Αυτά είναι τα τρία αγαπημένα ζευγάρια παπούτσια του Jordan

Μάικλ Τζόρνταν (δεξιά), Σκότι Πίπεν (αριστερά) και Κόμπε Μπράιαντ (μέση)

i

©Intime

Αυτά είναι τα τρία αγαπημένα ζευγάρια παπούτσια του Jordan

Νίκος Καλαμπάκας 17:48 - 23.02.2024 / Ανανεώθηκε: 17:49 - 23.02.2024

Ο Μάικλ Τζόρνταν κλήθηκε να επιλέξει τα τρία αγαπημένα του ζευγάρια παπούτσια με το logo του και ο ίδιος αν και δυσκολεύτηκε, έδωσε την απάντησή του!

Δεν υπήρξε ποτέ στην ιστορία του ΝΒΑ άλλος αθλητής, που το όνομά του έγινε σχεδόν... συνώνυμο της λίγκας, όπως του Μάικλ Τζόρνταν.

Το ταλέντο του στο γήπεδο ήταν αξιοζήλευτο, ενώ το φυσικό του χάρισμα και η επιτυχία του τον έκαναν υπερβατικό όσον αφορά και τις τάσεις της μόδας!

Ωστόσο, όλα αυτά δεν οφείλονταν στην ικανότητά του στα γήπεδα, αφού η μάρκα αθλητικών παπουτσιών Air Jordan έγινε πολύ γρήγορα ένα από τα πρώτα trend σε όσους αγαπούσαν τη μόδα τις δεκαετίες των '90s και '00s.

Παρά την αποχώρηση του Μάικλ Τζόρνταν από το ΝΒΑ πριν από δύο δεκαετίες, τα αθλητικά παπούτσια του παραμένουν μέχρι σήμερα από τα πιο περιζήτητα στον κόσμο.

Το 2022, ένα ζευγάρι από τα αθλητικά παπούτσια Jordan XIII Bred που φορούσε σε ένα παιχνίδι κέρδισε το εκπληκτικό ποσό των 2.200.000 δολαρίων σε δημοπρασία, σημειώνοντας ρεκόρ ως το πιο ακριβό παπούτσι που πουλήθηκε ποτέ.

Σε μια συνέντευξη στο NBA 2K, ο Τζόρνταν κλήθηκε να ονομάσει τα τρία αγαπημένα του ζευγάρια αθλητικά παπούτσια Air Jordan. Αρχικά ήταν διστακτικός, όμως τελικά υποχώρησε και μοιράστηκε τις επιλογές του:

Ποια είναι τα τρία κορυφαία σχέδια sneaker του Michael Jordan;

Ο Τζόρνταν δυσκολεύτηκε να κάνει την επιλογή του, εκφράζοντας την τεράστια κλίμακα της πρόκλησης του να διαλέξει μόνο τρία ζευγάρια.

«Τα αγαπημένα μου; Είναι δύσκολο ξέρεις, είναι σαν να λες ποιο από τα παιδιά σου αγαπάς περισσότερο», παραδέχτηκε τότε ο Τζόρνταν.

1. Air Jordan XI:

Αυτό το εμβληματικό sneaker είναι συνώνυμο της καριέρας του Jordan, ιδιαίτερα σε μια κομβική περίοδο. Σχεδιασμένο από τον Τίνκερ Χάτφιλντ, το XI ήταν υπό ανάπτυξη όταν ο Jordan ανακοίνωσε την πρώτη του απόσυρση. Παρά τον αρχικό δισταγμό της Nike, ο Χάτφιλντ συνέχισε με το σχέδιο και η XI έγινε το παπούτσι που φορούσε ο Τζόρνταν μετά την επιστροφή του στο ΝΒΑ και κατά την τέταρτη κατάκτηση πρωταθλήματος από τους Bulls.

2. Air Jordan III:

Γνωστό ως το παπούτσι που εδραίωσε τη μακροχρόνια συνεργασία της Jordan με τη Nike, το III άλλαξε το παιχνίδι στον κόσμο των sneaker. Εισήγαγε το λογότυπο «Jumpman» και ήταν το πρώτο μεσαίο παπούτσι στη συλλογή της Jordan. Το III διέθετε επίσης δέρμα, κάτι σπάνιο το 1988, καθιστώντας το πιο ανθεκτικό για συχνή χρήση. Ο Τζόρνταν έκανε το ντεμπούτο του στο III κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού καρφωμάτων το 1988, τον οποίο κέρδισε, και εξασφάλισε τα βραβεία του για το πρώτο του πρωτάθλημα MVP και αμυντικό παίκτη της χρονιάς.

3. Air Jordan XII & Air Jordan XIII (εδώ έχουμε ισοπαλία):

Ο Τζόρνταν δεν διευκρίνισε γιατί προτιμούσε τα XII και XIII, αλλά και τα δύο ήταν σημαντικά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος NBA το 1997. Το XII φορέθηκε κατά τη διάρκεια του διάσημου "παιχνιδιού της γρίπης" του », ενώ το XIII κατέχει τη διάκριση ως το πιο ακριβό παπούτσι που πουλήθηκε ποτέ.