Euroleague: Πρόστιμο σε Μπόλντγουιν και Τζέιμς για δηλώσεις κατά των διαιτητών

Μάικ Τζέιμς και Ουέιντ Μπόλντγουιν

i

Euroleague

Euroleague: Πρόστιμο σε Μπόλντγουιν και Τζέιμς για δηλώσεις κατά των διαιτητών

Νίκος Καλαμπάκας 16:55 - 06.02.2024 / Ανανεώθηκε: 16:55 - 06.02.2024

Η Euroleague τιμώρησε με πρόστιμο τον Μάικ Τζέιμς και τον Ουέιντ Μπόλντγουιν για δηλώσεις κατά των διαιτητών!

Ο Ουέιντ Μπόλντγουιν της Μακάμπι και ο Μάικ Τζέιμς της Μονακό τιμωρήθηκαν με πρόστιμα για παράπονα που είχαν εκφράσει στον 25ο γύρο, ανακοίνωσε η EuroLeague.

Και στους δύο παίκτες επιβλήθηκαν κυρώσεις λόγω των ενεργειών τους προς τους διαιτητές.

Η EuroLeague Basketball παρουσίασε αναλυτικά τις παραβάσεις που έκαναν οι παίκτες και τα πρόστιμα που τους επιβλήθηκαν:

«Ο κ. Ουέιντ Μπόλντγουιν, παίκτης της Μακάμπι, έχει τιμωρηθεί με πρόστιμο 3.500 ευρώ για έλλειψη σεβασμού προς ένα μέλος της διαιτησίας με την ευκαιρία του αγώνα εναντίον της Μπασκόνια σύμφωνα με το άρθρο 27.2. .β) του Πειθαρχικού Κώδικα Μπάσκετ της Ευρωλίγκας».

«Ο κ. Μάικ Τζέιμς, παίκτης της Μονακό έχει τιμωρηθεί με πρόστιμο 2.500 ευρώ, για επαναλαμβανόμενες δημόσιες δηλώσεις, Γύρος 15 και Γύρος 21, που σχετίζονται με την απόδοση των διαιτητών, σύμφωνα με το άρθρο 24.2.c) του Πειθαρχικού Κώδικα της Euroleague Basketball».

Και οι δύο παίκτες ήταν δυσαρεστημένοι με τη διαιτησία στα αντίστοιχα παιχνίδια τους, με τον πρώτο να φτάνει στο σημείο να τσακώνεται με έναν διαιτητή στο τέλος της ήττας της ομάδας του από την Μπασκόνια στην Ισπανία.

Από την άλλη, ο Τζέιμς είχε εκφράσει έντονη αντίθεση με τους διαιτητές στις 11 Ιανουαρίου, στην ήττα της ομάδας του από τον Παναθηναϊκό ΑΚΤΩΡ.

Να σημειωθεί ότι ο Τζέιμς χρειάζεται ακόμα 50 πόντους προκειμένου να ξεπεράσει τον Βασίλη Σπανούλη στη λίστα με τους κορυφαίους σκόρερ όλων των εποχών στην Euroleague. Ο γκαρντ από τις ΗΠΑ αναμένεται σύντομα να φτάσει στο ρεκόρ και είναι ευχής έργον που η λίγκα τον τιμώρησε με πρόστιμο και όχι με αποκλεισμό από κάποιο αγώνα.