Το εντυπωσιακό νεο γήπεδο της Βιλερμπάν - Εκεί που τον Δεκέμβρη θα παίξει ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός (vids)

Το εντυπωσιακό νεο γήπεδο της Βιλερμπάν - Εκεί που τον Δεκέμβρη θα παίξει ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 14:45 - 21.09.2023 / Ανανεώθηκε: 15:01 - 21.09.2023

To Αstroballe σύντομα θα ανήκει στο παρελθόν της Βιλερμπάν, που στις 23 Νοεμβρίου θα μπει και θα εγκατασταθεί στην ολοκαίνουργια LDLC Arena και θα κόψει την... κορδέλα στο παιχνίδι της Euroleague κόντρα στη Μπάγερν Μονάχου - Ο Παναθηναϊκός (14/12) και ο Ολυμπιακός (22/12) επίσης θα έχουν την ευκαιρία να φιλοξενηθούν στο... κόσμημα της Λυών.

Στα τέλη του 2023 η Βιλερμπάν θα μπει στο νέο της γήπεδο. Η LDLC Arena ακόμα δεν είναι έτοιμη. Σύντομα όμως θα είναι και θα αποτελεί το πιο μεγάλο κλειστό γήπεδο της Γαλλίας, έξω από το Παρίσι. Βρίσκεται στη Λυών και θα έχει χωρητικότητα από 12 έως 16 χιλιάδες θεατές, ενώ τεχνολογικά και κατασκευαστικά θα αποτελεί μία από τα πιο υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη. 

Η ομάδα της πόλης, που αγωνίζεται και στην Euroleague -πέραν από το εγχώριο πρωτάθλημα- θα φιλοξενήσει τους αντιπάλους της σε 11 από τις 16 εντός έδρας αγωνιστικές της κανονικής διάρκειας της σεζόν που ξεκινάει στις 5 Οκτωβρίου. Η ομάδα του ιδιοκτήτη Tόνι Πάρκερ και του προπονητή αδελφού του, Τι Τζέι, θα ξεκινήσει την πορεία της έχοντας για έδρα το ιστορικό Astroballe (όπως συνηθίζει από το 1995), αλλά σύντομα θα εγκαινιάσει την LDLC Arena και θα εγκατασταθεί σε αυτήν. 

Μάλιστα, στις 23 του Νοέμβρη έχει προγραμματιστεί ήδη ότι εκεί θα γίνει ο πρώτος αγώνας του συλλόγου στην Euroleague και αντίπαλος θα είναι η Μπάγερν Μονάχου του Πάμπλο Λάσο, ενώ εκεί θα εμφανιστεί και ο Παναθηναϊκός στις 14 Δεκεμβρίου, μια εβδομάδα πριν μπει στο νεόδμητο γήπεδο και ο Ολυμπιακός (22 Δεκεμβρίου) για τον δικό του αγώνα κόντρα στους Γάλλους. 

Πέραν από τους αγώνες μπάσκετ, η Arena θα φιλοξενεί και μεγάλα πολιτιστικά events. Κυρίως συναυλίες, αλλά και εμπορικές εκθέσεις και αγώνες e-sports. Συνολικά για το πρώτο έτος λειτουργίας της, πέραν από τους αγώνες της Βιλερμπάν, θα φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις τουλάχιστον 100 εκδηλώσεις ποικίλης ύλης. 

Ο Ντε Κολό και ο Σλούκας που θα προσπεράσουν τον Σπανούλη κι άλλες ιστορικές στατιστικές λεπτομέρειες
EUROLEAGUE

11:26 - 14.09.2023

Ο Ντε Κολό και ο Σλούκας που θα προσπεράσουν τον Σπανούλη κι άλλες ιστορικές στατιστικές λεπτομέρειες

Πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Euroleague είναι ο Βασίλης Σπανούλης, αλλά για πόσο ακόμα; Ο Νάντο Ντε Κολό κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν αναμένεται να τον περάσει, όπως και ο Κώστας Σλούκας στην κατηγορία των ασίστ - Ο Μάικ Τζέιμς καταδιώκει τον Ναβάρο, το ίδιο και τρεις συμπατριώτες του από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Να σημειωθεί ολόκληρη η LCDL Arena και ο περιβάλλοντας χώρος αυτής θα καλύπτει εξολοκλήρου τις ανάγκες του για ρεύμα από φωτοβολταϊκά πάνελ που θα εκτείνονται σε επιφάνεια 6.000 τετραγωνικών μέτρων, ενώ το 30% του έργο θα αφορά χώρους πρασίνου, πάρκα και ελεύθερους χώρους για να μπορούν να χρησιμοποιούνται από τους κατοίκους της Λυών σε καθημερινή βάση.   

Tags: