Στον ΠΑΟΚ το... θρίλερ της Πυλαίας!

ΠΑΟΚ - Προμηθέας

i

©Intime

Στον ΠΑΟΚ το... θρίλερ της Πυλαίας!

Νίκος Καλαμπάκας 17:42 - 23.04.2023 / Ανανεώθηκε: 18:04 - 23.04.2023

Ο ΠΑΟΚ διαφύλαξε την έδρα του στα playoffs της Basket League, αφού στο πρώτο παιχνίδι της σειράς του με τον Προμηθέα πήρε τη νίκη με σκορ 78-75 και μαζί και το προβάδισμα για την πρόκριση.

Σε έναν αγώνα - διαφήμιση για το μπάσκετ, που άφησε μόνο χαμόγελα στους θεατές που τον παρακολούθησαν, ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε του Προμηθέα με σκορ με σκορ 78-75 και πήρε το προβάδισμα για την πρόκριση στους ημιτελικούς των playoffs της Basket League. 

Σαλούστρος και Ρένφρο κυριάρχησαν για τους νικητές σημειώνοντας 18 πόντους ο καθένας, ενώ ο Προμηθέας στηρίχθηκε στον επιθετικό οίστρο των Κόντιτ, Κουλμπόκα και Τόμασον, που στο τέλος κόντεψε να γυρίσει ξανά μόνος του τη ροή του αγώνα. 

Η εξέλιξη του αγώνα

Γιαννακόπουλος: «Αμάν, αμάν έκλεισε ο Αταμάν» - Για δύο χρόνια και επίσημα ο Τούρκος κόουτς στον Παναθηναϊκό
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

13:05 - 23.04.2023

Γιαννακόπουλος: «Αμάν, αμάν έκλεισε ο Αταμάν» - Για δύο χρόνια και επίσημα ο Τούρκος κόουτς στον Παναθηναϊκό

Ο Εργκίν Αταμάν υπέγραψε το 2ετές συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος επισημοποίησε τη συμφωνία, καλωσορίζοντας τον Τούρκο τεχνικό με έναν ιδιαίτερο τρόπο.

ΠΑΟΚ και Προμηθέας μπήκαν στο παρκέ της Πυλαίας με τις ίδιες διαθέσεις και στα πρώτα πέντε λεπτά οι δύο ομάδες είχαν την εναλλαγή στο προβάδισμα και δεν μπορούσαν να ξεφύγουν η μια από την άλλη.

Όσο περνούσε η ώρα ο ΠΑΟΚ κατάφερε να φτάσει τη διαφορά στο +5 (14-9) και τελικά η λήξη της πρώτης περιόδου βρήκε τους γηπεδούχους στο +4 (17-13).

Διαφορετικό ήταν το σκηνικό στο β' δεκάλεπτο, αφού ο δικέφαλος του βορρά έδειχνε πιο απειλητικές διαθέσεις. Ο Ρένφρο έβγαζε φοβερή ενέργεια και ήταν μπροστάρης για την ομάδα του με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να ξεφύγει μέχρι και με 10 πόντους (31-21 στο 16'), όμως τους Πατρινούς να απαντούν με τον φοβερό Κόντιτ που έβαζε... αντίσταση στον Ρένφρο και κατάφερε να μαζέψει τη διαφορά στο ημίχρονο στο -7 (38-31).

Ο ΠΑΟΚ επιχείρησε να «κλειδώσει» τη νίκη στα πρώτα λεπτά της γ' περιόδου, όταν και ξέφυγε πάλι με 9 πόντους, όμως το παιχνίδι έγινε λίγο... ροντέο και οι δύο ομάδες έβρισκαν συνεχώς στόχο πίσω από τη γραμμή του τριπόντου. Ο ΠΑΟΚ είδε το 50-41 να γίνεται γρήγορα 56-52, αφού οι Πατρινοί βρήκαν το σθένος να βάλουν απαγορευτικό στην ορμή των γηπεδούχων. Μάλιστα, στο τέλος της 3ης περιόδου η ομάδα της Αχαΐας πέρασε και μπροστά, κλείνοντας το δεκάλεπτο στο +3 (58-61). 

Η τελευταία περίοδος έδωσε στο κοινό ότι και οι προηγούμενες! Ανατροπές και αγωνία κυριάρχησαν στο παρκέ, αφού ο ΠΑΟΚ έτρεξε ένα σερί 11-0 και φάνηκε να παίρνει τη νίκη πιο εύκολα απ' ότι φαντάζονταν οι παίκτες της ομάδας.

'Oμως ο Προμηθέας όταν βρέθηκε να χάνει με 9 πόντους (75-66) βρήκε το σθένος κι επέστρεψε στον αγώνα, καταφέρνοντας μάλιστα να το κάνει θρίλερ.  Τελικά ηττήθηκε με 78-75, αφού αν και είχε την κατοχή στα 26'' κι ενώ ήταν πίσω στο σκορ με έναν πόντο, ο Τόμασον έκανε λάθος και η κατοχή πέρασε στους γηπεδούχους. Εκεί σκόραρε ο Ρένφρο από τις βολές και «τελείωσε» τον αγώνα. 

Δεκάλεπτα: 17-13, 38-32, 58-61, 78-75

Boxscore