Αυτό είναι το «σχέδιο Ντουμπάι» για τη Euroleague: Ομαδάρα 40 εκατομμυρίων ευρώ και πολύ χρήμα στην αγορά

Ντέγιαν Μποντιρόγκα

i

© Sportal.gr

Αυτό είναι το «σχέδιο Ντουμπάι» για τη Euroleague: Ομαδάρα 40 εκατομμυρίων ευρώ και πολύ χρήμα στην αγορά

Πάνος Μαλακτάρης • 14:07 - 07.03.2023 / Ανανεώθηκε: 15:57 - 28.04.2023

Η Mundo Deportivo σε δημοσίευμά της έχει ήδη γνωστοποιήσει τις προθέσεις των επενδυτών από το Ντουμπάι οι οποίοι φαίνονται έτοιμοι για ένα ιδιαίτερα γερό «μπάσιμο» στο ευρωπαϊκό μπάσκετ

Αλήθεια, πώς θα σας φαινόταν το να βρεθούν συμπαίκτες στην ίδια ομάδα οι Λάρκιν, Ταβάρες, Μάικ Τζέιμς, Μίροτιτς και Μίτσιτς; Όντως, σαν 5άδα σε all star game ακούγεται, έχετε δίκιο. Ωστόσο κάτι τέτοιο έχουν στ' αλήθεια στο μυαλό τους οι βαθύπλουτοι σεΐχηδες του Ντουμπάι με το πλάνο που ετοιμάζουν για την εισχώρησή τους στην Ευρωλίγκα. Σας έχουμε ήδη ενημερώσει για τις προθέσεις τους, με την ισπανική εφημερίδα να ρίχνει ακόμα περισσότερο φως στο ζήτημα που έχει ανακύψει. 

Αναχώρησε για το Μονακό ο Παναθηναϊκός και ο κόουτς Σερέλης θέλει «καλή άμυνα και έλεγχο των ριμπάουντ»
EUROLEAGUE

09:43 - 07.03.2023

Αναχώρησε για το Μονακό ο Παναθηναϊκός και ο κόουτς Σερέλης θέλει «καλή άμυνα και έλεγχο των ριμπάουντ»

Ο Παναθηναϊκός την Τετάρτη (8/3) θα αντιμετωπίσει στο Μονακό την ομάδα του Πριγκιπάτου, με τον κόουτς Χρήστο Σερέλη να υπογραμμίζει ότι «χρειάζεται προσοχή πέραν των Μάικ Τζέιμς και Έλι Οκόμπο». Ο Πονίτκα με τη σειρά του είπε πως «παρά την βαθμολογική μας θέση, πάντα έχουμε κίνητρο»

Γλυκάθηκαν οι ζάμπλουτοι εμίρηδες από τη διοργάνωση του Παγκοσμίου κυπέλλου στο Κατάρ και πλέον φαίνεται πως θέλουν να ανοίξουν τα φτερά τους και στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Η πρόθεσή τους για συμμετοχή στα τεκτενόμενα της Ευρωλίγκας περιλαμβάνει τόσο τη δημιουργία μιας σούπερ ομάδας, όσο και τη διεξαγωγή F4 στο Ντουμπάι. Κι αν κάτι τέτοιο πριν χρόνια φάνταζε αδύνατο, πλέον στα χρόνια της απόλυτης εμπορευματοποίησης και του οικονομικού αντικρίσματος που τα πάντα έχουν, κομψά θέτοντάς το, όλα είναι πιθανά. 

Το μπάτζετ που ακούγεται πως θα ήταν διατεθειμένοι να ρίξουν για τη δημιουργία μιας ομάδας αγγίζει τα 40 εκατομμύρια ευρώ, ποσά που μόνο οι 2 γίγαντες του ισπανικού μπάσκετ Ρεάλ και Μπάρτσα πλησιάζουν αυτή τη στιγμή. Με τη σημαντική σημείωση πως αυτά  τα ποσά στην Ισπανία υπόκεινται σε 40-45% φορολόγηση, σε αντίθεση με το Ντουμπάι όπου μιλάμε για καθαρό ποσό. Η πρότασή τους περιλαμβάνει μάλιστα τη διεξαγωγή 3 συνεχόμενων F4 στο Ντουμπάι, το 2024, 2025 και 2026, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ στο παρελθόν. Πολλά θα κριθούν και αναφορικά με τον χορηγό της διοργάνωσης. Η Turkish Airlines που έχει γίνει συνώνυμο της Ευρωλίγκας τα τελευταία χρόνια, ολοκληρώνει το χορηγικό της κύκλο το 2025. Η τρέχουσα χορηγία βρίσκεται κοντά στα 10 εκατομμύρια ευρώ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της mundo deportivo οι Άραβες σκοπεύουν να δελεάσουν τους ιθύνοντες της Ευρωλίγκας με ένα ποσό κοντά στα -κρατηθείτε- 50 εκατομμύρια ευρώ. 

Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι οι όποιες αντιρρήσεις μπορεί πολύ εύκολα να καμφθούν, δυστυχώς. Και λέμε δυστυχώς διότι πολύ απλά, το ευρωπαϊκό μπάσκετ δια μέσου της κορυφαίας συλλογικής του διοργάνωσης θα αλλάξει εντελώς μορφή, θα αλλοιωθεί τελείως η φύση του. Αφήστε που, το πιο απλό σας αναφέρουμε, μια ισπανική ομάδα θα χρειάζεται ένα ταξίδι της τάξης των 8 περίπου ωρών για να φτάσει να αγωνιστεί στο Ντουμπάι. Οι ενδιαφερόμενοι είναι σε διαβουλεύσεις και οι εξελίξεις αναμένεται να είναι καταιγιστικές. Τηρούμε στάση αναμονής και -ασφαλώς- θα τις παρακολουθούμε από κοντά και θα σας ενημερώνουμε σχετικά.