«Κληρώνει» στο BCL με έντονο ελληνικό ενδιαφέρον (vid)

BCL Trophy

«Κληρώνει» στο BCL με έντονο ελληνικό ενδιαφέρον (vid)

Χρήστος Τσάλτας 08:34 - 05.07.2023 / Ανανεώθηκε: 08:42 - 05.07.2023

Στα γραφεία της FIBA, στο Home of Basketball (12:30) θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση της φάσης των ομίλων του BCL με το ελληνικό ενδιαφέρον να είναι πάρα πολύ έντονο.

Στην Ελβετία «χτυπάει» η καρδιά του ελληνικού μπάσκετ, καθώς σε λίγες ώρες θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση της φάσης των προκριματικών, αλλά και των ομίλων του BCL για τη σεζόν 2023-24. Για όγδοη σεζόν η πρώτη τη τάξει διοργάνωση της FIBA ετοιμάζεται να κάνει τζάμπολ, με τον ανταγωνισμό να είναι πάρα πολύ έντονος, καθώς το επίπεδο όσο περνούν τα χρόνια ανεβαίνει όλο και περισσότερο. Κάτι που αποτυπώνεται στα ονόματα των ομάδων που μετέχουν στη διοργάνωση, αλλά και στη δυναμική που έχουν αποκτήσει.

Η Ελλάδα θα έχει για ακόμα μια σεζόν πάρα πολύ έντονη εκπροσώπηση, καθώς η ΑΕΚ βρίσκεται στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας και θα είναι στους ισχυρούς, την ώρα που Περιστέρι, Προμηθέας και ΠΑΟΚ βρίσκονται στο τρίτο γκρουπ. Στην φάση των ομίλων η Ένωση δεν θα μπορέι να κληρωθεί με καμία από τις τρεις ελληνικές ομάδες του 3ου γκρουπ δυναμικότητας, λόγω των περιορισμών της διοργάνωσης στην πρώτη φάση.

Από εκεί και πέρα, το επίπεδο της διοργάνωσης είναι ανεβασμένο, με παραδοσιακές δυνάμεις, όπως η Τενερίφη, η Χάποελ Ιερουσαλήμ και η Ουνικάχα Μάλαγα να μετέχουν για ακόμα μια σεζόν, ενώ η κάτοχος του τίτλου, Βόννη, βρίσκεται στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας, μαζί με ομάδες όπως η Γαλατασαράι, η Λούντβιγκσμπουργκ και η Νταρουσάφακα.

H διαδικασία θα πραγματοποιηθεί στο «Patrick Baumann - House of Basketball» στο Mies, και η απευθείας σύνδεση για την κλήρωση θα γίνει μέσω της COSMOTE TV (COSMOTE Sport 4HD/ LIVE Streaming στο YouTube).

Τα 4 γκρουπ δυναμικότητας στο BCL έχουν ως εξής:

1ο γκρουπ: ΑΕΚ, Χάποελ Χολόν, Χάποελ Ιερουσαλήμ, Ντιζόν, Τενερίφη, Καρσίγιακα, Τόφας Μπούρσα, Ουνικάχα Μάλαγα.

2ο γκρουπ: Νταρουσάφακα, Λούντβινγκσμπουργκ, Οστάνδη, Γαλατάσαραϊ, Ιγκοκέα, Σομπατέλι, Ρίτας Βίλνιους, Βόννη.

3ο γκρουπ: ΠΑΟΚ, Προμηθέας Περιστέρι, Μπουρσασπόρ, Σάσαρι, Όλντενμπουργκ, Μούρθια, Ρίγα.

4ο γκρουπ: Ντερτόνα, Οπάβα, Σεσίν, Λε Μαν, Μπρεογκάν, 1η ομάδα προκριματικών, 2η ομάδα προκριματικών, 3η ομάδα προκριματικών.