιλοξενεί στη Βιτόρια την Βιλερμπάν, ενώ η Μακάμπι Τελ Αβίβ που απέκτησε τον πρώην παίκτη του Προμηθέα, Τζο Τόμασον, λίγο πριν εκπνεύσει η διορία των μεταγραφών, θα βρεθεί στην Κωνσταντινούπολη για να αντιμετωπίσει την Αναντολού Εφές.  

Τέλος, η πρωτοπόρος Ρεάλ Μαδρίτης θα φιλοξενηθεί στο Μιλάνο από την ομάδα του Ετόρε Μεσίνα, που προσπαθεί να πείσει τον... εαυτό της ότι τίποτα δεν έχει χαθεί ακόμα. Μόνο που με 15 ήττες σε 25 αγώνες έχουν χάσει πολύτιμο έδαφος. 

Το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής

Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου
19:00 / Αναντολού Εφές - Μακάμπι Τελ Αβίβ (NovaSports 5)
21:30 / Μπασκόνια - Βιλερμπάν (NovaSports Start)
21:30 / Παρτίζαν - Μπάγερν Μονάχου (NovaSports 3)
21:30 / Βαλένθια - Ολυμπιακός (NovaSports Prime)
21:30 / Μιλάνο - Ρεάλ Μαδρίτης (NovaSports 4)

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου
21:00 / Ερυθρός Αστέρας - Ζαλγκίρις (NovaSports start)
21:15 / Παναθηναϊκός - Φενέρμπαχτσε (NovaSports Prime)
21:30 / Βίρτους Μπολόνια - Μονακό (NovaSports 5)
21:30 / Μπαρτσελόνα - Άλμπα Βερολίνου (NovaSports 4)

🔴 Sportal Euroleague Show με Βαλένθια - Ολυμπιακός και όλη τη δράση της Πέμπτης

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!