To μέλλον των Ρόκετς νίκησε τους Σέλτικς στο... παρόν, ήττα για τους Πέισερς στο Ντιτρόιτ (vids)

Τζέιλεν Γκριν

i

© photo by Carmen Mandato / Getty Images / Ideal Images

To μέλλον των Ρόκετς νίκησε τους Σέλτικς στο... παρόν, ήττα για τους Πέισερς στο Ντιτρόιτ (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 06:10 - 14.03.2023 / Ανανεώθηκε: 06:18 - 14.03.2023

Ο μήνας Μάρτιος είναι βασανιστικός για τους Μπόστον Σέλτικς που έχασαν (111-109) αυτή τη φορά στο Χιούστον από τους… νεαρούς Ρόκετς - Οι απουσίες των Πέισερς στοίχισαν στο Ντιτρόιτ, νίκη (117-97) για τους Πίστονς.

 Ο Τζέιλεν Μπράουν δεν μπορούσε να κάνει κάτι παραπάνω για να βοηθήσει τους Σέλτικς να αποφύγουν την τέταρτη ήττα τους από τότε που μπήκε ο Μάρτης. Έκανε ρεκόρ σεζόν με 43 πόντους, αλλά δεν ήταν αρκετοί. 

Οι Χιούστον Ρόκετς παρά το γεγονός ότι νικάνε σπανίως, αυτή τη φορά συγκέντρωσαν το ταλέντο και το μυαλό τους, οι νεαροί της ομάδας έκαναν καταπληκτική δουλειά και η έκπληξη ήρθε: 111-109 υπέρ των Τεξανών, που δεν αλλάζει κάτι στη ζωή τους, απλώς επιβαρύνουν την πορεία της Βοστώνης προς την κορυφαία θέση της κατάταξης. 

Ο Τζέιλεν Γκριν ήταν για μία ακόμα φορά πρώτος σκόρερ του Χιούστον με 28 πόντους. Ο rookie Τζαμπάρι Σμιθ, ο οποίος άργησε να προσαρμοστει στο πρωτάθλημα πλέον έχει… επιταχύνει (24 πόντοι, 11 ριμπάουντ), ενώ ο Κέι Τζέι Μάρτιν (20 πόντοι) και ο Κέβιν Πόρτερ (14 πόντοι, 13 ασίστ) έκαναν τη διαφορά. 

Οι Σέλτικς που είδαν πέραν του Μπράουν μόνο το Τέιτουμ (22) και τον Μπρόγκντον (20) να έχουν διψήφιο αριθμό πόντων, δεν μπόρεσαν να αποφύγουν το… στραβοπάτημα. Προσπάθησαν να επιστρέψουν στο παιχνίδι, αφού 4 λεπτά πριν το τέλος έχασαν με 11 πόντους διαφορά. Πλησίασαν στον πόντο, αλλά ένα χαμένο ριμπάουντ εξαφάνισε τις ελπίδες τους. 

Όταν στην τελευταία επίθεση των Ρόκετς ο Κέι Τζέι Μάρτιν αστόχησε σε τρίποντο, πήρε ο ίδιος το επιθετικός ριμπάουντ, έδωσε τη μπάλα στον Τζέιλεν Γκριν και αυτός 10’’ πριν από το τέλος κέρδισε φάουλ που τον έστειλε στη γραμμή των ελευθέρων βολών. Ευστόχησε και στις δύο κάνοντας το 110-107 και οι Κέλτες δεν μπόρεσαν να κάνουν κάποιο θαύμα στον υπολειπόμενο χρόνο. 

Ντιτρόιτ - Ιντιάνα: 117-97

Οι Πέισερς τρέχουν μπας και προλάβουν μία από τις τελευταίες θέσεις που οδηγούν στα play in της Ανατολής. Χωρίς όμως, τον Ταϊρίς Χαλιμπάρτον και τον Μάιλς Τέρνερ (και τον Μαθουρίν) δεν γίνεται να τρέξουν. Ούτε να μπουσουλίσουν δεν μπορούν. Εμφανίστηκαν με σημαντικές απουσίες στο Ντιτρόιτ και οι Πίστονς (που σαν τους Ρόκετς σπανίως νικάνε) κατάφεραν να τους διαλύσουν με 117-97. 

Ο Τζέιμς Ουίσμαν συνεχίζει να εντυπωσιάζει και με 18 πόντους και 14 ριμπάουντ ήταν ο πρωταγωνιστής την 16ης νίκης των Πιστονιών. Για την Ιντιάνα δεν βρέθηκαν λύσεις και μόνο ο Τζόρνταν Νουόρα κατάφερε να διακριθεί (20 πόντοι) χωρίς όμως κάποιο ιδιαίτερο νόμη. Οι Ινδιάνοι έχασαν για 38η φορά και με τέτοια αποτελέσματα δεν θα μπορέσουν να ακολουθήσουν μέχρι τέλους το γκρουπ των ομάδων που θέλουν να μπουν στη δεκάδα της Ανατολής.