Oύτε ο προπονητής του δεν ήξερε ότι είναι 16 ετών - Ο Ισμαΐλα Ντιανιέ ήταν το επίκεντρο της Ρεάλ στη νίκη επί της Μπαρτσελόνα (vid)
i

© EuroLeague

Oύτε ο προπονητής του δεν ήξερε ότι είναι 16 ετών - Ο Ισμαΐλα Ντιανιέ ήταν το επίκεντρο της Ρεάλ στη νίκη επί της Μπαρτσελόνα (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 11:53 - 02.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:00 - 02.10.2023

Ο κόουτς της Ρεάλ Μαδρίτης, Τσους Ματέο, εκτιμά απεριόριστα το ταλέντο του Σενεγαλέζου σέντερ, Ισμαΐλα Ντιανιέ και γι' αυτό τον έβαλε στην πρώτη πεντάδα στο El Clasico. Μόνο που όπως είπε και ο ίδιος δεν είχε καταλάβει πως έχει γεννηθεί το 2006 και θεωρεί πως «τώρα όλοι αποθεώνουν, αλλά αν χάναμε θα με περνούσαν όλοι για τρελό».

Την τελευταία φορά που η Ρεάλ Μαδρίτης έβαλε έναν ανήλικο στο γήπεδο και αυτός προκάλεσε εντύπωση με το παιχνίδι του, αυτός (ο ανήλικος) ονομαζόταν Λούκα Ντόντσιτς και πέραν του ότι πολύ σύντομα κατέκτησε την EuroLeague με τη Βασίλισσα (το 2018, στα 19 του χρόνια) πλέον λογίζεται ως ένας από τους καλύτερους παίκτες του κόσμου ολόκληρου. 

Το βράδυ της Κυριακής (1/10) ο κόουτς Τσους Ματέο στο ντέρμπι κόντρα στην Μπαρτσελόνα, εμφάνισε στο παρκέ του WizInk Center της Μαδρίτης, έναν παίκτη που θα γίνει 17 ετών στις 20 Δεκεμβρίου! Και μάλιστα αυτός όχι μόνο ανταποκρίθηκε, αλλά είχε σπουδαία συνεισφορά μέχρι τη μεγάλη νίκη (86-79) στο El Clasico της Ισπανίας για την τρίτη αγωνιστική του εγχώριου πρωταθλήματος.  

Ο Ισμαΐλα Ντιανιέ, γεννημένος το 2006, εμφανίστηκε ως μέλος της πρώτης πεντάδας. Αυτόν επέλεξε ο προπονητής του για να αντικαταστήσει τον Έντι Ταβάρες, ο οποίος παραμένει κλινήρης με λοίμωξη του αναπνευστικού. Από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του στο παρκέ έδειξε τα προσόντα του. Και τα αθλητικά που βρίσκονται στα 214 εκατοστά του κορμιού, αλλά και τις αγωνιστικές του δεξιότητες.  

Ήταν εξαιρετικός στο παιχνίδι του, ενώ στη στατιστική κατέγραψε 9 πόντους και 8 ριμπάουντ. Λίγο αργότερα, ο Ματέο δεν ήταν εντυπωσιασμένος από τη συνεισφορά του, καθώς «είναι ένα παιδί που δουλεύει καλά και τα λεπτά συμμετοχής που πήρε είναι μία επιβράβευση. Είναι σπουδαίος παίκτης, όπως και οι υπόλοιποι νεαροί, ο Ούγκο Γκονζάλες, ο Εγκόρ Ντεμίν και ο Μίταρ Μποσνιάκοβιτς». 

Λίγο πριν το πρώτο τζάμπολ της EuroLeague - Τι κρύβουν οι αναμετρήσεις της πρεμιέρας
EUROLEAGUE

09:41 - 02.10.2023

Λίγο πριν το πρώτο τζάμπολ της EuroLeague - Τι κρύβουν οι αναμετρήσεις της πρεμιέρας

Σκάρτα τρία εικοσιτετράωρα απομένουν μέχρι να ενταχθεί στο πρόγραμμα της εβδομάδας ό,τι πιο λαμπερό έχει να επιδείξει το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Η EuroLeague ξεκινά στις 5 Οκτώβρη, ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί μία μέρα αργότερα τον Ολυμπιακό, αλλά η «αιώνια μάχη» δεν είναι η μόνη επίσημη... προσκεκλημένη της πρεμιέρας.

Βέβαια, επειδή ήθελε να είναι ειλικρινής δήλωσε πως «τώρα που συζητάμε για τον Ισμαϊλα, ούτε εγώ είχε συνειδητοποιήσει ότι είναι 16 ετών» και θεωρεί πως «πάλι καλά που νικήσαμε γιατί Αν είχε πάει στραβά, ο κόσμος θα έλεγε ότι ο Τσους Ματέο είναι τρελός που έβαλε έναν 16χρονο».