Η ΑΕΚ θέλει να κάνει βήμα πρόκρισης στο Λιμόζ, το ίδιο και ο Προμηθέας στην Αγκυρα κόντρα στην Τουρκ Τέλεκομ
i

© Intime

Η ΑΕΚ θέλει να κάνει βήμα πρόκρισης στο Λιμόζ, το ίδιο και ο Προμηθέας στην Αγκυρα κόντρα στην Τουρκ Τέλεκομ

Γιώργος Γαβριλάκης 10:31 - 07.03.2023 / Ανανεώθηκε: 10:33 - 07.03.2023

Σε δύο διαφορετικές διοργανώσεις, αλλά την ίδια μέρα, ΑΕΚ και Προμηθέας θέλουν να κάνουν ένα ακόμα βήμα πρόκρισης. Η Ένωση στο Λιμόζ για την 4η αγωνιστική της φάσης των «16» του BCL και οι Πατρινοί στην Τουρκία κόντρα στην Τουρκ Τέλεκομ για regular season του Eurocup.

Στα πρώτα τρία ματς της δεύτερης φάσης του Basketball Champions League, όπου έχουν απομείνει τέσσερις ομάδες χωρισμένες σε ισάριθμους ομίλους, η ΑΕΚ έχει συλλέξει δύο νίκες. Καλή συγκομιδή σε ένα γκρουπ ομάδων μεταξύ των οποίων βρίσκεται και η κυπελλούχος Ισπανίας Μάλαγα

Οι παίκτες του Ηλία Καντζούρη στοχεύουν σε μία από τις δύο προνομιούχες θέσεις που οδηγούν στη φάση των «οκτώ» και η... δοκιμασία στο Λιμόζ, το βράδυ της Τρίτης (7/3, 21:30) θα παίξει καθοριστικό ρόλο. Στην αποστολή της Ένωσης βρίσκεται και ο Ακίλ Μίτσελ, ο οποίος ξεπέρασε τον τραυματισμό του και είναι διαθέσιμος. Άσχετα από τον βαθμό ετοιμότητάς του οι «κιτρινόμαυροι» χρειάζονται τον Αμερικανό σέντερ σε ένα πολύ απαιτητικό παιχνίδι.

Στο άλλο ματς του ομίλου η Μάλαγα αντιμετωπίζει τη Γαλατασαράι με τους Ισπανούς να έχουν ρεκόρ 2-0 και αντιπάλους τους να βρίσκονται στο 1-1. Και οι δύο έχουν έναν αγώνα λιγότερο, καθώς η πρώτη μεταξύ τους αναμέτρησης είχε αναβληθεί λόγω του σεισμούς στην Τουρκία και τη Συρία. 

To πρόγραμμα της Τρίτης (7/3)
19:00 / Νταρουσάφακα - Μούρθια
19:30 / Χαποέλ Ιερουσαλήμ - Χαποέλ Χολόν
21:00 / Μπιλμπάο - Τενερίφη
21:30 / Μάλαγα - Γαλατασαράι
21:30 / Λιμόζ - ΑΕΚ (Cosmote Sport 4)

Η βαθμολογία στον όμιλο της ΑΕΚ

Το Eurocup επιστρέφει και ο Προμηθέας στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου αντιμετωπίζει στην Άγκυρα μία εκ των πρωταγωνιστών του δεύτερου ομίλου, την Τουρκ Τέλεκομ

Ο κόουτς Γιάννης Χριστόπουλος, δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Νίκο Γκίκα, ο οποίος ταλαιπωρείται από διάστρεμμα και χωρίς αυτόν οι Πατρινοί θα κυνηγήσουν τη 10η νίκη τους. Προς το παρόν με ρεκόρ 9-5 βρίσκονται ακριβώς στη μέση της βαθμολογίας, δηλαδή την πέμπτη θέση, τη στιγμή που η Τουρκ Τέλεκομ με ρεκόρ 10-4 έχει μπροστά της μόνο την Γκραν Κανάρια (11-3). 

Από τον όμιλο προκρίνονται οι οκτώ πρώτοι και ο Προμηθέας ελέγχει την κατάσταση, αλλά θέλει και ευνοϊκό πλασάρισμα για τη «φάση των 16». 

Το πρόγραμμα της Τρίτης (7/3)
19:00 / Τουρκ Τέλεκομ - Προμηθέας (NovaSport 4)
20:00 / Μπουντούτσνοστ - Χαποέλ Τελ Αβίβ

Tags: