Επίσημο: Ο Άρης στο Eurocup της σεζόν 2023-24

Ο Γιάννης Καστρίτης

i

© Intime

Επίσημο: Ο Άρης στο Eurocup της σεζόν 2023-24

Χρήστος Τσάλτας 14:17 - 29.06.2023 / Ανανεώθηκε: 14:25 - 29.06.2023

Με ελληνική παρουσία θα διεξαχθεί το Eurocup της σεζόν 2023-24, καθώς ο Άρης θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη διοργάνωση την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο.

Ο Άρης τη νέα σεζόν θα είναι Ευρωπαίος. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Eurocup της σεζόν 2023-24, ως μία από τις 20 ομάδες της διοργάνωσης. Μεταξύ άλλων στο Eurocup της νέας σεζόν θα βρίσκεται η κάτοχος του τίτλου, Γκραν Κανάρια, η Χάποελ Τελ Αβίβ, η Μπεσίκτας, η Μπανταλόνα και η Παρί.

Την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο μάλιστα το format της διοργάνωσης αλλάζει και γίνεται ακόμα πιο ανταγωμνιστικό σε όλα τα επίπεδα. Αυτό γιατί θα σχηματιστούν δύο όμιλοι των 10 ομάδων, από τους οποίους θα προκριθούν οι 6 πρώτοι κάθε ομίλου.

Από εκεί και πέρα, οι δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου θα πάρουν απευθείας πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης, ενώ ο 3ος του πρώτου ομίλου θα αντιμετωπίσει τον έκτο του δεύτερου, ο τέταρτος του πρώτου τον πέμπτο του δεύτερου, ο πέμπτος του πρώτου τον έκτο του δεύτερου και ο έκτος του πρώτου τον τρίτο του δεύτερου ομίλου, με τους νικητές των μονών αγώνων να παίρνουν την πρόκριση στα προημιτελικά.

Στα προημιτελικά και τα ημιτελικά οι αγώνες θα είναι μονοί, ενώ η μεγάλη αλλαγή σχετίζεται με τους τελικούς, καθώς φέτος θα είναι σειρά 3 αγώνων και όχι μονός τελικός όπως διεξήχθη μέχρι και τη σεζόν 2022-23.

Με την κίνηση αυτή το Eurocup θέλει να παρουσιάσει ακόμα πιο ανταγωνιστική διοργάνωση, στην οποία θα υπάρχει ελληνική εκπροσώπηση, με την παρουσία του Άρη, ο οποίος θα επιστρέψει δυναμικά στη διοργάνωση της Euroleague την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο.