Από το «δεν θα πουλήσω τους παίκτες μου» στο «κινούμαστε για δύο προσθήκες» - Πώς άλλαξε το πλάνο του Ολυμπιακού στις μεταγραφές

Γιώργος Μπαρτζώκας

i

Γιώργος Μπαρτζώκας/©Intime

Από το «δεν θα πουλήσω τους παίκτες μου» στο «κινούμαστε για δύο προσθήκες» - Πώς άλλαξε το πλάνο του Ολυμπιακού στις μεταγραφές

Νίκος Καλαμπάκας 23:53 - 18.11.2023

Ο Ολυμπιακός δεν έχει φέτος την τύχη με το μέρος του, αφού σε αντίθεση με την περσινή σεζόν που οι τραυματισμοί ήταν είδος υπό... εξαφάνιση στον Πειραιά, το σκηνικό έχει αλλάξει άρδην!

Ήταν 8/11 όταν ο Γιώργος Μπαρτζώκας ύψωνε ασπίδα προστασίας στους παίκτες του, δείχνοντάς τους έμπρακτα τη στήριξή του:

«Οι δημοσιογράφοι γράψατε ότι χρειάζεται δύο παίκτες. Στην περιφέρεια μας ο ΜακΚίσικ θα επανέλθει. Στην περιφέρεια θα έχουμε +1 παίκτη σε σχέση με την περσινή ομάδα, τον Μπραζντέικις. Πως θα καταφέρω εγώ να αξιοποιήσω όλους αυτούς τους παίκτες. Συμφωνήσαμε με τους προέδρους πως όταν η ομάδα μπει και παίξει, θα μας δείξει η εικόνα αν πονάει κάπου. Δεν έχουμε πλήρη εικόνα με τους συνεχείς τραυματισμούς. Η ομάδα μας είχε 7 παίκτες στο Παγκόσμιο που είναι καταπονημένοι.

Οι συνθήκες μας ανάγκασαν να κοιτάμε την αγορά. Πρέπει να κοιτάμε το επίπεδο της ομάδας μας. Για να κάνει κάποιος την ομάδα καλύτερη, πρέπει να είναι μεγάλης κλάσης. Οι πρόεδροι δεν μου χάλασαν ποτέ χατίρι. Εγώ στηριζω τους παίκτες μου που έχουν κατακτήσει τίτλους. Δεν θα... πουλήσω τους παίκτες μου, όπως πχ τον ΜακΚίσικ που βοήθησε πολύ και τώρα είναι εκτός λόγω τραυματισμού. Όλες αυτές τις βόμβες μεγατόνων όπως αναφέρονται θέλω να δείτε τι προσφορά έχουν στην ομάδα τους. Ποιος θα έρθει στον Ολυμπιακό και θα τον κάνουν καλύτερο; Aποδείξαμε πως έχουμε ένα καλό κριτήριο για να στελεχώνουμε την ομάδα. Πιθανόν να κάνουμε κίνηση όταν πιστέψουμε πως θα μας βοηθήσει μεταγραφή», είχε δηλώσει στη συνέντευξη Τύπου πριν τον αγώνα με τη Μπασκόνια, που τελικά κρίθηκε υπέρ της ομάδας της Βιτόρια.

Δέκα μέρες αργότερα, τα λεγόμενά του ανατράπηκαν πολύ εύκολα. Ο τραυματισμός του Μιλουτίνοφ στο δάχτυλο του ποδιού του και αυτός του Ουίλιαμς Γκος στην εκτός έδρας αναμέτρηση των Πειραιωτών με τη Μακάμπι, αναγκάζει τους ερυθρόλευκους να κινηθούν πιο δυναμικά στην αγορά και να κάνουν δύο προσθήκες προκειμένου να μη χαθεί έδαφος στη μάχη για μια θέση στα playoffs της Euroleague.

Κανείς δεν περίμενε αυτή την εξέλιξη και σίγουρα στο μεγάλο λιμάνι της χώρας δεν σκέφτονταν ότι μέσα σε λίγες μέρες το ήδη «γεμάτο» ιατρικό δελτίο θα μεγάλωνε περισσότερο.

Εκτός Μιλουτίνοφ και ΜακΚίσικ για τον Ολυμπιακό, η μαγνητική θα κρίνει τη συμμετοχή του Γκος
EUROLEAGUE

14:10 - 15.11.2023

Εκτός Μιλουτίνοφ και ΜακΚίσικ για τον Ολυμπιακό, η μαγνητική θα κρίνει τη συμμετοχή του Γκος

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ και ο Σακίλ ΜακΚίσικ θα μείνουν εκτός στο ματς του Ολυμπιακού με τον Ερυθρό Αστέρα, με τους Ερυθρόλευκους να κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα ενόψει των αποτελεσμάτων της μαγνητικής του Νάιτζελ Ουίλιαμς Γκος

Οι ανάγκες οι ίδιες της ομάδας ανατρέπουν τα πλάνα του οργανισμού, που πλέον ψάχνεται δυνατά τόσο για έναν παίκτη που θα πλαισιώσει τους Μιλουτίνοφ και Φαλ στο «5», όσο και για ένα γκαρντ που θα δίνει πολύτιμες βοήθειες στους Ουόκαπ και Γκος.

Για να μην παρεξηγηθούμε, παίκτες για τη θέση αυτή υπάρχουν, αφού Λαρεντζάκης, Λούντζης και Πάπας είναι ετοιμοπόλεμοι, ωστόσο ο χρόνος συμμετοχής τους είναι περιορισμένος.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν πλέον καλείται να βρει λύσεις προκειμένου να «γεμίσει» το ρόστερ του, όσο κι αν στον Πειραιά θεωρούσαν ότι πριν γίνει προσθήκη θα έπρεπε να δουν πρώτα όλη την ομάδα μαζί, κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει συμβεί αφού η ατυχία φέτος είναι συνώνυμο της ομάδας.

Ο σοφός λαός λέει ότι «των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν». Μια άποψη είναι ότι ο Ολυμπιακός δεν θα έπρεπε να έχει μπει καν σε αυτή τη διαδικασία και ότι θα ήταν πιο συνετό να είχαν προβλεφθεί τυχών ατυχίες.

Πλέον όμως στον Πειραιά πορεύονται με τη ρήση ότι «ποτέ δεν είναι αργά». Η επιθυμία για προσθήκες είναι δεδομένη και έχει εκφραστεί δημόσια από τον προπονητή της ομάδας.

Αυτό που απομένει, είναι να βρεθούν και παίκτες που θα μπορέσουν να βοηθήσουν τον σύλλογο να κάνει ένα βήμα παραπάνω. Οι προσδοκίες που έχει δημιουργήσει η ομάδα τα τελευταία χρόνια είναι μεγάλες.

Ο Ολυμπιακός καλείται πλέον να τις δικαιώσει, με μεταγραφές που θα δώσουν ακόμα περισσότερη... δύναμη στην ομάδα του!