Πρεμιέρα στο BCL για ΑΕΚ και Περιστέρι με κρίσιμα παιχνίδια

Τίλμαν, Ρένφρο

Πρεμιέρα στο BCL για ΑΕΚ και Περιστέρι με κρίσιμα παιχνίδια

Χρήστος Τσάλτας 09:22 - 17.10.2023

H AEK υποδέχεται την Λούντβιγκσμπουργκ (19:30) σε ένα must win παιχνίδι, την ώρα που το Περιστέρι αντιμετωπίζει την Λε Μαν, στη Γαλλία (21:30) στην πρεμιέρα τους στο BCL της σεζόν 2023-24.

Ώρα... Ευρώπης για ΑΕΚ και Περιστέρι στο Basketball Champions League της FIBA. Οι δύο από τις τέσσερις ελληνικές ομάδες που μετέχουν στη διοργάνωση (ΠΑΟΚ και Προμηθέας αγωνίζονται την Τετάρτη), δίνουν τα πρώτα και ιδιαιτέρως κρίσιμα παιχνίδια τους στον όμιλο, έχοντας σαν στόχο να κάνουν βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση με το... καλημέρα.

Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει την Λούντβιγκσμπουργκ, στο κλειστό των Λιοσίων, σε έναν αγώνα που έχει χαρακτηριστεί must win απ' όλους εντός των τειχών. Η Ένωση θέλει την πρώτη νίκη της στη σεζόν και «πατάει» πάνω στην πολύ καλή εμφάνιση απέναντι στον Ολυμπιακό, στο ΣΕΦ, την Κυριακή.

Προβλήματα τραυματισμών και απρόοπτα της τελευταίας στιγμής δεν υπάρχουν στα ενδότερα της Ένωσης, ενώ άπαντες περιμένουν η ομάδα να διατηρήσει το ίδιο καλό πρόσωπο και στην αναμέτρηση με την γερμανική ομάδα στο κλειστό των Λιοσίων.

Από την άλλη πλευρά, οι Γερμανοί ταξίδεψαν πλήρεις στην χώρα μας και αποφασισμένοι να κάνουν το «διπλό» που θα τους φέρει σε θέση ισχύος τον όμιλο. Η ομάδα του Τζος Κινγκ έχει αφήσει πίσω την εντός έδρας ήττα με 79-80 από την Βόννη, για το γερμανικό πρωτάθλημα και φιλοδοξεί να κάνει restart στα Λιόσια.

Το Περιστέρι, από την άλλη πλευρά, μετά την οδυνηρή ήττα με 64-66 από τον Παναθηναϊκό, στο κλειστό «Α.Παπανδρέου», θέλει να κάνει νέο ξεκίνημα απέναντι στη Λε Μαν, στη Γαλλία. Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη παρά τη μεγάλη προσπάθεια κόντρα στο «τριφύλλι» έφυγε με άδεια χέρια από το γήπεδο και στόχος είναι να βγάλει αντίδραση στη Γαλλία.

Ο Έλληνας προπονητής δεν αντιμετωπίζει προβλήματα και περιμένει οι παίκτες του να έχουν την ίδια σκληράδα στην άμυνα, αλλά και να έχουν πιο καθαρό μυαλό επιθετικά, απέναντι σε μια ομα΄δα με έντονο αθλητικό στοιχείο στο ρόστερ της.

Μιλώντας για το παιχνίδι ο Στέλιος Πουλιανίτης τόνισε: «Παίζουμε το πρώτο ευρωπαϊκό μας παιχνίδι εκτός έδρας το οποίο απαιτεί μεγάλη συγκέντρωση και πολύ ενέργεια. Η Λε Μαν είναι μια ομάδα που παίζει σε γρήγορο ρυθμό, πρέπει να μπούμε έτοιμοι από την αρχή, να μείνουμε πιστοί στο πλάνο του προπονητή και να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για 40 λεπτά».

Δείτε το trailer που ετοίμασε η διοργανώτρια αρχή πριν από την έναρξη της όγδοης σεζόν του BCL: