Αρειανάρα στη Γερμανία, πήρε την πρόκριση και το πλεονέκτημα με εικοσάρα

©Aris BC

Αρειανάρα στη Γερμανία, πήρε την πρόκριση και το πλεονέκτημα με εικοσάρα

Παναγιώτης Κατσαφάδος 22:22 - 31.01.2024 / Ανανεώθηκε: 22:50 - 31.01.2024

Ο Άρης θριάμβευσε στην Γερμανία κόντρα στην Ουλμ, κερδίζοντας με 86-66 έχοντας σε εξαιρετική μέρα τους Χάρελ και Τολιόπουλο, παίρνοντας παράλληλα την πρόκριση στην επόμενη φάση του Eurocup.

Η Ουλμ υποδέχθηκε τον Άρη στη Γερμανία για την 17η αγωνιστική του Eurocup. Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν μαζί τους μεγάλο αριθμό φιλάθλων, οι οποίοι δεν σταμάτησαν να ακούγονται, δίνοντας ώθηση στην ομάδα του Γιάννη Καστρίτη που με τη νίκη της αυτή προκρίθηκε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Χάρελ και Τολιόπουλος σημείωσαν 19 και 17 πόντους αντίστοιχα, όντας οι κορυφαίοι της ελληνικής ομάδας.

Το ρεκόρ του Άρη πλέον είναι 8-9 και βρίσκεται στην 5η θέση της κατάταξης του Β' ομίλου, ενώ απομένει μια αγωνιστική για να ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της διοργάνωσης.

Στο πρώτο ημίχρονο, ο ρυθμός ήταν γρήγορος, με τις δύο ομάδες να έχουν όρεξη να τρέξουν στο γήπεδο και να τελειώνουν τις φάσεις στο transition.

Το σκορ ήταν υψηλό με την πρώτη περίοδο να λήγει 26-23 υπέρ των Γερμανών. Ο Γιάννης Καστρίτης αποκόμισε έναν πονοκέφαλο από το πρώτο δεκάλεπτο καθώς ο Ρομπέρτο Γκάλινατ αποχώρησε με πρόβλημα στο χέρι.

Ο Άρης μπήκε πιο συγκεντρωμένος στο δεύτερο δεκάλεπτο και με καλή κυκλοφορία της μπάλας αλλά και «καυτή» την περιφέρειά του κατάφερε να προηγηθεί στο 14ο λεπτό με 25-31. Τη μεγαλύτερη ζημιά για τον Άρη στο ημίχρονο την έκανε ο Φιγκερόα που πέτυχε 13 πόντους ωστόσο οι «κιτρινόμαυροι» είχαν την απάντηση με τον Βασίλη Τολιόπουλο, ο οποίος σημείωσε 12 πόντους με 4/6 τρίποντα, σημειώνοντας μάλιστα τρίποντο στην εκπνοή του ημιχρόνου αυξάνοντας την διαφορά για τον Άρη στο +9 (40-49).

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Άρης μπήκε φουριόζος και με τρομερή συγκέντρωση στην ουσία «καθάρισε» την υπόθεση της νίκης, τελειώνοντας τη τρίτη περίοδο με επιμέρους σκορ 22-8.

Η άμυνα των «κιτινόμαυρων» στο δεύτερο μέρος ήταν αξιοσημείωτη, «κλειδώνοντας» τους παίκτες της Ουλμ ενω ο ίδιος συνέχισε να είναι εύστοχος. Καλύτερος παίκτης για την ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν ο Ρόνι Χάρελ με 19 πόντους, 8 ριμπάουντ και 7 ασίστ ενώ εξαιρετικό ήταν για μία ακόμη φορά ο Βασίλης Τολιόπουλος που σημείωσε 17 πόντους.

Με τη νίκη αυτή ο Άρης ανέβηκε στο 8-9 και υποδέχεται την επόμενη εβδομάδα την Τρέντο στην Θεσσαλονίκη με φόντο την αναρρίχησή του στον δεύτερο όμιλο του Eurocup.

Καταψηφίστηκε η πρόταση του Άρη, κανονικά την Δευτέρα (05/02) το παιχνίδι με Παναθηναϊκό
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

12:32 - 30.01.2024

Καταψηφίστηκε η πρόταση του Άρη, κανονικά την Δευτέρα (05/02) το παιχνίδι με Παναθηναϊκό

Η επιτροπή του ΕΣΑΚΕ συνεδρίασε για την πιθανότητα μετάθεσης του αγώνα του Άρη με τον Παναθηναϊκό AKTOR, με την αναμέτρηση της 17ης αγωνιστικής να μην αλλάζει μέρα και ώρα διεξαγωγής.

🔴Sportal Euroleague Show με Παναθηναϊκός - Αρμάνι και όλη τη δράση της Τετάρτης