Απορρίφθηκε η ένσταση του Ηρακλή για τη συμμετοχή της Μόρισον του Ολυμπιακού στο μεταξύ τους παιχνίδι
i

© Intime

Απορρίφθηκε η ένσταση του Ηρακλή για τη συμμετοχή της Μόρισον του Ολυμπιακού στο μεταξύ τους παιχνίδι

Sportal newsroom 12:12 - 20.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:14 - 20.10.2023

Εκτός από εκπρόθεσμη, η ένταση του Ηρακλή θεωρήθηκε και αβάσιμη από τον Αθλητικό Δικαστή. Η συμμετοχή της Ζίον Μόρισον δεν ήταν αντικανονική και τώρα οι Θεσσαλονικείς θα επιβαρυνθούν και με τα δικαστικά έξοδα της νομικής διαδικασίας.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα του Ολυμπιακού με τον Ηρακλή για την δεύτερη αγωνιστική της Α1 Γυναικών, οι Θεσσαλονικείς είχαν κάνει ένσταση για τη συμμετοχή της Χιλιανής σέντερ, Ζίο Μόρισον. Τώρα, έξι μέρες μετά η ένσταση αυτή απορρίφθηκε. Εκτός του ότι έγινε στο ημίχρονο της αναμέτρησης που ολοκληρώθηκε με νικήτριες τις παίκτριες των «ερυθρολεύκων», ενώ η διαδικασία προβλέπει το δικαίωμα ένστασης πριν το τζάμπολ, κρίθηκε από τον Αθλητικό Δικαστή ως αβάσιμη, ενώ για την ομάδα του Πειραιά θεωρήθηκε ως «απαράδεκτη», όπως οι άνθρωποι του συλλόγου εξήγησαν στον δικαστή. 

'Ετσι, ο Ηρακλής πέραν της απόρριψης καλείται να πληρώσει ο ίδιος το παράβολο (αξίας 200 ευρώ) που προβλέπεται στα δικαστικά έξοδα. Από την πλευρά του ο Ολυμπιακός εξ αρχής είχε εξηγήσει πως δεν υπήρξε τίποτα το μεμπτό στη συμμετοχή της παίκτριάς της καθώς είχε δηλωθεί ως η τρίτη ξένη της σύνθεσης που εμφανίστηκε στο παιχνίδι. 

O Παναθηναϊκός ενημερώνει τους φιλάθλους για τα μέτρα ασφαλείας εν όψει Μακάμπι
EUROLEAGUE

11:45 - 20.10.2023

O Παναθηναϊκός ενημερώνει τους φιλάθλους για τα μέτρα ασφαλείας εν όψει Μακάμπι

Η ΕΛ.ΑΣ έχει αναλάβει δράση και έχει επικεντρωθεί στη Μακάμπι Τελ Αβίβ από την πρώτο λεπτό που η αποστολή πάτησε το πόδι της στην Αθήνα και ο Παναθηναϊκός ενημερώνει τον κόσμου του για τα μέτρα ασφαλείας που θα υπάρχουν στο ΟΑΚΑ για το παιχνίδι της τέταρτης αγωνιστικής της EuroLeague.

Ο κανονισμός περιγράφει πως «κάθε σωματείο έχει το δικαίωμα να δηλώνει σε κάθε αγώνα μέχρι δώδεκα (12) αθλήτριες. Στο Πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών και κάθε σωματείο έχει δικαίωμα δήλωσης συμμετοχής σε κάθε αγώνα έως τριών (3) αλλοδαπών αθλητριών». Η Μόρισον μαζί με τις Ουίλιαμς και Βίτολα ήταν οι επιλογές του κόουτς Θάνου Νίκλα για το ματς με τον Ηρακλή, ενώ στην πρεμιέρα κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα η τριάδα αποτελούνταν από τις Ουίλιαμς, Βίτολα και τη Κάντζι.