Νωρίς το ντέρμπι «αιωνίων» στην Basket League

Παπανικολάου - Μαντζούκας

i

© Intime

Νωρίς το ντέρμπι «αιωνίων» στην Basket League

Νίκος Καλαμπάκας 13:15 - 12.09.2023 / Ανανεώθηκε: 14:02 - 12.09.2023

O ΕΣΑΚΕ πραγματοποίησε την κλήρωση του νέου πρωταθλήματός του στα γραφεία του και το πρόγραμμα της νέας λίγκας έκρυβε ντέρμπι αιωνίων νωρίς, αφού ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ την 4η αγωνιστική!

Ηλεκτρονικά διεξήχθη η κλήρωση του νέου πρωταθλήματος της Basket League από τον ΕΣΑΚΕ.

Το μεσημέρι της Τρίτης 12/9 στα γραφεία της διοργανώτριας Αρχής έγινε γνωστό το πρόγραμμα των 12 ομάδων που θα λάβουν μέρος στο νέο πρωτάθλημα.

Όπως είναι φυσικό το ενδιαφέρον στράφηκε στο πρώτο μεγάλο ντέρμπι της χρονιάς ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, το οποίο θα διεξαχθεί την 4η αγωνιστική με πιθανές ημερομηνίες από τις 28 έως τις 30 Οκτωβρίου.

Φυσικά αυτή δεν θα είναι η πρώτη φορά που οι δύο «αιώνιοι αντίπαλοι» του ελληνικού αθλητισμού θα κοντραριστούν, αφού Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός πριν από τη μάχη τους για τη Basket League, θα έχουν συναντηθεί σίγουρα στην Euroleague (η 1η αγωνιστική θα τους φέρει αντιμέτωπους στο ΟΑΚΑ στις 6 Οκτωβρίου), ενώ αν ο Ολυμπιακός ξεπεράσει το εμπόδιο του Περιστερίου και ο Παναθηναϊκός του ΠΑΟΚ, οι δύο σύλλογοι θα λύσουν τις διαφορές τους και στον τελικό του Σούπερ Καπ που και φέτος θα διεξαχθεί στη Ρόδο από τις 29 έως τις 30 του Σεπτέμβρη!

Οι δύο ομάδες θα ανταμώσουν ξανά από τις 20 έως τις 22 Ιανουαρίου του νέου έτους, στο ΟΑΚΑ, για τον 2ο γύρο του πρωταθλήματος.

Η πρώτη αγωνιστική βρίσκει τον Ολυμπιακό να φιλοξενείται από τον Άρη στο «Nick Gallis hall», ενώ ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί το Μαρούσι:

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής:

Απόλλων Πάτρας - Καρδίτσα

Άρης - Ολυμπιακός

ΑΕΚ - Λαύριο

Κολοσσός - Περιστέρι bwin

Παναθηναϊκός - Μαρούσι

ΠΑΟΚ - Προμηθέας

H κακοκαιρία Daniel «χτύπησε» και το μπάσκετ - Αναβολή στο ΑΕΚ - Άρης
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

13:12 - 12.09.2023

H κακοκαιρία Daniel «χτύπησε» και το μπάσκετ - Αναβολή στο ΑΕΚ - Άρης

ΑΕΚ και Άρης θα έδιναν φιλικό εις μνήμην του διαιτητή Θανάση Δεσλή όμως αυτό τελικά δεν θα συμβεί αφού ο Βόλος, πόλη διεξαγωγής του παιχνιδιού δεν είναι σε θέση να φιλοξενήσει αγώνα μετά το πέρασμα της «κακοκαιρίας Daniel».

Αναλυτικά το πρόγραμμα του φετινού πρωταθλήματος 

Υπενθυμίζεται ότι το φετινό πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με νέο format σύμφωνα με το οποίο οι πρώτες 6 ομάδες τις κανονικής διάρκειας προκρίνονται απευθείας στα Playoffs, ενώ οι δύο τελευταίες θα βγουν από την διαδικασία των Play Out, στην οποία θα προκύψει και η ομάδα που θα υποβιβαστεί.