Το αστέρι του Τρέι Μέρφι… γεννήθηκε και οι Πέλικανς νίκησαν τους Μπλέιζερς (vids)

Τρέι Μέρφι

i

photo by Sean Gardner / Getty Images / Ideal Images

Το αστέρι του Τρέι Μέρφι… γεννήθηκε και οι Πέλικανς νίκησαν τους Μπλέιζερς (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 07:11 - 13.03.2023 / Ανανεώθηκε: 08:12 - 13.03.2023

Ο 22χρονος Τρέι Μέρφι, έβαλε 41 πόντους με 9 τρίποντα, επέβαλε την παρουσία του στη Νέα Ορλεάνη και βασάνισε τους Μπλέιζερς μέχρι τη νίκη (127-110) των Πελεκάνων - Οι Θάντερ τα κατάφεραν (102-90) στο Σαν Αντόνιο και πλέον βρίσκονται στις θέσεις των play in.

Πέρσι, στην πρώτη του χρονιά στο πρωτάθλημα προσπάθησε να βρει τα… πατήματά του. Απέκτησε τη φήμη του καλού αμυντικού και σε συνδυασμό με το αποτελεσματικό μακρινό του σουτ και τα αθλητικά του προσόντα έκανε μια κάποια αίσθηση παίζοντας με τους Πέλικανς. 

Φέτος, η ομάδα της Νέας Ορλεάνη δεν μπορεί χωρίς αυτόν, είναι ο κομβικός της παίκτης και στις δύο μεριές του παρκέ, ειδικά όλο αυτό το διάστημα που ο Ζάιον Ουίλιαμσον είναι εκτός. 

Τα ξημερώματα της Δευτέρας (13/3) όμως, ο Τρέι Μέρφι ανέβασε ψηλά τον πήχη. Δεν ξεσήκωσε τον κόσμο με μερικά καρφώματα, ούτε έβαλε ένα δυο κρίσιμα τρίποντα. Έβαλε 9 και σταμάτησε στους 41 πόντους οδηγώντας τους Πελεκάνους στη νίκη επί των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς με 127-110. 

Έκανε ρεκόρ καριέρας στο σύνολο των πόντων, αλλά και στα εύστοχα τρίποντα. Μάλιστα ξεπερνώντας τους 40 έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του οργανισμού που τα κατάφερε στην πρώτη ή τη δεύτερη σεζόν του στο ΝΒΑ. 

Μέχρι πριν από αυτό το παιχνίδι το ρεκόρ κατείχε ο Άντονι Ντέιβις, ο οποίος ως δευτεροετής στο πρωτάθλημα είχε βάλει 40 πόντους με τη φανέλα της Νέας Ορλεάνης το 2014. 

Οι Σίξερς επικράτησαν στην Ουάσινγκτον και ο Εμπίντ κάνει τα πάντα για να γίνει MVP - Ανατροπή και νίκη για τους Καβς στη  Σάρλοτ (Vids)
NBA

06:35 - 13.03.2023

Οι Σίξερς επικράτησαν στην Ουάσινγκτον και ο Εμπίντ κάνει τα πάντα για να γίνει MVP - Ανατροπή και νίκη για τους Καβς στη Σάρλοτ (Vids)

Με τον Τζοέλ Εμπίντ να σταματάει στους 34 πόντους και να κυριαρχεί απέναντι στους Ουίζαρντς, οι Σίξερς επικράτησαν με 112-93 στην έδρα των Ουίζαρντς. Ήταν η πέμπτη διαδοχική τους νίκη - Γκάρλαντ και Μίτσελ έσωσαν τους Καβαλίερς απέναντι στους Χόρνετς.

Όσον αφορά στο ματς με τους Μπλέιζερς, ο Σι Τζέι ΜακΚόλουμ στήριξε δεόντως τον 22χρονος φόργουορντ με 22 πόντους και 11 ασίστ, την ώρα που το Πόρτλαντ αγωνιζόμενο χωρίς τον Ντέιμιαν Λίλαρντ… άνοιξε το rotation, έβαλε τους ξεκούραστους να παίξουν (Κέβιν Νοξ, Λιτλ, Ουότφορντ, Σαρπ) και ουσιαστικά δεν κυνήγησε από τη στιγμή που ήδη από την πρώτη περίοδο (42-25) έχανε με 17 πόντους διαφορά. 

Σαν Αντόνιο - Οκλαχόμα: 90-102

Οι Θάντερ στο Νο 10 της Δύσης

Ο Τζέιλεν Ουίλιαμς των Θάντερ εδώ και πάνω από ένα μήνα έχει πάρει… φωτιά. Έχει φθάσει σε τέτοια επίπεδα που στο ΝΒΑ σκέφτονται μήπως τελικά αυτός είναι ο καλύτερος rookie της χρονιάς και όχι ο Πάολο Μπαντσέρο των Ορλάντο Μάτζικ. 

Ο 21χρονος, No 12 στο πρόσφατο Draft, στα τελευταία 10 ματς των Πέλικανς έχει 20,8 πόντους, 4,8 ριμπάουντ και 4,5 ασίστ. Κόντρα στους Σπερς είχε 21 πόντους και 10 ασίστ, με αποτέλεσμα οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ χωρίς προβληματισμό και παρά την απουσία του μεγάλου τους σταρ, Σάι Τζίλτζεους-Αλεξάντερ να πάρουν την εκτός έδρας νίκη με 102-90. Μία νίκη που τους τοποθετεί αυτή τη στιγμή στη 10η θέση της δυτικής περιφέρειας. Μία θέση που οδηγεί στα play in και στη διεκδίκηση παρουσίας στα play offs. 

Πέραν όμως, του Ουίλιαμς, ο Ουσμάν Ντιένγκ έκανε ρεκόρ καριέρας με 17 πόντους και όλοι οι Θάντερ εκμεταλλεύτηκαν τις δύο επιδόσεις των νεαρών για να νικήσουν τα Σπυρούνια, που αγωνίστηκαν -με τη σειρά τους- χωρίς τον Κέλντον Τζόνσον

Ο Ζακ Κόλινς έκανε ότι μπορούσε με 23 πόντους και 11 ριμπάουντ. Αυτό ήταν το ένατο double double της καριέρας του και ήρθε σε μία ομαδική ήττα.