Αυτό είναι το πιο τρελό καλάθι που έχει σημειωθεί στην Ισπανία και έγινε πριν από 10 χρόνια! (vid)
i

printscreen

Αυτό είναι το πιο τρελό καλάθι που έχει σημειωθεί στην Ισπανία και έγινε πριν από 10 χρόνια! (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 11:09 - 11.11.2023 / Ανανεώθηκε: 11:13 - 11.11.2023

Δέκα χρόνια μετά, η Ισπανία δεν ξεχνά το πιο παράξενο και εξωφρενικό καλάθι που είδαν να σημειώνεται σε γήπεδο μπάσκετ. Η Ρεάλ Μαδρίτης είχε την κατοχή και τέσσερα δέκατα του δευτερολέπτου διαθέσιμα. Ο Μάρκους Σλότερ πέταξε τη μπάλα σε απόσταση 20 μέτρων, ο Φελίπε Ρέγιες την έπιασε, πρόλαβε να σουτάρει με την πλάτη στο αντίπαλο καλάθι και... ευστόχησε!

Πέρασαν 10 χρόνια (και μία μέρα), αλλά στην Ισπανία δεν έχουν ξεχάσει εκείνο το… τρελό σουτ του Φελίπε Ρέγιες που συνέβη στις 10 Νοεμβρίου του 2013, κατά τη διάρκεια του αγώνα της Ρεάλ Μαδρίτης με την Μανρέσα για το εγχώριο πρωτάθλημα εκείνης της σεζόν. 

Ο «αιώνιος» αρχηγός της Βασίλισσας, ο οποίος αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 2021, αλλά αγωνίστηκε με την αγαπημένη του ομάδα από το 1994 μέχρι την… σύνταξη, έχει βάλει εκατοντάδες καλάθια, κρίσιμους πόντους, έχει πανηγυρίσει αμέτρητους τίτλους (ανάμεσά τους και δύο πρωτιές στην EuroLeague). Εκείνη η ενέργειά του όμως, έχει μείνει στην ιστορία και δεν έχει ξεθυμάνει στις μνήμες όλων των οπαδών, ολόκληρης της χώρας. 

Η Ρεάλ είχε 0,4’’ για να εκδηλώσει επίθεση και ο Μάρκους Σλότερ έκανε την επαναφορά από τη βασική γραμμή. Πέταξε κατά προσέγγιση τη μπάλα σε μία απόσταση 20 μέτρων και δεν περίμενε ούτε καν να την πιάσει συμπαίκτης του. Αλλά ακόμα κι αν θεωρούσε πως είχε τύχη, κανείς δεν περίμενε πως τελικά όχι μόνο θα την έπιανε ο Φελίπε Ρέγιες, αλλά θα προλάβαινε να σουτάρει και να ευστοχήσει. Κι όμως πρόλαβε, κι όμως ήταν εύστοχος!

Με την πλάτη στο καλάθι και χωρίς χρονικά περιθώρια διαθέσιμα, πέταξε τη μπάλα με το που την έπιασε και αυτή ακολούθησε μία παρανοϊκή πορεία μέχρι που έφθασε στον… προορισμό της. Το ημίχρονο εκείνης της αναμέτρησης ολοκληρώθηκε με το πιο τρελό καλάθι που έχει σημειωθεί ποτέ στην Ισπανία και οι παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης, ανάμεσά τους ο νυν αρχηγός της ομάδας, Σέρχιο Γιουλ, αλλά και ο Νίκολα Μίροτιτς, έκαναν σαν... μικρά παιδιά! 

Οι διαιτητές βέβαια, που επίσης δεν μπορούσαν να αντιληφθούν το επικό της φάσης που είδαν μπροστά στα μάτια τους, πήγαν στο instant replay για να ελέγξουν αν ήταν εμπρόθεσμο. Τελικά ήταν και έτσι έδωσαν μονομιάς την εντολή στη γραμματεία να κατοχυρωθεί το πιο παράξενο καλάθι που έχει σημειωθεί στην Ισπανία.