Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τηλεφώνησε στον Αταμάν και του εξέφρασε τη στήριξή του

Ταγίπ Ερντογάν και Εργκίν Αταμάν

i

© Photo by Turkish Presidency / Murat Cetinmuhurdar/Anadolu Agency/Getty Images

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τηλεφώνησε στον Αταμάν και του εξέφρασε τη στήριξή του

Sportal newsroom 18:14 - 26.04.2024 / Ανανεώθηκε: 18:28 - 26.04.2024

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τηλεφώνησε προσωπικά στον Εργκίν Αταμάν, εκφράζοντας την απόλυτη στήριξή του στον προπονητή του Παναθηναϊκού για τις απειλές που δέχτηκε!

Μεγάλες διαστάσεις φαίνεται ότι παίρνει ο αγώνας του Παναθηναϊκού με τη Μακάμπι. Μετά το φινάλε του Game 2, που βρήκε νικήτρια την ομάδα του Εργκίν Αταμάν με 95-79 ο Τούρκος προπονητής κατήγγειλε ότι δέχθηκε απειλές από Ισραηλινούς.

«Αυτό που ήθελα είναι να εκφράσω την άποψή μου. Πότε έχετε ξαναδεί τέτοιο μεγάλο οργανισμό να κριτικάρει τη στάση προπονητή; Είμαι ο προπονητής. Αν γίνει κάποιο λάθος, είμαι υποχρεωμένος να ενημερώσω τον κόσμο. Είμαι ειλικρινής δημόσια, μερικές φορές ακόμη και με τους παίκτες μου, την ομάδα και τον εαυτό μου. Για μένα, έπρεπε να δείξω στους δημοσιογράφους τις φάσεις για τις οποίες ήμουν δυσαρεστημένος.

Υπάρχει ποινή από την Ευρωλίγκα για τέτοιες δηλώσεις και το δέχτηκα. Κάποιος από το σταφ της Μακάμπι, δεν ξέρω ποιος, μου είπε όταν πήγαινα στα αποδυτήρια, 'θα δεις στο Ισραήλ, θα δεις τι θα κάνουν οι Σιωνιστές σε εσένα'. Είμαι ο Εργκίν Αταμάν, είμαι ο προπονητής του Παναθηναϊκού, είμαι ο προπονητής της Εθνικής Τουρκίας, είμαι Τούρκος πωλήτης. Δεν μπορείτε να μου κάνετε τίποτα"», είχε αναφέρει στη συνέντευξη τύπου του δεύτερου αγώνα του ΟΑΚΑ ο Εργκίν Αταμάν.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, ο προπονητής του Παναθηναϊκού δέχθηκε τηλεφώνημα από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος Πρόεδρος εξέφρασε τη στήριξή του προς τον τεχνικό του Παναθηναϊκού.

Υποστηρίζει τον Αταμάν η ομοσπονδία της Τουρκίας

Ξεκάθαρη θέση υπέρ του Εργκίν Αταμάν, έπειτα από την επίθεση που δέχθηκε από Ισραηλινό στο περιθώριο του Game 2 της σειράς πήρε η τουρκική ομοσπονδία, υψώνοντας ασπίδα προστασίας στον έμπειρο προπονητή.

«Καταδικάζουμε την απειλή κατά του προπονητή της Εθνικής μας Ανδρών Εργκίν Αταμάν.

Η νέα ένταση του Αταμάν με Ισραηλινό: «Ποιος είναι αυτός; Τι κάνει εδώ; Φωνάξτε την ασφάλεια!» (vid)
EUROLEAGUE

13:55 - 26.04.2024

Η νέα ένταση του Αταμάν με Ισραηλινό: «Ποιος είναι αυτός; Τι κάνει εδώ; Φωνάξτε την ασφάλεια!» (vid)

Νέο δημοσίευμα από το μέσο ΟΝΕ κάνει... πρωταγωνιστή τον κόουτς του Παναθηναϊκού, Εργκίν Αταμάν σε ένα νέο φραστικό επεισόδιο στους διαδρόμους του ΟΑΚΑ. Αυτή τη φορά με έναν στενό φίλο του «αφεντικού» της Μακάμπι, Σιμόν Μιζράχι.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον προπονητή μας που εκπροσωπεί τη χώρα μας στο εξωτερικό και του ευχόμαστε καλή επιτυχία.

Τουρκική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Sportal Euroleague Show με Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός για το Game 2 των playoffs της Euroleague