Ο Σάσα Βεζένκοφ βραβεύθηκε για μία ακόμα εβδομάδα ως MVP του πρωταθλήματος

Σάσα Βεζένκοφ

i

© Intime

Ο Σάσα Βεζένκοφ βραβεύθηκε για μία ακόμα εβδομάδα ως MVP του πρωταθλήματος

Γιώργος Γαβριλάκης 14:50 - 06.03.2023 / Ανανεώθηκε: 15:19 - 06.03.2023

Ο Σάσα Βεζένκοφ έχει γίνει... συλλέκτης βραβείων, με αυτό του ΜVP της Basket League που προέκυψε από την εμφάνισή του στη Ρόδο και τους 33 πόντους του επί του Κολοσσού, να είναι το πιο πρόσφατο. Συνολικά εντός των συνόρων έχει τρία και στην Euroleague πέντε εβδομαδιαία και δύο μηνιαία!

Το προσωπικά βραβεία που έχει συλλέξει φέτος ο Σάσα Βεζένκοφ, τόσο στη Euroleague, όσο και στη Basket League, θα τον υποχρεώσουν να ενοικιάσει μεγαλύτερο σπίτι για να μπορέσει να τα χωρέσει. Το τελευταίο που έβαλε στη συλλογή του ήταν αυτό του MVP της εβδομάδας για το εγχώριο πρωτάθλημα. Είναι η δεύτερη συνεχόμενη ατομική του διάκριση εντός των συνόρων και τρίτη στο σύνολο της σεζόν. 

© esake.gr

Αυτή προέκυψε έπειτα από την εμφάνισή του στη Ρόδο και τους 33 πόντους που έβαλε στον Κολοσσό μέχρι την τελική, αλλά... οριακή, νίκη του Ολυμπιακού με 80-79. Οι τρεις από αυτούς τους 33 πόντους ήταν και οι πιο κρίσιμοι του αγώνα. Άλλωστε, με το δικό του τρίποντο γράφτηκε το τελικό σκορ και οι Πειραιώτες διατήρησαν το αήττητο στο πρωτάθλημα. 

Τα ποσοστά του Βούλγαρου φόργουορντ ήταν εξαιρετικά. Είχε 7/10 τρίποντα, 4/5 δίποντα και τέσσερις εύστοχες βολές σε ισάριθμες προσπάθειες. Πρόσθεσε επιπλέον στη στατιστική του 7 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 1 μπλοκ, ενώ έκανε μόλις ένα λάθος σε 34 λεπτά και 37 δευτερόλεπτα συμμετοχής. 

Όσον αφορά στην Euroleague, o Βεζένκοφ έχει κατακτήσει πέντε βραβεία MVP για αντίστοιχες αγωνιστικές, ενώ ήταν ο Πολυτιμότερος της διοργάνωσης για τον Νοέμβρη και τον Φλεβάρη. Συνολικά, δηλαδή έχει επτ'α ατομικές διακρίσεις, μία ομαδική κατάκτηση (το Κύπελλο Ελλάδας) και θέλει κι άλλες...