Σαν σίφουνας επέστρεψε ο Αντετοκούνμπο και με 46 πόντους διέλυσε τους Κινγκς

Γιάννης Αντετοκούνμπο

i

© photo by Thearon W. Henderson / Getty Images / Ideal Images

Σαν σίφουνας επέστρεψε ο Αντετοκούνμπο και με 46 πόντους διέλυσε τους Κινγκς

Γιώργος Γαβριλάκης 06:47 - 14.03.2023 / Ανανεώθηκε: 08:11 - 14.03.2023

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αυτή τη φορά πάτησε το παρκέ και λίγο μετά… πάτησε και τους Σακραμέντο Κινγκς. Με 46 πόντους και 12 ριμπάουντ και με τον Κρις Μίντλετον (όπως παλιά) στο πλευρό του, οδήγησε τους Μπακς σε σπουδαία εκτός έδρας νίκη με 133-124.

Οι μεγάλες δυνάμεις των Μιλγουόκι Μπακς συνδιάστηκαν για πρώτη φορά φέτος και το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό. Κατ’ αρχάς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο επέστρεψε έπειτα από απουσία τριών αγώνων και ο ρυθμός του παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Οι Σακραμέντο Κινγκς παρατηρώντας τον και προσπαθώντας να τον σταματήσουν σήκωσαν τα χέρια ψηλά πολλές φορές. 

Δεν ήξεραν στην πραγματικότητα τι να κάνουν και απλώς τον παρακολούθησαν να τους βάζει 46 πόντους, να παίρνει 12 ριμπάουντ και να οδηγεί τα Ελάφια στη νίκη με 133-124 επί των Βασιλιάδων στην πρωτεύουσα της Καλιφόρνια. 

Οι Κιγνκς σκοράρουν με μεγάλη συχνότητα, είναι πρώτοι σε παραγωγή πόντων σε ολόκληρο το ΝΒΑ και οι Μπακς ήξεραν πως όσους πόντους και να βάλει ο Greek Freak μπορεί να μην ήταν αρκετοί. Ο Κρις Μίντλετον ήρθε για να δώσει λύση σε αυτό το… πρόβλημα.

Έκανε το καλύτερο φετινό του παιχνίδι, σταμάτησε στους 31 πόντους με 5/8 τρίποντα και θύμησε σε όλους ποιος είναι ο βασικός λόγος -πέραν του Γιάννη φυσικά- που το Μιλγουόκι έχει κατακτήσει έναν τίτλο και πάει για τον… επόμενο. 

Πόρτις σε Γιάννη: «Δεν σε ξέρω δεν με ξέρεις, αλλά σου υπόσχομαι ένα πράγμα»
NBA

09:23 - 13.03.2023

Πόρτις σε Γιάννη: «Δεν σε ξέρω δεν με ξέρεις, αλλά σου υπόσχομαι ένα πράγμα»

Ο Μπόμπι Πόρτις θυμήθηκε την πρώτη του τηλεφωνική επαφή με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, όταν υποσχέθηκε στον σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς πως αυτός θα τον βοηθήσει να πάρει το πρωτάθλημα. Την υπόσχεσή του την κράτησε!

Φέτος, ο Μίντλετον, έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά από τραυματισμούς, οι μέσοι όροι του (13,8 πόντοι) είναι περιορισμένοι, όπως ήταν μέχρι προσφάτως περιορισμένος ο χρόνος συμμετοχής του. Πλέον, όμως παίζει χωρίς όρια και η χρονιά για την ίδιο ουσιαστικά τώρα ξεκινάει. 

Για τους Κινγκς που πρωταγωνιστούν στη Δύση και έχουν ήδη 40 νίκες, ο Ντομάντας Σαμπόνις έκανε άλλο ένα triple double με 23 πόντους, 17 ριμπάουντ και 15 ασίστ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι καλοπέρασε κιόλας. Ήταν άστοχος (11/23 σουτ), ενώ όσους πόντους έβαλε, άλλους τόσους… έφαγε από τον Μπρουκ Λόπεζ. 

Έτσι, η «τριπλή» του επίδοση, όπως και οι 35 πόντοι του ΝτιΑρόν Φοξ πήγαν στα… σκουπίδια. Όπως και τα 8/11 τρίποντα τους Κέβιν Χουέρτερ.