Η «πενηντάρα» των Σέλτικς και οι σκληρές κόντρες της Ανατολής - Nίκες για Καβς, Χιτ, Πέισερς και Μάτζικ (vids)
i

© photo by Sarah Stier / Getty Images / Ideal Images

Η «πενηντάρα» των Σέλτικς και οι σκληρές κόντρες της Ανατολής - Nίκες για Καβς, Χιτ, Πέισερς και Μάτζικ (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:56 - 15.02.2024 / Ανανεώθηκε: 09:05 - 15.02.2024

Οι Μπόστον Σέλτικς εξήγησαν με πράξεις και με μία επιβλητική νίκη (136-86) πως στην Ανατολή δεν... παίζονται και οι Μπρούκλιν Νετς κοιτούσαν ανήμποροι να αντιδράσουν. Οι Καβαλίερς πάντως, συνεχίζουν την εντυπωσιακή τους πορείας και πλέον έχουν 19 νίκες στα τελευταία 21 ματς. Οι Χιτ νίκησαν στη Φιλαδέλφεια τους Σίξερς και οι Πέισερς επικράτησαν των Ράπτορς στην επιστροφή του Σιάκαμ στο Τορόντο.

Σε μία αγωνιστική μέρα που ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης (15/2) και περιελάμβανε 13 αναμετρήσεις, δηλαδή ενεπλάκησαν οι 26 από τις 30 ομάδες της λίγκας, οι Σακραμέντο Κινγκς πήραν την σπουδαιότερη νίκη. Επιβλήθηκαν στο Ντένβερ των πρωταθλητών Νάγκετς, αλλά πέραν από τις εξελίξεις στην... άγρια Δύση, υπάρχουν παράλληλα και οι σκληρές κόντρες της Ανατολής. 

Εκεί όπου σε έξι παιχνίδια, δώδεκα ομάδες της εκ δεξιών του Μισισιπή περιφέρεια, δοκιμάστηκαν και μία από αυτές έκανε επίδειξη δύναμης. Οι Μπόστον Σέλτικς υποδέχθηκαν στο TD Garden τους Μπρούκλιν Νετς κι όταν το παιχνίδι ολοκληρώθηκε οι γηπεδούχοι είχαν καταφέρει να κάνουν μία... δήλωση. Αυτή που «αναβλύζει» από το υπέρ τους 136-86. Νίκησαν δηλαδή, με 50 πόντους διαφορά τους Νετς και μιας και το rotation άνοιξε, ο Πέιτον Πρίτσαρντ ήρθε από τον πάγκο και ήταν ο πρώτος σκόρερ του αγώνα με 28 πόντους

Μαζί με τον Ντέρικ Ουάιτ (27 πόντοι) και τον Τζέισον Τέιτουμ (20 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 9 ασίστ) έκαναν πλάκα στους φιλοξενούμενους, από τους οποίους κανείς δεν διακρίθηκε. Παρά μόνο ο Τρέντον Ουότφορντ που λόγω των μεγάλων διαφορών εμφανίστηκε για 25'33'' και έβαλε 15 πόντους. Ήταν ο πρώτος σκόρερ των ηττημένων, που είδαν από την βασική τους πεντάδα μόνο τον Μάικαλ Μπρίτζες να φθάνει σε διψήφια επίπεδα και μάλιστα με το ζόρι: Είχε 10 πόντους. 

Κι αν οι Μπόστον Σέλτικς οδηγούν την κούρσα εδώ και καιρό και κατέχουν το καλύτερο ρεκόρ (43-12), οι Κλίβελαντ Καβαλίερς έχουν βολευτεί για τα κατά στην δεύτερη θέση της κατάταξης. Αυτό συνέβη με τις 19 νίκες τους στα τελευταία 21 ματς (!) και η πιο πρόσφατη επιτυχία τους ήταν αυτή κόντρα στους Σικάγο Μπουλς. 

Επικράτησαν με 108-105 και ο Ντόνοβαν Μίτσελ έκανε άλλη μία σπουδαία εμφάνιση με 30 πόντους. Για τους Μπουλς ο Κόμπι Ουάιτ, που έχει μεταμορφωθεί σε μία μεγάλη απειλή για τις άμυνες, έβαλε δύο περισσότερους (32), αλλά δεν μπόρεσε να προσφέρει στην ομάδα του τη νίκη. 

Στη Φιλαδέλφεια, οι Σίξερς συνεχίζουν τις προσπάθειές τους χωρίς τον τραυματία Τζοέλ Εμπίντ, αλλά και με άλλες σημαντικές απουσίες (Τομπάιας Χάρις, ΝτιΆντονι Μέλτον, Νικολά Μπατούμ). Δεν τα καταφέρνουν καλά και οι Μαϊάμι Χιτ το εκμεταλλεύτηκαν. Αν και με τη σειρά τους αγωνίστηκαν χωρίς τον Τζίμι Μπάτλερ, ο οποίος πενθεί την απώλεια οικογενειακού του προσώπου και βρίσκεται εκτός ομάδας προς το παρόν. Οι Τάιλερ Χίροου και Μπαμ Αντεμπάγιο όμως, ήταν αρκετοί και προσφέροντας από 23 πόντους έκαστος οδήγησαν τις Φλόγες στο υπέρ τους 109-104. 

Σπουδαία νίκη πήραν και οι Πέισερς στο Τορόντο, τη μέρα που ο Πασκάλ Σιάκαμ εμφανίστηκε εκεί, πρώτη φορά ως αντίπαλος των Ράπτορς. H ομάδα από την Ιντιάνα, την πόλη που σε μερικές μέρες θα φιλοξενήσει το All-Star Game (19 Φεβρουαρίου), επικράτησε εκτός έδρας με 127-125, ο Σικάκαμ ήταν πρώτος σκόρερ με 23 πόντους και ο Ταϊρίς Χαλιμπάρτον εκανε -μετά από... καιρό- μία πραγματικά σπουδαία εμφάνιση. Σαν αυτές που είχε συνηθίσει τον κόσμο, πριν τραυματιστεί. Ο All-Star γκαρντ είχε 21 πόντους και 12 ασίστ.

Στο Ορλάντο, οι Μάτζικ επίσης έκαναν μία... δήλωση. Έφθασαν και αυτοί τις 30 νίκες (όπως και οι Μαϊάμι Χιτ) και τα κατάφεραν απέναντι στην ομάδα με το τέταρτο καλύτερο ρεκόρ της περιφέρειας. Δηλαδή, τους Νιου Γιορκ Νικς, τους οποίους και νίκησαν με 118-110. 

Ο Φοξ επιτέθηκε και Κινγκς νίκησαν ξανά τους πρωταθλητές Νάγκετς (vids)
NBA

08:24 - 15.02.2024

Ο Φοξ επιτέθηκε και Κινγκς νίκησαν ξανά τους πρωταθλητές Νάγκετς (vids)

Στο τελευταίο δίλεπτο του αγώνα, ο ΝτιΆρον Φοξ έβαλε 10 πόντους, έφθασε τους 30 και οι Σακραμέντο Κινγκς νίκησαν στο Ντένβερ τους πρωταθλητές Νάγκετς με 102-98. Ο Ντομάντας Σαμπόνις αυτή τη φορά δεν έκανε triple double, αλλά... εξουδετέρωσε σε μεγάλο βαθμό τον Νίκολα Γιόκιτς.

Τέλος, οι Ατλάντα Χοκς (24-31) που παλεύουν να προλάβουν μία θέση στα Play In (7-10) διασύρθηκαν στη Σάρλοτ. Οι... αδύναμοι Χόρνετς (13-41) τους νίκησαν με το εντυπωσιακό 122-99 και ο rookie Μπράντον Μίλερ ήταν ο πρωταγωνιστής. Εϊχε 26 πόντους, ενώ 21 έβαλε ο νεοαποκτηθέντας μέσω trade από την Οκλαχόμα, Τρε Μαν έκανε επίσης σπουδαία εμφάνιση: 21 πόντους, 8 ριμπάουντ, 6 ασίστ. 

Κομβικός, στο τρίτο παιχνίδι του με τους Χόρνετς ήταν και ο Βασίλιε Μίτσιτς. Στο πρώτο είχε κάνει ρεκόρ καριέρας σε πόντους και ασίστ, στο δεύτερο πέρασε (σχεδόν) απαρατήρητος, αλλά τώρα επέστρεψε στην πραγματική δράση και με 13 πόντους και 5 ασίστ έβαλε το... χεράκι του.