Εφές-Μακάμπι: Με μπασκέτες της Ζαλγκίρις θα αγωνιστούν στην «Αρένα Ρίγα»

Εφές-Μακάμπι: Με μπασκέτες της Ζαλγκίρις θα αγωνιστούν στην «Αρένα Ρίγα»

Παναγιώτης Κατσαφάδος • 18:34 - 07.02.2024 / Ανανεώθηκε: 12:41 - 23.05.2024

Ο αγώνας ανάμεσα στην Μακάμπι και την Εφές θα διεξαχθεί στην Ρίγα αλλά το κλειστό της ΒΕΦ Ρίγα δεν διέθετε τις κατάλληλες μπασκέτες. Έτσι, η Ζαλγκίρις βοήθησε την κατάσταση, στέλνοντας τις σωστές μπασκέτες από την Λιθουανία.

Η Μακάμπι αντιμετωπίζει την Εφές για την 26η αγωνιστική της Euroleague σε ένα ματς που θα διεξαχθεί στη Ρίγα (8/2, 19:30) και ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας μπάσκετ της Λετονίας έκανε μια ενδιαφέρουσα αποκάλυψη. Όπως είχε γίνει και στο ματς της Μακάμπι με την Φενέρμπαχτσε έτσι και σ’ αυτό με την Εφές, η διοργανώτρια αρχή όρισε το ματς σε ουδέτερη έδρα και ο λόγος είναι οι σχέσεις της Τουρκίας με το Ισραήλ.

Το συγκεκριμένο γήπεδο στη Ρίγα πληροί τις προϋποθέσεις για να φιλοξενήσει ματς Euroleague, ωστόσο υστερεί σε κάτι σημαντικό. Σύμφωνα, λοιπόν, με τον Κάσπαρς Τσίπρους το γήπεδο δεν διαθέτει τις μπασκέτες, οι οποίες απαιτούνται για τα ματς της Euroleague.

Έτσι, η Ζαλγκίρις συνέβαλλε στο να προμηθευτεί το κλειστό της Ρίγας με τις κατάλληλες μπασκέτες.

Οι δηλώσεις του γενικού γραμματέα της ομοσπονδίας μπάσκετ της Λετονίας:

«Σε τέτοιες περιπτώσεις η διοργάνωση του παιχνιδιού βαραίνει τη γηπεδούχο και στην προκειμένη την Αναντολού Εφές. Εμείς, απλώς βοηθάμε. Αλλά, το… αστείο και μεγαλύτερο πρόβλημα για το ματς στη Ρίγα ήταν οι μπασκέτες! Τα ματς στην Ευρωλίγκα γίνονται με μία συγκεκριμένη μάρκα μπασκέτας, που δεν υπάρχει στη Λετονία! Χάρη στη Ζαλγκίρις οι συγκεκριμένες μπασκέτες ήρθαν από το Κάουνας. Αυτή, ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση που είχαμε».

Από την Πάτρα στην Γρανάδα και τώρα στην EuroLeague - Ο Τζο Τόμασον υπογράφει στην Μακάμπι
EUROLEAGUE

14:24 - 07.02.2024

Από την Πάτρα στην Γρανάδα και τώρα στην EuroLeague - Ο Τζο Τόμασον υπογράφει στην Μακάμπι

O Τζο Τόμασον, ο οποίος πέρσι έκανε ένα δυναμικό πέρασμα από τον Προμηθέα, ανήκει στην ισπανική Γρανάδα, αλλά είναι έτοιμος για το μεγάλο βήμα της καριέρας του: Υπογράφει στην Μακάμπι και ετοιμάζεται για δράση στο κορυφαίο επίπεδο.