Δείγμα θετικό με απουσίες και δοκιμές για τον Απόλλωνα Πάτρας κόντρα στον Κεραυνό Στροβόλου

Δείγμα θετικό με απουσίες και δοκιμές για τον Απόλλωνα Πάτρας κόντρα στον Κεραυνό Στροβόλου

Χρήστος Τσάλτας 20:57 - 14.09.2023 / Ανανεώθηκε: 21:27 - 14.09.2023

Σε ένα από τα πιο δυνατά φιλικά της τρέχουσας προετοιμασίας του, ο Απόλλων Πατρών ηττήθηκε από τον Κεραυνό Στροβόλου του Μιχάλη Κακιούζη (66-70), δείχνοντας θετική εικόνα στη μεγαλύτερη διάρκεια. Δεν αγωνίστηκε ο Σταρκς, απρόοπτο με Μπλέιλοκ, ντεμπούτο για Μουράτο.

Την ευκαιρία να μετρήσει τις δυνάμεις του με μια ομάδα υψηλού επιπέδου είχε ο Απόλλων Πατρών το απόγευμα της Πέμπτης. Η ομάδα του Νίκου Βετούλα υποδέχτηκε τον Κεραυνό Στροβόλου, του Μιχάλη Κακιούζη, ο οποίος πέρυσι τερμάτισε στην δεύτερη θέση του κυπριακού πρωταθλήματος και φέτος θα αγωνιστεί στο FIBA Europe Cup.

H ομάδα της Πάτρας είχε καλές στιγμές στη διάρκεια του 40λετπου, παρά το γεγονός πως αγωνίστηκε με απουσίες. Κι αυτό γιατί ο Τι Τζέι Σταρκς έμεινε εκτός λόγω ίωσης και δεν θα παίξει ούτε στο φιλικό της Παρασκευής. Την ίδια ώρα ο Βετούλας ειδε τον Ντιλέινι Μπλέιλοκ να λαβώνεται στα μέσα της τρίτης περιόδου και να μένει εκτός για το υπόλοιπο του αγώνα. Ο Αμερικανός υπέστη σπασμό στη μέση και εκτός απροόπτου δεν θα αγωνιστεί ούτε στο φιλικό της Παρασκευής (15/09, 19:00).

Από την άλλη, ο Βασίλης Μουράτος έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα του Απόλλωνα στο φιλικό με την ομάδα από την Κύπρο. Ο διεθνής γκαρντ έκανε την πρώτη του προπόνηση με την ομάδα της Πάτρας την Τετάρτη, με τον Βετούλα να του δίνει χρόνο συμμετοχής ώστε να μπει ακόμα πιο γρήγορα στο κλίμα της ομάδας. Άλλωστε οι Πατρινοί μετά και την απόκτησή του ψάχνουν για δύο παίκτες από την ξένη αγορά, για να πάρει το ρόστερ την τελική μορφή του.

Τα δεκάλεπτα: 14-22, 28-36, 49-57, 66-70.

Με το πέρας του αγωνα ο Νίκος Βετούλας ειπε: «Ήταν ένα καλό τεστ για εμάς. Είδαμε ακόμα και σήμερα ότι χρειάζεται χρόνος γισ τα παιδιά που δεν είχαν παίξει. Έχουμε ελλείψεις αυτή την στιγμή. Είναι ένα θέμα όσον αφορά το ροτεισιον. Δεν είχαμε την Σταρκς που λογικά δεν θα τον έχουμε ούτε και αύριο και μαλλον ούτε τον Μπλέιλοκ. Αμυντικά είμαστε πολύ ικανοποιημένοι. Στην επίθεση η αστοχία στο τρίποντο και εύκολα λει απ δεν μας έδωσαν ρυθμό».

ΑΠΟΛΛΩΝ (Βετούλας): Μουράτος, Μπλέιλοκ 6 (1), Φιλιππάκος 2 , Ουάσιγκτον 7, Σκορδίλης 8, Βησσαρίου 5 (1), Μουράτος 19 (1), Οσμπρορν 2, Καφέζας, Γκιουζέλης 5 (1), Κογιώνης, Σαλούστρος 10 (1).