Πρόστιμο στον Παναθηναϊκό από την EuroLeague για την ανακοίνωση κατά της διαιτησίας

Πρόστιμο στον Παναθηναϊκό από την EuroLeague για την ανακοίνωση κατά της διαιτησίας

Γιώργος Γαβριλάκης 14:26 - 06.02.2024 / Ανανεώθηκε: 14:34 - 06.02.2024

Η EuroLeague ενημέρωσε τον Παναθηναϊκό για την επιβολή προστίμου ύψους 5.000 ευρώ, λόγω της ανακοίνωσης των «πρασίνων» για τη διαιτησία στο παιχνίδι της 11ης αγωνιστικής με αντίπαλο την Παρτίζαν.

Ετεροχρονισμένα έφθασε στον Παναθηναϊκό η ενημέρωση για την τιμωρία της EuroLeague που αφορά χρηματικό πρόστιμο 5 χιλιάδων ευρώ. Και αυτό «πηγάζει» από την ανακοίνωση των «πρασίνων» κατά της διαιτησίας από το παιχνίδι της 11ης αγωνιστικής κόντρα στην Παρτίζαν. Ένας αγώνας που είχε διεξαχθεί στις 30 Νοεμβρίου

Τότε που ο Παναθηναϊκός είχε ηττηθεί στην Stark Arena του Βελιγραδίου (με 92-87) στο έξτρα πεντάλεπτο (κανονική διάρκεια: 78-78) και μετά το τέλος της αναμέτρησης η ΚΑΕ είχε εκδώσει ανακοίνωση που, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Διαιτησίες - καρμανιόλες δεν σέβονται τον ιδρώτα των αθλητών και τα χρήματα των ιδιοκτητών»

Επίσης, οι «πράσινοι» είχαν εξηγήσει πως «η ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR καλεί, για πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια, τα αρμόδια όργανα της Euroleague, να λάβουν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ σοβαρά μέτρα για το επίπεδο της διαιτησίας, που συνεχίζει να βρίσκεται υπό το μηδέν. Παρά τις αλλαγές σε κορυφαίο επίπεδο, είτε λόγω ανεπάρκειας, είτε για άλλους λόγους, οι διαιτητές συνεχίζουν να μην αποδίδουν δικαιοσύνη». 

Φθάνοντας στο επίμαχο για τις... ασεβής καρμανιόλες, αλλά και στο γεγονός ότι «έχουμε καταγγείλει επανειλημμένως τα λάθη και τα διαιτητικά «κατορθώματα» εκεί που πρέπει αλλά και δημοσίως, ελπίζοντας ότι κάτι θα αλλάξει και οι ομάδες θα παίρνουν αυτό που πραγματικά αξίζουν. Δυστυχώς, σχεδόν κάθε εβδομάδα, οι πράξεις ακυρώνουν τις (όποιες) καλές προθέσεις για απονομή δικαιοσύνης. Για την ακρίβεια όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν. Και κάπως έτσι η ανοχή γίνεται συνενοχή».

🔴 Εξελίξεις στον Ολυμπιακό: Κοβάτσεβιτς, Καρβαλιάλ, Γιοβάνοβιτς, Μπαχάρ, Φορτούνης και το CAS

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!

var disqus_config = function () { this.callbacks.onNewComment = [function(comment) { trackCommentGA4(comment); }]; }; (function() { var d = document, s = d.createElement('script'); s.src = 'https://www-sportal-gr.disqus.com/embed.js'; s.setAttribute('data-timestamp', +new Date()); (d.head || d.body).appendChild(s); })(); function trackCommentGA4(comment) { window.dataLayer = window.dataLayer || []; window.dataLayer.push({ event: 'submit_comment', form_state: 'success', method: 'cms' }); }