Αταμάν: «Ερχόμαστε να πάρουμε το Κύπελλο»

Εργκίν Αταμάν

i

©Intime

Αταμάν: «Ερχόμαστε να πάρουμε το Κύπελλο»

Χρήστος Τσάλτας 20:23 - 17.02.2024 / Ανανεώθηκε: 11:21 - 18.02.2024

Ο Εργκίν Αταμάν είδε τον Παναθηναϊκό να επικρατεί του Άρη στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος και μετά το παιχνίδι τόνισε ότι ο στόχος της ομάδας στον αγώνα, επετεύχθη, ενώ αύριο θέλει να πανηγυρίσει και την κατάκτησή του τροπαίου.

Ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος και ο Εργκίν Αταμάν στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα επισήμανε ότι στόχος της ομάδας του ήταν να αγωνιστεί στον τελικό, τονίζοντας ότι στο τέλος του αγώνα δεν αγωνίστηκαν βασικοί προκειμένου να είναι «φρέσκιοι» στο ματς που θα κρίνει τον τροπαιούχο.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού ξεκίνησε τις δηλώσεις του λέγοντας ότι υπήρχαν διαστήματα που οι παίκτες του δεν έπαιζαν καλά: «Κάποιες στιγμές παίξαμε καλά και κάποιες όχι. Είναι φυσιολογική μια τέτοια εικόνα. Σε ένα παιχνίδι σαν και αυτό σημασία έχει να πάρεις την νίκη και την πρόκριση και αυτό κάναμε».

«Δεν είμαι ευχαριστημένος μιας και έχουμε 13 ασίστ και 12 λάθη. Αυτό δεν είναι καθόλου καλό για το επίπεδο μας. Δεν ήμασταν καθόλου καλοι στο τρίποντο. Αμυντικά στο 5χ5 ήμασταν καλοί, αλλά το πρόβλημά μας ήταν στην άμυνα μετά από τα λάθη μας δίναμε εύκολους πόντους. Σκόραραν 65 πόντους και νομίζω ότι σκόραραν πάνω από 30 πόντους σε αιφνιδιασμούς μετά από τα λάθη μας. Το αρνητικό είναι τα λάθη μας. Τώρα είμαστε στον τελικό. Προφυλάξαμε τους βασικούς στο τέλος και περιμένουμε να δύο με τον αντίπαλο μας. Αύριο θα έρθουμε εδώ για να πάρουμε το κύπελλο», συνέχισε.

Για τη διοργάνωση: 

«Είναι απόφαση της Ομοσπονδίας. Αλλά πιστεύω ότι είναι μια μεγάλη περίοδος για να γίνεται αυτό. Στην Τουρκία δύο χρόνια πριν το άλλαξαν το σύστημα και ήταν σαν παιχνίδια πρωταθλήματος. Εντός και εκτός και μετά γινόταν το Final-4. Και νομίζω ότι ήταν καλύτερο. Παρασκευή οι δύο ημιτελικοί και Κυριακή ο τελικός. Πιο δίκαιο. Για τον Ολυμπιακό αν πάει στον τελικό δεν είναι δίκαιο να παίζει τρεις συνεχόμενες ημέρες. Ούτε και εμείς να είμαστε τόσες ημέρες εδώ. Αλλά είναι απόφαση της Ομοσπονδίας».

Για τον Βιλντόζα και τους Μπαλτσερόφκσι:

«Ο Βιλντόζα είναι εκτός λόγω τραυματισμού. Έχει και πάλι πρόβλημα στο γόνατο και οι διαιτητές μου είπαν ότι δεν θα έπαιζε σήμερα αλλά αύριο θα δούμε. Ο Μπαλτσερόφσι έπαιξε καλά σήμερα και σκέφτομαι αν περάσει ο Ολυμπιακός, λόγω Φαλ, η επιλογή μου να είναι ο Μπαλτσερόφκσι. Αλλά αυτό θα το δούμε αύριο και ανάλογα με την περίπτωση του Βιλντόζα. Αλλά πολύ πιθανό να είναι ο Μπαλτσερόφκσι».

Για τον τελικό επισήμανε:

«Αυτό που θέλαμε ήταν να παίξουμε στον τελικό. Στο τέλος κάναμε λάθη αλλά αφήσαμε εκτός του βασικούς λόγω του αυριανού τελικού. Αύριο και οι δύο ομάδες θέλουνε να το κερδίσουν. Τη Δευτέρα το πρωί θα το πανηγυρίσουμε και το βράδυ θα το ξεχάσουμε. Οι μεγάλοι μας στόχοι είναι το πρωτάθλημα και τα playoffs της Ευρωλίγκας. Πάντα όταν παίζεις θες να κερδίζεις. Για να κάνω ανάλυση θα πρέπει να ξέρω τον αντίπαλο. Κάθε ματς είναι δύσκολο. Σέβομαι και τους δύο αντιπάλους και θα μιλήσω μετά το τέλος του άλλη ημιτελικού».».

Για τα σημεία που έκριναν τον αγώνα:

«Η άμυνα μάς. Ουσιαστικά κρατήσαμε τον Άρη στους 60 πόντους μέχρι να κάνουμε τα συνεχόμενα λάθη στο τέλος του αγώνα. Ελπίζω αύριο να είμαστε καλύτεροι και να κερδίσουμε».