O πρωταθλητής ΝΒΑ, Νικ Γιανγκ, επιστρέφει στη δράση και πάει στο Χονγκ Κονγκ (vids)
i

printscreen

O πρωταθλητής ΝΒΑ, Νικ Γιανγκ, επιστρέφει στη δράση και πάει στο Χονγκ Κονγκ (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 15:01 - 02.10.2023 / Ανανεώθηκε: 15:32 - 02.10.2023

Με βιογραφικό που περιλαμβάνει 12 σεζόν στο ΝΒΑ, ένα δακτυλίδι με τους Ουόριορς και ρεκόρ καριέρας στους 43 πόντους, ο Νικ Γιαγκ επιστρέφει στη δράση έπειτα από πέντε χρόνια και τη νέα σεζόν θα παίζει στο Χονγκ Κονγκ με τους Μακάου Μπλακ Μπέαρς.

Την τελευταία φορά που αγωνίστηκε στο ΝΒΑ είχαμε 2018 και δεν είχε έρθει καν η... Πανδημία. Τότε, ο Νικ Γιανγκ είχε αγωνιστεί σε 4 παιχνίδια με τους Ντένβερ Νάγκετς, ενώ την προηγούμενη σεζόν (2017-18) φόρεσε το δακτυλίδι του πρωταθλητή παρέα με τον Στέφεν Κάρι και τους υπόλοιπους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς

Τώρα επιστρέφει στη δράση, αλλά όχι στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. Το κάνει για τους Μακάου Μπλακ Μπέαρς, την ομάδα δηλαδή που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα ASEAN με την ομάδα του Χονκ Κονγκ. Σε μία λίγκα που συμμετέχουν οκτώ ομάδες, μία από κάθε χώρα εκ των εξής: Βιετνάμ, Ταϊλάνδη, Μαλαισία, Σιγκαπούρι, Ινδονησία και δύο του Χονγκ Κονγκ.

Κι ενώ βετεράνοι του ΝΒΑ συνήθως παίζουν στην Ασία, αλλά περισσότερο στην Κίνα, την Ιαπωνία ή τις Φιλιππίνες -όπως έκανε πέρσι ο Ντουάιτ Χάουαρντ-, ο Γιανγκ στα 38 του χρόνια πάει σε μία περιοχή, που η Κίνα ασκεί την επιρροή της και πολιτικά και πολιτισμικά, ενώ από την 1η Ιουλίου του 1997 η κυριαρχία της πέρασε από το Ηνωμένο Βασίλειο στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, παρόλα, αυτά έχει συμμετέχει στο ανεξάρτητο πρωτάθλημα και πλέον το... δικό της αστέρι.

Μέχρι που φθάσαμε σε αυτή την κατάσταση, ο Νικ Γιανγκ, γνωστός στις ΗΠΑ ως Swaggy P, αποτέλεσε έναν από τους πιο ταλαντούχους επιθετικούς παίκτες των τελευταίων ετών. Γι' αυτό άλλωστε κατάφερε ως παίκτης των Ουάσινγκτον Ουίζαρντς να καταγράψει το προσωπικό ρεκόρ των 43 πόντων σε ένα παιχνίδι.  

Εμφανίστηκε στο ΝΒΑ από το 2007, όταν η ομάδα της πρωτεύουσας των ΗΠΑ τον επέλεξε στο Νο 16 του Draft. Έμεινε εκεί μέχρι το 2012 και έκανε την καλύτερή του σεζόν το 2010-11 όταν κατέγραψε 17,4 πόντους με 40,6% στο τρίποντο και 2,7 ριμπάουντ ανά αγώνα. 

Ακολούθως αγωνίστηκε στους Κλίπερς, τους Σίξερς, έμεινε τέσσερα χρόνια στους Λέικερς, εκεί όπου το 2013-14 είχε 17,9 πόντους (τους περισσότερους απ' όλα του τα χρόνια), το 2017 πήγε στους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς και στο τέλος της σεζόν του με τους Πολεμιστές (7,3 πόντοι μ.ο.) κατέκτησε το πρωτάθλημα. Μετά ουσιαστικά... εξαφανίστηκε. 

Στα 29 του έπαιξε τέσσερα ματς με τους Ντένβερ Νάγκετς και αυτά ήταν τα τελευταία του στον «μαγικό πλανήτη». Αγωνίστηκε στη λίγκα BIG3 του Ice Cube μαζί με παλαίμαχους στο πρωτάθλημα 3 on 3 που διοργανώνει ο θρυλικός ράπερ με μεγάλη επιτυχία, αλλά τώρα ετοιμάζεται για κανονική αγωνιστική δράση, αλλά στην άλλη άκρη του κόσμου του.