Αταμάν VS Λάσο: Στο ΟΑΚΑ συγκρούονται οι προπονητές που έχουν 4 από τις 8 τελευταίες Euroleague

Εργκίν Αταμάν και Πάμπλο Λάσο

i

Euroleague

Αταμάν VS Λάσο: Στο ΟΑΚΑ συγκρούονται οι προπονητές που έχουν 4 από τις 8 τελευταίες Euroleague

Νίκος Καλαμπάκας 17:44 - 11.10.2023 / Ανανεώθηκε: 09:15 - 12.10.2023

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Πέμπτη 12/10 τη Μπάγερν Μονάχου στο ΟΑΚΑ, εκεί όπου για πρώτη φορά μετά τον τελικό της Euroleague το 2022 θα τεθούν αντιμέτωποι ο Εργκίν Αταμάν με τον Πάμπλο Λάσο.

Όταν ο Παναθηναϊκός και η Μπάγερν Μονάχου τέθηκαν αντιμέτωποι τις προηγούμενες σεζόν στην EuroLeague Turkish Airlines, τα παιχνίδια τους δεν απασχόλησαν με ιδιαίτερη θέρμη το κοινό.

Σε τελική ανάλυση, η Μπάγερν δεν μπήκε ποτέ στα πλέι οφ μέχρι το 2021, ενώ ο Παναθηναϊκός βρισκόταν σε καθοδική τροχιά με αποκορύφωμα την περσινή σεζόν που τερμάτισε ανάμεσα στις τρεις χειρότερες ομάδες του πρωταθλήματος.

Αυτή η νέα σεζόν όμως έφερε πολλές αλλαγές τόσο στην Αθήνα όσο και στο Μόναχο και πλέον το παιχνίδι τους την Πέμπτη είναι γεμάτο ίντριγκα και ενδιαφέρον.

Αυτό το καλοκαίρι, και οι δύο ομάδες υποστήριξαν τις ξεκάθαρες φιλοδοξίες τους με εκρηκτικές υπογραφές παικτών που υπόσχονται να τις αλλάξουν επίπεδο.

Οι πράσινοι έφτιαξαν σχεδόν νέα δωδεκάδα (11 μεταγραφές), με επικεφαλής τον τρεις φορές πρωταθλητή Κώστα Σλούκα από τον αρχαίο αντίπαλο Ολυμπιακό, τον σέντερ Ματίας Λεσόρ και τον Ισπανό Χουάντσο Ερνάνγκομεθ από το NBA. Η Μπάγερν, εν τω μεταξύ, πρόσθεσε τον rookie σκόρερ Σιλβέν Φρανσίσκο, τον βετεράνο σέντερ Ντέβιν Μπούκερ και τον παγκοσμίου φήμης Σερζ Ιμπάκα σε έναν ήδη συμπαγή κορμό.

Όμως οι μεγαλύτερες αλλαγές και για τους δύο ήρθαν στους πάγκους, με τον Εργκίν Αταμάν να αποχωρεί από την Αναντολού Εφές μετά από πέντε χρόνια και δύο τίτλους Euroleague για τον Παναθηναϊκό, ενώ ο Πάμπλο Λάσο έκλεισε έναν χρόνο εκτός προπονητικής πριν υπογράψει στη Μπάγερν. Οι δύο αυτοί προπονητές μάλιστα, έχουν κατακτήσει τα τέσσερα από τα οκτώ τελευταία στέμματα της EuroLeague αν μετρήσουμε από το 2015 και τρία από τα τελευταία πέντε αν μετρήσουμε από το 2018. Τουλάχιστον ένας από τους δύο έχει προπονήσει ομάδα σε επτά από τους 10 τελευταίους τελικούς της διοργάνωσης.

Πράγματι, η τελευταία φορά που ο Αταμάν και ο Λάσο αντιμετώπισαν ο ένας τον άλλον ήταν στον τελικό του F4 του 2022 στο Βελιγράδι, όταν η Εφές πήρε μια συναρπαστική νίκη με 57-58 επί της Ρεάλ για τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο της.

Αλλά αυτό ανήκει στο παρελθόν και αυτό που υπάρχει στο παρόν είναι η κοινή τους πρόκληση να αρχίσουν να αλλάζουν την εικόνα των νέων συλλόγων τους.

Ο Παναθηναϊκός, που είναι έξι φορές πρωταθλητής της EuroLeague, χάνει τα πλέι οφ κάθε χρόνο από το 2019 και τελευταία φορά πήγε σε Final Four το 2012.

Το πρώτο δείγμα της φετινής Euroleague μας άφησε άφωνους
EUROLEAGUE

16:48 - 10.10.2023

Το πρώτο δείγμα της φετινής Euroleague μας άφησε άφωνους

Το πρώτο δείγμα της φετινής Eurolegue ήταν κάτι περισσότερο από συναρπαστικό για όσους παρακολούθησαν την πρεμιέρα του κορυφαίου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μπάσκετ. Το Sportal εξηγεί τους λόγους και κάνει μια αναδρομή στην πρώτη αγωνιστική ημέρα της διοργάνωσης.

Η Μπάγερν, από την άλλη, έγραψε ιστορία το 2021, όταν έγινε η πρώτη γερμανική ομάδα που έφτασε στα πλέι οφ της EuroLeague και στη συνέχεια επανέλαβε αυτό το κατόρθωμα την επόμενη χρονιά. Αλλά η Μπάγερν αποκλείστηκε σε μια σειρά πλέι οφ πέντε αγώνων και τις δύο φορές πριν κάνει ένα βήμα πίσω και χάσει το... τρένο των πλέι οφ την περασμένη σεζόν.