Οι Πέισερς νίκησαν τους Νικς στο Madison - Οι Καβαλίερς... πέρασαν και από το Τορόντο (vids)
i

© photo by Steven Ryan / Getty Images / Ideal Images

Οι Πέισερς νίκησαν τους Νικς στο Madison - Οι Καβαλίερς... πέρασαν και από το Τορόντο (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:34 - 11.02.2024 / Ανανεώθηκε: 09:45 - 11.02.2024

Με τους Μάιλς Τέρνερ και Ταϊρίς Χαλιμπάρτον να πρωταγωνιστούν οι Πέισερς επικράτησαν των Νικς με 125-111, την ίδια ώρα που οι Καβαλίερς συνεχίζουν το σερί τους. Νίκησαν και στο Τορόντο (119-95) και εδραιώνονται στην δεύτερη θέση της ανατολικής περιφέρειας - Επιστροφή στις νίκες για τους Σιξερς, νέα επιτυχία για τους Χοκς και τους Πέλικανς.

Οι Νικς έχουν απωλέσει την τρομερή αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα που χαρακτήρισε την πορεία τους τον Ιανουάριο. Οι απουσίες λόγω τραυματισμών, αρχίσουν να επηρεάζουν το παιχνίδι του, ειδικά όταν αντιμετωπίζουν επικίνδυνες ομάδες, όπως οι Ιντιάνα Πέισερς, που βρέθηκαν στο Madison της Νέας Υόρκης και έφυγαν από εκεί με τη νίκη: 125-111

Ο Μάιλς Τέρνερ με 23 πόντους και ο Ταϊρίς Χαλιμπάρτον με έναν λιγότερο, ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές, ενώ για τους φιλοξενούμενους σημαντικό ρόλο έπαιξαν και ο Πασκάλ Σιάκαμ (19 πόντοι) και ο Τι Τζέι ΜακΚόνελ (16). Συνολικά οι Πέισερς σούταραν με 61% (50/82) και 48,3% στα τρίποντα (14/29). 

Στο επίκεντρο πάντως, πέραν των Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς και Άλεκ Μπερκς που έκαναν το ντεμπούτο τους με τη φανέλα των Νικς (αποκτήθηκαν από τους Ντιτρόιτ Πίστονς), βρέθηκε και ο Όμπι Τόπιν. Ο αθλητικός φόργουορντ των Πέισερς επέστρεψε στο Madison για να αντιμετωπίσει την τέως ομάδα του. Η νίκη τον ικανοποίησε, αλλά ο ίδιος... χλευάστηκε από το κοινό που μέχρι πρότινος τον αποθέωνε, αλλά και από τους τέως συμπαίκτες του. 

Όταν του δόθηκε η ευκαιρία να εντυπωσιάσει ο Τόπιν τα έκανε... θάλασσα. Έφυγε στον αιφνιδιασμό ολομόναχος, απογειώθηκε, πέρασε τη μπάλα κάτω από τα πόδια, αλλά το κάρφωμά του βρήκε σίδερο και ο Τζούλιους Ραντλ που καθόταν στον πάγκο των Νικς με πολιτικά (είναι τραυματίας) γέλασε με την ψυχή του. 

Στο μεταξύ, οι Καβαλίερς συνεχίζουν το έργο τους. Και είναι η ομάδα που κάνει την μεγαλύτερη αίσθηση το τελευταίο διάστημα, με διαφορά από την... δεύτερη. Αυτή τη φορά επικράτησαν των Ράπτορς στο Τορόντο με άνεση και τελικό σκορ 119-95

Πλέον έχουν οκτώ διαδοχικές νίκες και 15 στα τελευταία 16 ματς. Το συνολικό ρεκόρ τους έχει διαμορφωθεί στο 35-16 και έχουν τρεις ήττες λιγότερες από τους τρίτους της ανατολικής κατάταξης, Μιλγουόκι Μπακς (34-19) και μόνο οι Μπόστον Σέλτικς (40-12) βρίσκονται μπροστά τους. 

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της αγωνιστικής δράσης από τα ξημερώματα της Κυριακής (11/2), οι Κλίπερς που διεκδικούν το Νο 1 της Δύσης πήραν την 35η νίκη τους σε 51 αγώνες και τα κατάφεραν κόντρα στους Ντιτρόιτ Πίστονς (112-106). Σημαντική ήταν και η νίκη για τους Πέλικανς που επικράτησαν με 93-84 στο Πόρτλαντ, ενώ οι Ατλάντα Χοκς επιβλήθηκαν των Χιούστον Ρόκετς με 122-113. 

Στο Μπρούκλιν, οι Νετς νίκησαν εύκολα (123-103 τους Σαν Αντόνιο Σπερς με τον Μπεν Σίμονς πλέον βασικό οργανωτή, μετά την ανταλλαγή του Σπένσερ Ντίνγουιντι, ο οποίος ανήκει ήδη στους Λος Άντζελες Λέικερς

Άλλος άνθρωπος ο Μίτσιτς στη Σάρλοτ, τρομερός στο ντεμπούτο του με τους Χόρνετς (vids)
NBA

08:39 - 11.02.2024

Άλλος άνθρωπος ο Μίτσιτς στη Σάρλοτ, τρομερός στο ντεμπούτο του με τους Χόρνετς (vids)

Με μία μικρή... χρονοκαθυστέρηση, ο Βασίλιε Μίτσιτς παρουσίασε το πλούσιο ταλέντο του στο ΝΒΑ. Ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο πρώτο του παιχνίδι με τη νέα του ομάδα, τους Σάρλοτ Χόρνετς, είχε 18 πόντους και 9 ασίστ στην πορεία μέχρι τη νίκη (115-106) επί των Μέμφις Γκρίζλις.

Στο Ορλάντο, οι Μάτζικ νίκησαν στο έξτρα πεντάλεπτο τους Σικάγο Μπουλς (114-108), ενώ η Φιλαδέλφεια μετά από τέσσερις διαδοχικές ήττες κατάφερε να επιβληθεί στην Ουάσινγκτον με 119-113 και τον Ταϊρίς Μάξεϊ με τον Μπάντι Χιλντ να δημιουργούν αισιόδοξες εικόνες στους Σίξερς -παρά την απουσία του τραυματία Τζοέλ Εμπίντ