Αντετοκούνμπο: «Δεν ασχολούμαι με τις ανταλλαγές»

Γιάννης Αντετοκούνμπο

i

© photo by Stacy Revere / Getty Images / Ideal Images

Αντετοκούνμπο: «Δεν ασχολούμαι με τις ανταλλαγές»

Sportal newsroom 13:02 - 10.02.2023 / Ανανεώθηκε: 13:04 - 10.02.2023

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ακούει πολλά και διάφορα, αλλά επιλέγει να εστιάζει στο άτομό του και στην εξέλιξη της ομάδας του στο παρκέ. Ξέρει όμως, ότι «ο Κρόουντερ θα μας βοηθήσει», ενώ «περίμενα πως θα φύγει και ο Ντουράντ από το Μπρούκλιν».

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με σπουδαία εμφάνιση έφυγε μαζί με τους Μπακς νικητής από το Λος Άντζελες. Οι Λέικερς δεν μπορούσαν να αντισταθούν. Είχαν δικαιολογίες, αφού δεν έπαιζε ο ΛεΜπρόν, αλλά «δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο Άντονι Ντέιβις είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στο NBA. Ήταν στο παρκέ και όλοι οι Λέικερς πάλεψαν σε κάθε κατοχή», είπε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, που είδε μετά από καιρό τον Κρις Μίντλετον να είναι δεύτερος σκόρερ της ομάδας. «Βλέπω ότι αρχίζει να ανεβάζει ρυθμό» υπογράμμισε ο Greek Freak, για να συμπληρώσει πως «ήρθε από τον πάγκο και έβαλε 22 πόντους. Ακόμα έχει περιορισμό στο χρόνο συμμετοχής του μέχρι το σώμα του να επανέλθει. Είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες μας και από τα χέρια του περνάνε πολλά. Σουτ, αποφάσεις, επιθέσεις και άμυνες. Είναι σίγουρα ένας παίκτης που μπορείς να στηριχτείς πάνω του κάθε στιγμή». 

Αυτός είναι ο «σκληρός» νέος συμπαίκτης του Αντετοκούνμπο, στους Μιλγουόκι Μπακς
NBA

19:07 - 09.02.2023

Αυτός είναι ο «σκληρός» νέος συμπαίκτης του Αντετοκούνμπο, στους Μιλγουόκι Μπακς

O Tζάι Κρόουντερ θα συναντήσει στο Μιλγουόκι τον Αντετοκούνμπο στην προσπάθεια των Μπακς να κατακτήσουν το πρωτάθλημα. Τα Ελάφια έδωσαν 5 μελλοντικά Draft Pick στους Νετς και τους Νουόρα, Ιμπάκα και Τζορτζ Χιλ στους Ιντιάνα Πέισερς.

Οι δημοσιογράφοι λόγω της ημέρας, ρώτησαν τον Αντετοκούνμπο και τις γνώμη του για τις ανταλλαγές, τη μετακίνηση του Κέβιν Ντουράντ και τις εξελίξεις. «Δεν ασχολούμαι μ’ αυτά», είπε ο Γιάννης. «Τα ακούω, αλλα μένω έξω από τις συζητήσεις, τα σενάρια, τις φήμες και τις ανταλλαγές. Εστιάζω σε εμένα και την ομάδα του». Σίγουρα η φυγή του Κέβιν Ντουράντ από το Μπρούκλιν και την Ανατολή «προφανώς και επηρεάζει, αφού είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στη λίγκα. Όσο ήταν στην περιφέρειά μας τον αντιμετωπίζαμε 3-4 φορές τον χρόνο. Τώρα που είναι στη Δύση θα τον αντιμετωπίζουμε δύο», είπε σκοπτικά. Εκτός βέβαια και αν τον βρει στους τελικούς του ΝΒΑ… 

Η μετακίνησή του πάντως, δεν του προκάλεσε έκπληξη: «Πέρσι έφυγε ο Χάρντεν, πριν μέρες είχε ζητήσει ανταλλαγή ο Ίρβινγκ. Νομίζω ότι φαινόταν ότι θα αποχωρήσει». 

Όσον αφορά στις αλλαγές των Μπακς, με την προσθήκη του Κρόουντερ ο Αντετοκούνμπο θεωρεί πως «χρειαζόμασταν έναν παίκτη σαν τον Τζάι. Ξέρει να νικάει, είναι σκληρός και βάζει σουτ, έχει εμπειρία και θα μας βοηθήσει»

Για να αποκτηθεί βέβαια αποχώρησαμ και κάποιοι παίκτες. Ένας από αυτούς ήταν ο Νιγηριανός, Τζόρνταν Νουόρα, ο οποίος… «είναι φίλος μου και στεναχωρήθηκα που δεν θα είναι μαζί μας. Όταν μου είπε ότι έγινε ανταλλαγή, μόλις είχαν ξυπνήσει και νόμιζα ότι έκανε πλάκα. Στην Ιντιάνα θα έχει την ευκαιρία να μπει στο παρκέ και να δείξει στον κόσμο τι μπορεί να κάνει. Το πιστεύω».