Από την Πάτρα στην Γρανάδα και τώρα στην EuroLeague - Ο Τζο Τόμασον υπογράφει στην Μακάμπι
i

© Intime

Από την Πάτρα στην Γρανάδα και τώρα στην EuroLeague - Ο Τζο Τόμασον υπογράφει στην Μακάμπι

Γιώργος Γαβριλάκης 14:24 - 07.02.2024 / Ανανεώθηκε: 14:37 - 07.02.2024

O Τζο Τόμασον, ο οποίος πέρσι έκανε ένα δυναμικό πέρασμα από τον Προμηθέα, ανήκει στην ισπανική Γρανάδα, αλλά είναι έτοιμος για το μεγάλο βήμα της καριέρας του: Υπογράφει στην Μακάμπι και ετοιμάζεται για δράση στο κορυφαίο επίπεδο.

Στα 30 του χρόνια, ο Τζο Τόμασον έχει καταγράψει σημαντικές επιδόσεις -σε προσωπικό επίπεδο- στα ευρωπαϊκά γήπεδα, αλλά ποτέ (μέχρι στιγμής) δεν του δόθηκε η ευκαιρία να δοκιμαστεί στο κορυφαίο επίπεδο. 

Λίγες ώρες πριν το τέλος της μεταγραφικής διορίας στην EuroLeague, o Αμερικανός γκαρντ, παίρνει αυτό που ονειρευόταν. Η Μακάμπι Τελ Αβίβ ετοιμάζεται να τον κάνει... δικό της και το μόνο που απομένει είναι η επίσημη ανακοίνωση της συνεργασίας. 

Ο Τόμασον έχει κάνει μία τεράστια περιοδεία στην ευρωπαϊκή του καριέρα, που ξεκίνησε από την Ρουμανία και την Ντιναμό Βουκουρεστίου το 2016, τότε που μόλις είχε ολοκληρώσει τις σπουδές του και τις αγωνιστικές του εμφανίσεις με το Πανεπιστήμιο, Ράιτ Στέιτ. 

Η ζωή τον... έβγαλε μέχρι και την Πάτρα, αφού πέρσι (μέρος της σεζόν 2022-23) αγωνίστηκε στον Προμηθέα, ενώ είχε προηγηθεί μία πορεία του στην Πολωνία (από το 2017-2020), το Ισραήλ (με την Χάποελ Γκιλμπόα Γκαλίλ), την Ισπανία (Μανρέσα) και την Ρωσία (Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης). 

Όταν έφυγε από την Ελλάδα, πήγε και πάλι στην Ισπανία. Την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο εμφανίστηκε με την Γρανάδα στην Liga Endesa και πλέον ετοιμάζει τις βαλίτσες του για να εγκατασταθεί στο Βελιγράδι, που αποτελεί την προσωρινή βάση της Μακάμπι Τελ Αβίβ, όσο ο πόλεμος στο Ισραήλ συνεχίζεται. 

Μία νέα συνεργασία από τα... παλιά: Ρούμπιο, Γκριμάου και Ναβάρο ξανά μαζί μετά από 13 χρόνια! (vid)
EUROLEAGUE

10:16 - 07.02.2024

Μία νέα συνεργασία από τα... παλιά: Ρούμπιο, Γκριμάου και Ναβάρο ξανά μαζί μετά από 13 χρόνια! (vid)

Το 2009 συναντήθηκαν και οι τρεις τους στην Βαρκελώνη. Στο τέλος της σεζόν είχαν πανηγυρίσει την κατάκτηση της EuroLeague (με τη νίκη στον τελικό επί του Ολυμπιακού) και τώρα, ο Ρούμπιο από το ίδιο... πόστο, θα συνεργαστεί με τον κόουτς Ρότζερ Γκριμάου και τον GM, Χουάν Κάρλος Ναβάρο.

Στο ισπανικό πρωτάθλημα, ο Τόμασον, κατέγραψε στην στατιστική του 14,1 πόντους, 3,4 ριμπάουντ και 3,4 ασίστ μέσο όρο στους 20 αγώνες που έχει εμφανιστεί, ενώ στην Stoiximan Basket League με τον Προμηθέα (2022-23) είχε 12,1 πόντους, 3,7 ριμπάουντ και 3,2 ασίστ.