Αντετοκούνμπο: «Ο Μπρουκ Λόπεζ είναι ο άνθρωπός μου, μέσα και έξω από το γήπεδο»

Γιάννης Αντετοκούνμπο

i

@ photo by Michael Reaves / Getty Images / Ideal Images

Αντετοκούνμπο: «Ο Μπρουκ Λόπεζ είναι ο άνθρωπός μου, μέσα και έξω από το γήπεδο»

Γιώργος Γαβριλάκης 08:59 - 14.03.2023 / Ανανεώθηκε: 10:53 - 14.03.2023

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο λίγο πριν ολοκληρωθεί η νίκη των Μπακς στο Σακραμέντο δέχθηκε... επίθεση από τον Τρέι Λάιλς, αλλά δεν ήταν μόνος του. «Ο Μπρουκ τον σταμάτησε! Είναι ο άνθρωπός μου, πάντα με προστατεύει και τον ευχαριστώ», είπε ο Greek Freak.

«Μην το ξανακάνεις. Μην τον ξανασπρώξεις», αυτό είπε ο Μπρουκ Λόπεζ στον Τρέι Λάιλς όπως αποκάλυψε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο λίγο μετά το τέλος του ματς. 

Ο 28χρονος Ελληνας σούπερ σταρ του ΝΒΑ είχε δεχθεί μία σπρωξιά από τον φόργουορντ των Σακραμέντο Κινγκς και ο Λόπεζ τον προστάτευσε. Μάλιστα, το έκανε και με τα χέρια του όταν χρειάστηκε, αφού ο σέντερ των Ελαφιών όρμησε στον αντίπαλό του, αντάλλαξαν κουβέντες και γροθιές, με τον Αντεκούνμπο να εξηγεί πως «όταν με έσπρωξε δεν βρήκα κανένα νόημα να απαντήσω. Στο παρελθόν το έχω κάνει και δεν φοβάμαι τέτοιες καταστάσεις. Ο Μπρουκ όμως, ένιωσε ότι ήθελε να με υπερασπιστεί και τον ευχαριστώ γι' αυτό. Δεν είναι η πρώτη φορά που το έχει κάνει. Είναι ο... άνθρωπός μου, όχι μόνο μέσα στο γήπεδο, αλλά και έξω από αυτό».

Σαν σίφουνας επέστρεψε ο Αντετοκούνμπο και με 46 πόντους διέλυσε τους Κινγκς
NBA

06:47 - 14.03.2023

Σαν σίφουνας επέστρεψε ο Αντετοκούνμπο και με 46 πόντους διέλυσε τους Κινγκς

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αυτή τη φορά πάτησε το παρκέ και λίγο μετά… πάτησε και τους Σακραμέντο Κινγκς. Με 46 πόντους και 12 ριμπάουντ και με τον Κρις Μίντλετον (όπως παλιά) στο πλευρό του, οδήγησε τους Μπακς σε σπουδαία εκτός έδρας νίκη με 133-124.

Στη ζωή του ο Αντετοκούνμπο έχει μάθει «να ευχαριστώ όλους όσους με βοηθάνε και ο Μπρουκ είναι ένας από αυτούς. Ολοι οι συμπαίκτες μου καλύπτουν τα νώτα μου και αυτό με κάνει να αισθάνομαι πολύ όμορφα». 

Πέραν όμως, από το συμβάν και τη φασαρία στο τέλος του παιχνιδιού το Μιλγουόκι και ο Γιάννης παρατήρησαν κι άλλη μια κατάσταση σε σχέση με το παιχνίδι. Την παρουσία του Κρις Μίντλετον φυσικά, ο οποίος πέραν από τους 31 πόντους του «έδειξε πως είναι και πάλι στο υψηλό επίπεδο», σημείωσε ο Γιάννης για να εξηγήσει πως «είναι ο άνθρωπος που με την παρουσία του κάνει τη ζωή όλων μας πιο εύκολη. Δεν έχουμε παίξει πολλά παιχνίδια φέτος εγώ, ο Κρις και ο Τζρου (Χόλιντεϊ) μαζί. Ελπίζω και χτυπάω ξύλο να μείνουμε υγιείς και να διεκδικήσουμε τους στόχους μας. Αν είμαστε γεροί και δυνατοί δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα», κατάληξε.