Οι Χοκς πέτυχαν αυτό που καμία άλλη ομάδα του ΝΒΑ δεν έχει καταφέρει κόντρα στους Σέλτικς...

Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς

i

@Photo by Kevin C. Cox/Getty Images

Οι Χοκς πέτυχαν αυτό που καμία άλλη ομάδα του ΝΒΑ δεν έχει καταφέρει κόντρα στους Σέλτικς...

Χρήστος Τσάλτας 07:45 - 29.03.2024 / Ανανεώθηκε: 08:12 - 29.03.2024

Αδιανόητο θρίλερ στην Ατλάντα, με τους Χοκς να κάνουν ό,τι και πριν από μερικές μέρες απέναντι στους Μπόστον Σέλτικς: τους υποχρέωσαν σε δεύτερη διαδοχική ήττα με 123-122.

Κι όμως οι Σέλτικς χάνουν. Αν κάτι έχουμε μάθει από τα παιχνίδια τους στην State Farm Arena της Ατλάντα, απέναντι στους Χοκς, ήταν αυτό ακριβώς. Πως παρά το γεγονός ότι έχουν το καλύτερο ρεκόρ στο ΝΒΑ και έχουν εδραιωθεί στην κορυφή της Ανατολής, είναι ομάδα που μπορεί να φύγει από το παρκέ με σκυμμένο κεφάλι.

Κόντρα στους Χοκς μάλιστα δεν έχασαν μία, αλλά δύο φορές, μια κατάσταση πολύ σπάνια φέτος απέναντι στον ίδιο αντίπαλο. Και μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Τα «γεράκια» έδειξαν χαρακτήρα και έπειτα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που κρίθηκε στην παράταση πανηγύρισαν πάρα πολύ σπουδαία νίκη, «δηλώνοντας» πως είναι δυνατοί την φετινή σεζόν, παρά τα σκαμπανεβάσματα και την πολύ σημαντική απουσία του Τρε Γιανγκ.

Το παιχνίδι είχε... ατμόσφαιρα Playoffs στην Τζόρτζια, με τους Σέλτικς να προηγούνται με 99-102 στα τελευταία δευτερόλεπτα. Ένα επιθετικό ριμπάουντ του Χάντερ, όμως και ένα μεγάλο σουτ του Μπογκντάνοβιτς έγραψαν το 102-102. Ο Τέιτουμ είχε την ευκαιρία στο φινάλε να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του, όμως το σουτ νίκης που επιχείρησε δεν βρήκε στόχο.

Το θρίλερ συνεχίστηκε και στον παράταση, με τους Σέλτικς να περνούν μπροστά με 118-119 χάρη σε τρίποντο του Ντέρικ Ουάιτ, 2 λεπτά πριν από το τέλος της αναμέτρησης. Σε εκείνο το σημείο ο Μάρεϊ απάντησε με ένα μεγάλο τρίποντο για το 121-119 των Χοκς, όμως ο Τζέιλεν Μπράουν φώναξε παρών και με καλάθι στα 6,2'' για το τέλος έγραψε το 121-122. Ο Ντεζούντε Μάρεϊ όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και με ένα πολύ μεγάλο καλάθι, μπροστά στον Τζρου Χόλιντεϊ, χάρισε τη νίκη στην ομάδα του, σε μια βραδιά που θα την θυμάται για χρόνια.

Ο Ντεζούντε Μάρεϊ έκανε απίθανα πράγματα και σε 47 λεπτά στο παρκέ μέτρησε 44 πόντους, που αποτελούν career-high, με 18/44 σουτ, ενώ μάζεψε 7 ριμπάουντ και μοίρασε 7 ασίστ. Ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς πρόσθεσε 24 πόντους και 7 ριμπάουντ, ενώ καταλυτικός ήταν ο ΝτεΆντρε Χάντερ με 21 πόντους και 13 ριμπάουντ.

Από πλευράς Σέλτικς, ο Τζέισον Τέιτουμ μέτρησε 31 πόντους και 13 ριμπάουντ, με τον Ντέρικ Ουάιτ να προσθέτει 22 πόντους, 7 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ενώ 20 πόντους και 7 ριμπάουντ μέτρησε ο Κρίσταπς Πορζίνγκις, με τους «Κέλτες» όμως να γνωρίζουν δεύτερη διαδοχική ήττα από την ίδια ομάδα για πρώτη φορά στην τρέχουσα regular season.