Αντιμέτωπη με την χρεωκοπία η Τσιμπόνα

Οι παίκτες της Τσιμπόνα

i

Cibona / Twitter

Αντιμέτωπη με την χρεωκοπία η Τσιμπόνα

Νίκος Καλαμπάκας 21:34 - 21.09.2023

Μια από τις πλέον ιστορικές ομάδες της Ευρώπης, η Τσιμπόνα του Ζάγκρεμπ βρίσκεται αντιμέτωπη με τη χρεοκοπία.

Χρόνια μετά τις μέρες δόξας του, ο οργανισμός της Τσιμπόνα αντιμετωπίζει πρωτόγνωρες δυσκολίες.

Η 21η Σεπτεμβρίου σηματοδοτεί την 120η ημέρα από τον αποκλεισμό του τραπεζικού λογαριασμού του συλλόγου. Σύμφωνα με την κροατική νομοθεσία, η ομάδα θεωρείται πλέον επίσημα σε πτώχευση.

Στις 11 Σεπτεμβρίου, η Τσιμπόνα πραγματοποίησε συνέντευξη Τύπου όπου ανακοινώθηκε επίσημα ότι ο σύλλογος σχεδίαζε να αναδιαρθρώσει τον οργανισμό σε μετοχική εταιρεία.

«Παρά τις μεγάλες προσπάθειες και την επένδυση σημαντικών οικονομικών πόρων, ο σύλλογος εξακολουθεί να αντιμετωπίζει μια περίοδο προκλήσεων, στην οποία είναι πιθανό ένα σενάριο όπως η χρεοκοπία λόγω χρεών προς τους πιστωτές, που απαιτεί διάλογο και εξεύρεση λύσης που θα ωφελήσει όλες τις πλευρές. Επίσης στόχος είναι η συνέχιση της ύπαρξης ενός τόσο σημαντικού αθλητικού συλλόγου και ενός γίγαντα του μπάσκετ όπως η ΚΚ Τσιμπόνα», δήλωσε ο σύλλογος.

Η Τσιμπόνα θα ζητήσει από το Εμπορικό Δικαστήριο της Κροατίας να παρατείνει την περίοδο χάριτος. Ο σύλλογος έχει πλέον 45 ημέρες για να πείσει τους αρμόδιους φορείς ότι η αναδιάρθρωση θα βγάλει τον σύλλογο από την οικονομική τρύπα.

Ο σύλλογος ταλαιπωρείται εδώ και καιρό από οικονομικά θέματα. Την περασμένη σεζόν, παίκτες έκαναν ακόμη και απεργία για απλήρωτους μισθούς. Ο σύλλογος έχει χρέη σε παίκτες και προπονητικό επιτελείο από τη σεζόν 2022-23.

Ο τραπεζικός λογαριασμός του οργανισμού μπλοκαρίστηκε λόγω διαφωνιών που κατέληξαν στα δικαστήρια με τους πρώην παίκτες και προπονητές του οργανισμού, τα χρηματικά ποσά των οποίων είναι πολύ μεγαλύτερα από τα χρέη της προηγούμενης σεζόν, γράφει δημοσιογράφος από την Sportske Novosti.

Ανάμεσα στους ανθρώπους που περιμένουν τις πληρωμές μέσω των γραμματίων είναι δύο πρώην αθλητικοί διευθυντές και πολλοί παίκτες από πολλές σεζόν στο παρελθόν.

Η Κροατική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (HKS) δεν μπορεί να εγγράψει την Τσιμπόνα για την τοπική διοργάνωση λόγω των γραμματίων, καθώς έχουν προτεραιότητα έναντι όλων των άλλων πληρωμών.

Ομπράντοβιτς: «Ήταν σπουδαίος άνθρωπος ο Παύλος Γιαννακόπουλος, τρέφω μεγάλη αγάπη και σεβασμό για εκείνον και την οικογένειά του»
EUROLEAGUE

15:10 - 21.09.2023

Ομπράντοβιτς: «Ήταν σπουδαίος άνθρωπος ο Παύλος Γιαννακόπουλος, τρέφω μεγάλη αγάπη και σεβασμό για εκείνον και την οικογένειά του»

Ο προπονητής της Παρτιζάν και θρύλος για τον Παναθηναϊκό, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, μίλησε για την επιστροφή του στο ΟΑΚΑ με αφορμή το 5ο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» και εξέφρασε ξανά την αγάπη του για τον ιστορικό ηγέτη του Τριφυλλιού και όλη την οικογένειά του.

Παρόλο που η ABA League δεν αναγνωρίζεται επίσημα από τη FIBA ή το HLS, η Τσιμπόνα αντιμετωπίζει προβλήματα και εκεί. Τρεις παίκτες - ο Αλεξάντερ Στέιν, ο Τόμισλαβ Μπούγιαν και ο Ντομαγκό Προλέτα πρέπει να λάβουν επιστολές ελευθέρας από τους προηγούμενους συλλόγους τους για να εγγραφούν στη διοργάνωση. Η διαδικασία διακόπτεται και από τον αποκλεισμένο τραπεζικό λογαριασμό της Τσιμπόνα.

Tags: