Επίσημο: Στον Άρη ο Σίλβιο Ντε Σόουζα

Επίσημο: Στον Άρη ο Σίλβιο Ντε Σόουζα

Sportal newsroom 14:21 - 28.06.2023 / Ανανεώθηκε: 14:27 - 28.06.2023

Την πρώτη μεταγραφή του για την ερχόμενη σεζόν ολοκλήρωσε ο Άρης, καθώς οι «κίτρινοι» έκαναν δικό τους τον Σίλβιο Ντε Σόουζα, υπογράφοντας με τον Ανγκολέζο σέντερ συμβόλαιο ενός έτους.

Μετά τις ανανεώσεις των Σανόγκο και Τολιόπουλου, ο Άρης ολοκλήρωσε και την πρώτη μεταγραφή του για την σεζόν 2023-24, βάζοντας αθλητικότητα και ενέργεια στο ρόστερ του με την απόκτηση του Σίλβιο Ντε Σόουζα.

Ο σέντερ από την Ανγκόλα υπέγραψε συμβόλαιο ενός έτους με την ομάδα του Γιάννη Καστρίτη και αναμένεται να έχει σημαντικό ρόλο στο πλάνο της νέας σεζόν. Ο Ντε Σόουζα άλλωστε είναι παίκτης που διακρίνεται για τα αθλητικά προσόντα του, αλλά και το παιχνίδι πάνω από τη στεφάνη και την ερχόμενη σεζόν αναμένεται να είναι ο παίκτης που θα «σκεπάσει» τα καλάθια για την ομάδα του.

Άρης και Ντε Σοουζα είχαν δώσει τα χέρια από το βράδυ της Τρίτης και το μόνο που έμενε για την επικύρωση της συμφωνίας ήταν η επίσημη ανακοίνωση από την «κίτρινη» ΚΑΕ, που ήρθε λίγες ώρες αργότερα.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Άρης αναφέρει:

Η ΚΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει την απόκτηση του Σίλβιο Ντε Σόουζα για την αγωνιστική περίοδο 2023-24.

Ο Σίλβιο Ντε Σόουζα γεννήθηκε στις 7 Οκτωβρίου του 1998 στην Ανγκόλα και με ύψος 2.06μ. αγωνίζεται στη θέση του σέντερ.

Ξεκίνησε τη σχολική του θητεία στη Montverde Academy και την ολοκλήρωσε στην IMG Academy, πραγματοποιώντας εμφανίσεις που κέντρισαν το ενδιαφέρον μεγάλων κολεγίων. Ο Ανγκολέζος σέντερ επέλεξε το φημισμένο Κάνσας, στο οποίο φοίτησε από το 2017 έως το 2020 και ολοκλήρωσε την κολεγιακή καριέρα του στο πανεπιστήμιο Chattanooga, μετρώντας 11 πόντους, 6.9 ριμπάουντ και 1 κόψιμο κατά μέσο όρο.

Ο Ντε Σόουζα έκανε το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του πέρυσι, με τη φανέλα της γαλλικής Ροάν. Αγωνίστηκε σε 33 παιχνίδια και μέτρησε 8.9 πόντους, 4.9 ριμπάουντ, 0.7 ασίστ, 0.5 κλεψίματα και 0.4 κοψίματα, έχοντας 61.5% στα σουτ δύο πόντων.