Αντετοκούνμπο: «Δεν βλέπω αμερικάνικο ποδόσφαιρο, αλλά...» (vid)
i

© photo by Dustin Bradford / Getty Images / Ideal Images

Αντετοκούνμπο: «Δεν βλέπω αμερικάνικο ποδόσφαιρο, αλλά...» (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:57 - 17.09.2023 / Ανανεώθηκε: 10:02 - 17.09.2023

Κάποιος φίλος έπεισε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να παρακολουθήσει ένα κολεγιακό παιχνίδι αμερικάνικου ποδοσφαίρου. Αν και δεν είναι... λάτρης του σπορ ο Greek Freak πείστηκε και αυτό που είδε τον εντυπωσίασε. Το Κολοράντο νίκησε μετά από δύο παρατάσεις το Κολοράντο Στέιτ στο τοπικό ντέρμπι που έκανε τον ΛεΜπρόν Τζέιμς να «παραμιλάει» και τον Τρέιβις Χάντερ να υποφέρει.

Στην Αμερική το επίκεντρο της αθλητικής επικαιρότητας τις τελευταίες ώρες είναι η δράση των κολεγιακών ομάδων του αμερικάνικου φούτμπολ. Στο πρόγραμμα του Σαββάτου (ξημερώματα Κυριακής 17/9) διεξήχθησαν 75 παιχνίδια από άκρη σε άκρη των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά τα βλέμματα όλων εστίασαν σε ένα τοπικό ντέρμπι. Στην αναμέτρηση του Κολοράντο με το Κολοράντο Στέιτ

Η εξέλιξη του αγώνα ήταν εντυπωσιακή και επεισοδιακή. Τελικά, το Κολοράντο νίκησε στην δεύτερη έξτρα περίοδο με σκορ 43-35 και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σίντεουρ Σάντερ, τον οποίο και... παραδέχτηκε ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο οποίος ναι μεν είναι σούπερ σταρ του ΝΒΑ, αλλά στα γυμνασιακά του χρόνια πρωταγωνιστούσε και ως παίκτης του αμερικάνικου φούτμπολ. 

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο από την άλλη, στα Σεπόλια δεν είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει την τύχη του στο συγκεκριμένο άθλημα. Και γενικά όπως ο ίδιος αναφέρει δεν έχει μεγάλη σχέση με το σπορ. «Δεν παρακολουθώ αμερικάνικο ποδόσφαιρο», δήλωσε σε σχετική του ανάρτηση, αλλά κάποιος μάλλον τον έπεισε να δει το ντέρμπι του Κολοράντο και ο Greek Freak παραδέχθηκε πως ήταν «ένα φοβερό παιχνίδι».

Αν για τον Αντετοκούνμπο πάντως ήταν φοβερό, αλλά για τον Τρέιβις Χάντερ ήταν τρομακτικό. Ο 20χρονος cornerback του Κολοράντο και ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες όλης της χώρας εγκατέλειψε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού και οδηγήθηκε στο νοσοκομείο. Ένα χτύπημα... βρόμικο από τον Χένρι Μπλακμπερν, αλλά συνηθισμένο στο άθλημα που έχει επιλέξει να κάνει, τον πέταξε στο έδαφος και είδε «αστεράκια».