Πήρε το ελληνικό διαβατήριο ο Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ και το Περιστέρι πάει πάνοπλο και στη Basket League

Πήρε το ελληνικό διαβατήριο ο Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ και το Περιστέρι πάει πάνοπλο και στη Basket League

Γιώργος Γαβριλάκης 15:54 - 10.10.2023 / Ανανεώθηκε: 16:26 - 10.10.2023

Το Περιστέρι και ο νομικός Αντώνης Αντωνίου «έτρεξαν» τις διαδικασίες και ολοκληρώθηκε η έκδοση ελληνικού διαβατηρίου του Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ. Πλέον, ο 26χρονος γκαρντ θα υπολογίζεται ως Έλληνας και ο κόουτς Βασίλης Σπανούλης δεν θα χρειάζεται να «κόβει» έναν ξένο στο εγχώριο πρωτάθλημα - Κόντρα στον Παναθηναϊκό (14/10) θα παίξουν... όλοι!

Οι διαδικασίες είχαν εκκινήσει εδώ και καιρό και τις είχε αναλάβει ο νομικός της ΚΑΕ Περιστερίου, ο Αντώνης Αντωνίου. Μόνο που τώρα ολοκληρώθηκαν και ο Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ πήρε στα χέρια του το ελληνικό διαβατήριο. Πράγμα που σημαίνει ότι πλέον το Περιστέρι δεν θα χρειαστεί να «κόβει» κάποιον παίκτη από το ρόστερ του στα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος και ο 26χρονος γκαρντ στο επόμενο παιχνίδι της Basket League -κόντρα στον Παναθηναϊκό 14/10- θα αγωνιστεί ως Έλληνας.

Πρόκειται άλλωστε, για μία εξέλιξη που η δικαίωση μιας απαιτητικής γραφειοκρατικής διαδικασίας, αλλά και κάτι που ο ίδιος ο παίκτης δικαιούταν στο 100%. Άλλωστε, ναι μεν είναι γεννημένος στον Καναδά, αλλά η μητέρα του (Γεωργία Μήτρου) είναι Ελληνίδα και ο πατέρας του (Τζέρσεϊ Λονγκ) από το Τρινιτάντ. 

Για το Περιστέρι αυτή η εξέλιξη έχει μεγάλη σημασία και αποτελεί ένα κέρδος, μιας και πλέον ο κόουτς Βασίλης Σπανούλης δεν θα χρειαστεί να αναρρωτιέται ποιον θα αφήνει εκτός στα ματς του ελληνικού πρωταθλήματος. Θα είναι όλοι διαθέσιμοι και ναι μεν ο Ελάιζα Μήτρου Λονγκ ήταν έτσι κι αλλιώς στις επιλογές του, αλλά πλέον μπαίνει και ο Τρέβορ Τόμπσον που είχε μείνει εκτός στην πρεμιέρα της Basket League. 

Ήταν ο έβδομος ξένος, αλλά τώρα με την εξέλιξη στην περίπτωση του Μήτρου-Λονγκ μπαίνουν στην εξίσωση οι πάντες. Και αφού ο 26χρνος είναι πλέον Έλληνας και με τη βούλα, οι ξένοι της ομάδας είναι ο Τόμπσον και άλλοι πέντε. Δηλαδή, οι Τζο Ράγκλαντ, Τζέιλεν Χαντς, Νέιτ Ρένφρο, Κένι Ουίλιαμς και Νεμάνια Ντάνγκουμπιτς

«Στροφή» στον Ολυμπιακό και επιστροφή Καμπενγκέλε στην ΑΕΚ
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

14:52 - 10.10.2023

«Στροφή» στον Ολυμπιακό και επιστροφή Καμπενγκέλε στην ΑΕΚ

Η ΑΕΚ έχει αφήσει πίσω την ήττα από το Λαύριο και πλέον άπαντες εστιάζουν στα δύο μεγάλα παιχνίδια, κόντρα σε Ολυμπιακό και Λούντβιγκσμπουργκ, με τον Μφιόντου Καμπενγκέλε να επιστρέφει σε ρυθμό προπονήσεων.

Η ίδια συνθήκη με το διαβατήριο αναμένεται να ακολουθηθεί σύντομα και για τον αδελφό του Ελάιζα, Ναζ Μήτρου-Λονγκ, ο οποίος όμως, αγωνίζεται στην Λιθουανία με την Ζαλγκίρις Κάουνας και είτε ως Καναδός, είτε ως Έλληνας θα θεωρείται σε εκείνα τα μέρη ξένος στο εγχώριο πρωτάθλημα της χώρας από τη Βαλτική. Παρόλα αυτά, σύντομα θα πάρει και αυτός διαβατήριο και μπορεί στο μέλλον να του φανεί πολύ χρήσιμο.