Μία νέα συνεργασία από τα... παλιά: Ρούμπιο, Γκριμάου και Ναβάρο ξανά μαζί μετά από 13 χρόνια! (vid)
i

© photo by Rodolfo Molina / Getty Images / Ideal Images

Μία νέα συνεργασία από τα... παλιά: Ρούμπιο, Γκριμάου και Ναβάρο ξανά μαζί μετά από 13 χρόνια! (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 10:16 - 07.02.2024 / Ανανεώθηκε: 10:17 - 07.02.2024

Το 2009 συναντήθηκαν και οι τρεις τους στην Βαρκελώνη. Στο τέλος της σεζόν είχαν πανηγυρίσει την κατάκτηση της EuroLeague (με τη νίκη στον τελικό επί του Ολυμπιακού) και τώρα, ο Ρούμπιο από το ίδιο... πόστο, θα συνεργαστεί με τον κόουτς Ρότζερ Γκριμάου και τον GM, Χουάν Κάρλος Ναβάρο.

Ο Ρίκι Ρούμπιο επέστρεψε στην Μπαρτσελόνα. Την πρώτη φορά που υπέγραψε στην ομάδα της Καταλονίας το ημερολόγιο ήταν γυρισμένο στις σελίδες του 2009. Κι όταν εγκαταστάθηκε στην πόλη και πήγε στο Palau Blaugrana, εκεί συνάντησε πολλούς και διάφορους. Ανάμεσά τους ο αρχηγός Χουάν Κάρλος Ναβάρο και ο Ρότζερ Γκριμάου

Τότε ο Ρούμπιο ήταν 20 ετών και πλέον έχει κλείσει τα 33. Ο Ναβάρο ειναι 43 ετών και έχει τον τίτλο του General Manager της «Μπάρτσα», ενώ ο Γκριμάου στα 45 του χρόνια βρίσκεται στην αγωνιστική διαχείριση της ομάδας με τον ρόλο του πρώτου προπονητή. Δεκατρία χρόνια μετά την πρώτη του συνεργασία, έρχεται η δεύτερη και οι μνήμες από τις επιτυχίες του παρελθόντος... ξυπνούν! 

Άλλωστε, οι τρεις τους είχαν πανηγυρίσει την τελευταία κατάκτηση της Μπατσελόνα στην EuroLeague. To 2010. Τότε που στον τελικό είχαν νικήσει τον Ολυμπιακό με 86-68. Ο Ρούμπιο είχε 9 πόντους, 4 ριμπάουντ και 2 ασίστ κόντρα στους «ερυθρόλευκους» των Παπαλουκά, Μπουρούση, Τσίλντρες, Κλέιζα, τους οποίους είχε... εκτελέσει ο Ναβάρο με 21 πόντους την ώρα της κρίσης. Ενώ, ο Γκριμάου είχε αγωνιστεί για 10 λεπτά και δεν είχε σκοράρει, είχε όμως καταγράψει 2 ριμπάουντ και 2 ασίστ. 

Την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, η Μπαρτσελόνα έπειτα από 25 αγωνιστικές βρίσκεται στην δεύτερη θέση της κατάταξης με ρεκόρ 17-8. Μόνο η Ρεάλ Μαδρίτης είναι μπροστά της και πλέον, περιμένουν να δουν πότε θα είναι σε θέση να τους βοηθήσει ο Ρούμπιο και κυρίως να δημιουργήσει μία προοπτική που μπορεί να τους οδηγήσει ξανά σε ένα σπουδαίο τρόπαιο. 

Και η Marca... προειδοποιεί τη Ρεάλ για Ταβάρες και Παναθηναϊκό: «Διατεθειμένοι να του δώσουν ό,τι τους ζητήσει»
EUROLEAGUE

10:23 - 06.02.2024

Και η Marca... προειδοποιεί τη Ρεάλ για Ταβάρες και Παναθηναϊκό: «Διατεθειμένοι να του δώσουν ό,τι τους ζητήσει»

Η Marca επαναφέρει το θέμα Παναθηναϊκού και Ταβάρες, αναφέροντας ότι οι «πράσινοι» είναι διατεθειμένοι να δώσουν στον καλύτερο σέντερ της Ευρώπης ό,τι τους ζητήσει για να τον κάνουν δικό τους το καλοκαίρι.

Πάντως, για αρχή ο πρώην ΝΒΑer κανείς δεν ξέρει αν θα μπορέσει να επιστρέψει στο υψηλό επίπεδο. Έχει τα χαρίσματα για να το κάνει, αλλά έχει επίσης να αγωνιστεί πολλούς μήνες και επίσης έχει επιβαρυνθεί ο οργανισμός του με ψυχικά προβλήματα που ο ίδιος έχει εξηγήσει πως προέκυψαν μετά τον θάνατο της μητέρας του (το 2016) και διογκώθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια.