Οριακές «μάχες» και καταστάσεις για ΑΕΚ και Προμηθέα στο BCL

Οριακές «μάχες» και καταστάσεις για ΑΕΚ και Προμηθέα στο BCL

Γιώργος Γαβριλάκης 10:58 - 06.02.2024 / Ανανεώθηκε: 11:02 - 06.02.2024

H AEK υποδέχεται την ισπανική Μούρθια (6/2, 19:30) στο κλειστό των Άνω Λιοσίων και ο Προμηθέας φιλοξενείται στην Ουγγαρία (6/2, 22:00) από την ισραηλινή Χάποελ Χολόν για την τρίτη αγωνιστική της «φάσης των 16» στο Basketball Champions League.

H AEK ξεκίνησε νικηφόρα την πορεία της με τον Ηλία Ζούρο στον πάγκο. Στην πρεμιέρα του Έλληνα τεχνικού η Ένωση νίκησε στην Καρδίτσα, αλλά από τότε έχουν ακολουθήσει μόνο ήττες. Και στην Ευρώπη και εντός των συνόρων (από τον Κολοσσό Ρόδου). 

Οι «κιτρινόμαυροι» χρειάζεται να κάνουν μία μεγάλη προσπάθεια για να επιστρέψουν σε ένα επίπεδο και δελεαστικό αγωνιστικά, αλλά και αποτελεσματικό και το πρόγραμμα τους φέρνει αντιμέτωπους, το βράδυ της Τρίτης (6/2) με την ταλαντούχα Μούρθια για την τρίτη αγωνιστική του Basketball Champions League, στην δεύτερη φάση της διοργάνωσης. Αυτή που συμπεριλαμβάνει τις 16 καλύτερες ομάδες του θεσμού. 

H AEK αν και προκρίθηκε άνετα από τον πρώτο γύρο, τώρα, στη «φάση των 16» υποφέρει. Έχασε από τον Προμηθέα και την Χάποελ Χολόν και ψάχνει ακόμα την πρώτη της νίκη σε αυτό το επίπεδο, έχοντας απωλέσει βέβαια σημαντικό έδαφος στην υπόθεση πρόκρισης. 

Διότι, ακόμα κι αν νικήσει τους Ισπανούς που έχουν κάνει το 2-0 και βρίσκονται στην πρώτη θέση, τότε η Χάποελ Χολόν και ο Προμηθέας θα συνεχίσουν να είναι μπροστά της, αφού έχει χάσει και από τους δύο. 

Η ομάδα της Πάτρας πάντως, παίζει το πιο σημαντικό... χαρτί για την πρόκρισή της. Το ίδιο και οι Ισραηλινοί που θα φιλοξενήσουν (6/2, 22:00) τους παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου στο Σομπατέλι της Ουγγαρίας που αποτελεί την προσωρινή τους έδρα λόγω του πολέμου στην χώρα της ανατολικής μεσογείου που δεν λέει να κοπάσει.