ΗΓΕΤΗΣ Σλούκας τον πήρε στις πλάτες του και ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε τη σειρά με τη Μακάμπι!

ΗΓΕΤΗΣ Σλούκας τον πήρε στις πλάτες του και ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε τη σειρά με τη Μακάμπι!

Ηλίας Λαλιώτης 23:09 - 25.04.2024 / Ανανεώθηκε: 23:24 - 25.04.2024

Ο Κώστας Σλούκας πραγματοποίησε τη μεγαλύτερη παράσταση της καριέρας του με ρεκόρ 29 πόντων και ο Παναθηναϊκός AKTOR ισοφάρισε (95-79) τη σειρά των playoffs της EuroLeague με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Μέσα σε ένα ΟΑΚΑ που κόχλαζε από σχεδόν 20.000 φιλάθλους και με τον Κώστα Σλούκα να κάνει την κορυφαία εμφάνιση της καριέρας του με 29 πόντους, ο Παναθηναϊκός AKTOR δεν γινόταν να μην «πνίξει» τη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν επικράτησε με 95-79, ισοφάρισε τη σειρά των playoffs της EuroLeague σε 1-1 και αν θέλει να πάει στο Βερολίνο, όπως ζητούσαν εκστασιασμένοι οι οπαδοί του, θα πρέπει να κάνει τουλάχιστον μία νίκη στο Βελιγράδι, για να γυρίσει -στη χειρότερη περίπτωση- τη σειρά στο σπίτι του για 5ο ματς.

Οι «πράσινοι» δεν ξεκίνησαν για μια ακόμα φορά καλά (20-28 πρώτη περίοδος), αλλά αυξάνοντας την πίεση στην άμυνα, τον Σλούκα να βρίσκεται in the zone και τον Παπαπέτρου να κάνει τρομερή δουλειά σε άμυνα κι επίθεση, έχτισε διαφορά 18 πόντων. Ο εφιάλτης του Game 1 επέστρεψε όταν η Μακάμπι μείωσε στους 3 (71-68) στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, αλλά Σλούκας και Παπαπέτρου «απογείωσαν» το ΟΑΚΑ.

Πλέον, ο Παναθηναϊκός AKTOR πάει στο Βελιγράδι για δύο παιχνίδια τη Μ. Τρίτη και τη Μ. Πέμπτη.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο Εργκίν Αταμάν ξεκίνησε αυτή τη φορά με τους Γκραντ, Ναν, Γκριγκόνις, Μήτογλου και Λεσόρ, με τον πρώτο να πέφτει κατευθείαν πάνω στον Μπράουν. Ο Κοέν, ωστόσο, όπως και στο ξεκίνημα του πρώτου ματς έκανε τη ζημιά με δύο σερί τρίποντα. Ο Μήτογλου ήταν άστοχος σε συνεχόμενες προσπάθειες, η Μακάμπι βρέθηκε στο +5 (7-12) με τον Μπράουν να βρίσκει σκορ, αλλά δύο τρίποντα του Ναν και κάποιες καλές άμυνες, έδωσαν στον Παναθηναϊκό το πρώτο του προβάδισμα (14-12 στο 5'). Ο Κοέν συνέχισε να κάνει μεγάλη ζημιά φτάνοντας τους 10 πόντους, η πράσινη επίθεση κόλλησε και η Μακάμπι με τρομερή ευστοχία βρέθηκε στο +9 (16-25). Σλούκας και Βιλντόζα απάντησαν, αλλά ένα buzzer beater τρίποντο του Ριβέρο έδωσε στους φιλοξενούμενους προβάδισμα με 8 πόντους στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο δεύτερο δεκάλεπτο με μεγαλύτερη ενέργεια στην άμυνα, έχοντας στην πεντάδα του Καλαϊτζάκη, Αντετοκούνμπο και Παπαπέτρου και μείωσε στους τρεις πόντους, πριν δεχθεί τρίποντο του Μπλατ από τα 9 μέτρα. Βιλντόζα και Καλαϊτζάκης είχαν απαντήσεις, με τον Κοέν να συνεχίζει να αποτελεί πονοκέφαλο για τον Αταμάν και τη Μακάμπι να διατηρεί το προβάδισμα (30-36 στο 15'). Σε εκείνο το σημείο ο Σλούκας βγήκε μπροστά και με 11 προσωπικούς πόντους (τρία μεγάλα τρίποντα) έκανε σχεδόν... μόνος του την ανατροπή (46-38), δύο λεπτά για τη λήξη του ημιχρόνου, έχοντας βοήθεια και από τον Παπαπέτρου που κέρδισε αντιαθλητικό από τον Νίμπο και αφού ευστόχησε στις βολές πέτυχε και ένα ακόμα τρίποντο. Το ΟΑΚΑ είχε πάρει φωτιά και το καλάθι και φάουλ του Λεσόρ προκάλεσε έκρηξη και για την πρώτη διψήφια διαφορά των «πράσινων» (49-38), με το ημίχρονο να κλείνει στο 51-39.

Με τον Παπαπέτρου να κάνει τρομερή δουλειά σε άμυνα κι επίθεση, αλλά κι ένα καλάθι και φάουλ του Μήτογλου ο Παναθηναϊκός βρέθηκε στο +17 (56-39). Η Μακάμπι βρήκε καλάθι (τρίποντο του Μπράουν) μετά από 3 λεπτά, με τον Αμερικανό γκαρντ να γίνεται η μόνιμη απειλή για το καλάθι του Παναθηναϊκού στις επόμενες επιθέσεις, ωστόσο ο συγκλονιστικός Παπαπέτρου με τρίποντο έστειλε τη διαφορά στο +18 (62-44) με 5 λεπτά να απομένουν για το τέλος της περιόδου. Το τρίτο φάουλ του Μπράουν έφερε τον Μπλατ στο παρκέ κι αυτός με δύο μακρινά σουτ, αλλά και παίρνοντας το 4ο φάουλ του Σλούκα (που αρχικά δικαίωσε το ρίσκο του Αταμάν να τον κρατήσει με τρία φάουλ στο παρκέ με πέντε σερί πόντους), άλλαξε τις ισορροπίες. Ένα λάθος μάλιστα στην τελευταία κατοχή έφερε καλάθι στη λήξη του δεκαλέπτου και τη διαφορά στους 11 (71-60).

Ο εφιάλτης του Game 1 επέστρεψε με την έναρξη της τέταρτης περιόδου, με τον Παναθηναϊκό να κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο και τη Μακάμπι να τιμωρεί με άλλους 6 πόντους, να φτάνει το σερί της στο 10-0 και να κάνει το ματς ντέρμπι (71-66). Ο Αταμάν πήρε τάιμ άουτ και το ρίσκο να ξαναρίξει τον Σλούκα στο παρκέ. Ο Κλίβελαντ συνέχισε να τιμωρεί κοντά στο καλάθι τους πράσινους, μειώνοντας στους 3, πριν ο Ματίας Λεσόρ πετύχει το πρώτο καλάθι της ομάδας του μετά από 2 λεπτά και τον Σλούκα να δίνει ανάσα 7 πόντων (75-68). Ωστόσο, ο Λεσόρ ήταν αυτός που ανέλαβε στη συνέχεια και με 4 σερί πόντους διαμόρφωσε το 79-70 με 5 λεπτά να απομένουν, ενώ ο Παπαπέτρου με δύο τεράστια τρίποντα μετά από ασίστ του Σλούκα και ο ασταμάτητος αρχηγός του Παναθηναϊκού με λέι απ την πήγαν σε διψήφιο νούμερο (87-72) και έβαλαν τις βάσεις για την ισοφάριση της σειράς σε ένα «καυτό» ΟΑΚΑ.

MVP

Ο φοβερός και τρομερός Κώστας Σλούκας! Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού έκανε νέο ρεκόρ καριέρας με 29 πόντους, με 4/7 τρίποντα και 4 ασίστ (28 στο σύστημα αξιολόγησης) και ήταν αυτός που τον οδήγησε στη νίκη.

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η Μακάμπι σόκαρε το ΟΑΚΑ όταν στη τέταρτη περίοδο μείωσε στους 3 πόντους τη διαφορά που είχε φτάσει και τους 18 και ξύπνησε τον εφιάλτη του πρώτου αγώνα. Η αντίδραση σε εκείνο το σημείο με πρωταγωνιστές τους Σλούκα, Λεσόρ, αλλά και τον συγκλονιστικό συνολικά Παπαπέτρου ήταν αυτή που έδωσε τη μεγαλη νίκη.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-28, 51-39, 71-60, 95-79

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ:

Την Τρίτη (30/4, 20:00) Μακάμπι Τελ Αβίβ και Παναθηναϊκός AKTOR ανανεώνουν το ραντεβού τους στο Βελιγράδι για το Game 3 της σειράς.