Έμεινε στην κορυφή πριν από «διαβολοβδομάδα» και... Παναθηναϊκό η Βίρτους Μπολόνια

Αϊζάια Κορντινιέ

Έμεινε στην κορυφή πριν από «διαβολοβδομάδα» και... Παναθηναϊκό η Βίρτους Μπολόνια

Sportal newsroom 22:55 - 11.11.2023

Εύκολο έργο είχε η Βίρτους Μπολόνια απέναντι στην Τρεβίζο, με την ομάδα του Λούκα Μπάνκι να φτάνει εύκολα στη νίκη με 91-77, παραμένοντας στην κορυφή του πρωταθλήματος, λίγες μέρες πριν τεθεί αντιμέτωπη με τον Παναθηναϊκό στην Euroleague.

Μετά την ήττα από την Ρεάλ Μαδρίτης, για την 7η αγωνιστική της Euroleague, η Βίρτους Μπολόνια έβγαλε αντίδραση στο πρωτάθλημα. Η ομάδα του Λούκα Μπάνκι υποδέχτηκε την ουραγό Τρεβίζο, που δεν μετρούσε νίκη με το πέρας 5 αγωνιστικών στο πρωτάθλημα και συνέχισε την πορεία της χωρίς απώλειες.

Η ομάδα από την Μπολόνια ήταν ανώτερη σε όλη τη διάρκεια, πάτησε γκάζι στην τρίτη περίοδο και... εξαφανίστηκε, για το 72-47 του δεκαλέπτου και στο φινάλε έκανε συντήρηση δυνάμεων ενόψει της «διαβολοβδομάδας» της Euroleague, όπου θα αντιμετωπίσει την Αρμάνι Μιλάνο (14/11) και τον Παναθηναϊκό (17/11) στο κλειστό του ΟΑΚΑ.

Ο Τορνίκε Σενγκέλια ήταν σημείο αναφοράς σε ακόμα ένα παιχνίδι για την ομάδα του, μετρώντας 20 πόντους, 10 ριμπάουντ και 5 ασίστ, όμως δεν ήταν μόνος στο παρκέ της Segafredo Arena. Αυτό γιατί είχε βοήθειες από τον Αουντού Αμπάς, που τελείωσε το παιχνίδι με 19 πόντους και 4/7 τρίποντα, ενώ 16 πόντους και 7 ριμπάουντ μέτρησε ο Αϊζάια Κορντινιέ, που συνέχισε τις πολύ καλές εμφανίσεις των τελευταίων εβδομάδων.

Με τη νίκη αυτή η Βίρτους παρέμεινε στην κορυφή του πρωταθλήματος, με το πέρας 6 αγωνιστικών ,βελτιώνοντας το ρεκόρ της στο 5-1, επιβεβαιώνοντας την πολύ καλή φόρμα στην οποία βρίσκεται από το ξεκίνημα της σεζόν, υπό τις οδηγίες του Λούκα Μπάνκι, που διαδέχτηκε τον Σέρτζιο Σκαριόλο.

Τα δεκάλεπτα: 23-16, 45-35, 72-47, 91-77