Τρομερός Μοράντ και νίκη των Γκρίζλις στην Ατλάντα - Έχασαν στο Ορλάντο οι Νετς, οι Θάντερ τα κατάφεραν στο Πόρτλαντ (vids)

Τζα Μοράντ

i

photo by Todd Kirkland / Getty Images / Ideal Images

Τρομερός Μοράντ και νίκη των Γκρίζλις στην Ατλάντα - Έχασαν στο Ορλάντο οι Νετς, οι Θάντερ τα κατάφεραν στο Πόρτλαντ (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 07:54 - 27.03.2023 / Ανανεώθηκε: 07:55 - 27.03.2023

Με πρωταγωνιστή και πρώτο σκόρερ τον Τζα Μοράντ οι Γκρίζλις επικράτησαν στην έδρα των Χοκς με 123-119. Οι Νετς παρά τους 44 πόντους του Μάικαλ Μπρίτζες έχασαν (119-106) από τους Μάτζικ. Οι... μισοί Μπλέιζερς αντιστάθηκαν, αλλά οι Θάντερ πλήραν άλλη μία σπουδαία νίκη (118-112).

Έξι σερί νίκες για τους Μέμφις Γκρίζλις! Ο Τζα Μοράντ έχει επιστρέψει, δείχνει συγκεντρωμένος στο άθλημα που τον έχει κάνει διάσημο και πλούσιο και όχι στις εξωγηπεδικές προβληματικές δραστηριότητες που τον έχουν κάνει επίσης διάσημο, αλλά για τους λάθος λόγους. 

Ο 23χρονος γκαρντ, ο οποίος με το που ολοκληρώθηκε η τιμωρία που του είχε επιβάλει το ΝΒΑ για τη… γνωστή πλέον ιστορία, έχει επιστρέψει φορώντας μάσκα. Όχι του υπερήρωα, αλλά μία προστατευτική, αφού νιώθει ενοχλήσεις σε έναν παλαιότερο τραυματισμό του στο πρόσωπο. Όχι όμως, σε σημείο να περιορίζει το παιχνίδι τους. Στην Ατλάντα, έβαλε 27 πόντους στους Χοκς και μαζί με τον Ντέσμον Μπέιν (25 πόντοι) συνεργάστηκαν για να δώσουν τη νίκη στις Αρκούδες με 123-119

O ΛεΜπρόν επέστρεψε, αλλά οι Μπουλς νίκησαν τους Λέικερς στο Λ.Α. (vid)
NBA

06:27 - 27.03.2023

O ΛεΜπρόν επέστρεψε, αλλά οι Μπουλς νίκησαν τους Λέικερς στο Λ.Α. (vid)

Ο Ζακ ΛαΒίν με 32 πόντους χάλασε τη διάθεση των Λέικερς και του ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο οποίος επέστρεψε στη δράση μετά από απουσία 13 αγώνων, αλλά δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα του και οι Μπουλς έφθασαν στη νίκη με 118-108.

Ήταν η 47η επικράτηση του Μέμφις που βρίσκεται στο Νο 2 της Δύσης και έχει μαθηματικές ελπίδες ακόμα και για την πρώτη θέση στην οποία μήνες τώρα στρογγυλοκάθονται οι Ντένβερ Νάγκετς του Νίκολα Γιόκιτς με ρεκόρ 50-24. 

Για τους Χοκς, που πλέον έχουν περισσότερες ήττες από νίκες (37-38) η θέση τους για τα play in φαίνεται πως δεν θα χαθεί, αλλά η προβληματική πορεία τους συνεχίζεται… 

Ορλάντο - Μπρούκλιν: 119-106

Οι Ορλάντο Μάτζικ αν και αδιάφοροι, δίχως στόχους και αγωνιστικό όραμα στη σεζόν που εξελίσεται, εμφανίζονται ανταγωνιστικοί. Τόσο πολύ μάλιστα, που τη μέρα που ο Μάικαλ Μπρίτζες του επισκέφτηκε μαζί με τους Νετς και τους έβαλε 44 πόντους, αυτοί βρήκαν τον... μαγικό τρόπο για να νικήσουν με 119-116. 

Ο Κόουλ Άντονι ήρθε από τον πάγκο και έβαλε 21 πόντους, αλλά τον ακολούθησαν και άλλοι συμπαίκτες του. Ο Φραντζ Βάγκνερ με 19 πόντους και 10 ριμπάουντ, ο Ουέντελ Κάρτερ Τζούνιορ με 18 και ο Τζέιλεν Σαγκς, ο οποίος επέστρεψε από τον τραυματισμό του, με 16 πόντους. 

Μάλιστα, το Ορλάντο έφθασε την τρίτη συνεχόμενη νίκη του, αλλά με ρεκόρ 32-43 δεν μπορεί να ελπίζει κάτι αυτή τη στιγμή. Του χρόνου όμως, ίσως τα δεδομένα να είναι διαφορετικά. 

Οι Νετς πάντως, με την ήττα αυτή πλέον έχουν το ίδιο ρεκόρ με τους Μαϊάμι Χιτ (40-35) και η έκτη θέση της Ανατολής, που οδηγεί απευθείας στα play offs, αρχίζει να γίνεται... φλογερή. 

Πόρτλαντ - Οκλαχόμα: 112-118

Οι... μαζεμένες ήττες των Ντάλας Μάβερικς δεν πρόκειται να μείνουν ανεκμεταλλευτες από τον Σάι Τζίλτζεους Αλεξάντερ και την παρέα του. 

Οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ πήγαν στο Πόρλταντ για να αντιμετωπίσουν τους Μπλέιζερς που πλέον εμφανίζονται χωρίς τον Ντέιμιαν Λίλαρντ και τον Τζέραμι Γκραντ. Βρήκαν στον δρόμο τους εμπόδια, κυρίως από τον rookie Σέιντον Σαρπ (29 πόντοι) αλλα η ουσία είναι το αποτέλεσμα. 

Η νίκη κατακτήθηκε με τον Σάι να έχει 31 πόντους και να οδηγεί μέχρι το 118-112. Πλέον έχουν ρεκόρ 37-38 (ίδιο με τους Λέικερς) βρίσκονται μέσα στα play in και έχουν μία νίκη παραπάνω από τους Μάβερικς που αυτή τη στιγμή με ρεκόρ 36-39 τοποθετούνται στην 11η θέση της Δύσης.