Δέκα ομάδες ζητούν από τους Πίστονς τον Μπογκντάνοβιτς, ανάμεσά τους και οι Μπακς
i

Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς εναντίον Λούκα Ντόντσιτς / © Twitter @All_Things_Mavs

Δέκα ομάδες ζητούν από τους Πίστονς τον Μπογκντάνοβιτς, ανάμεσά τους και οι Μπακς

Γιώργος Γαβριλάκης 23:50 - 07.01.2023 / Ανανεώθηκε: 00:39 - 08.01.2023

Ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς στα 33 του πραγματοποιηεί σπουδαία σεζόν και οι φήμες λένε πως περισσότερες από 10 ομάδες έχουν προσεγγίσει το Ντιτρόιτ για να τον αποκτήσουν: Μπακς, Λέικερς, Καβαλίερς, Σανς και Μάβερικς ανάμεσα στους διεκδικητές.

Οι Ντιτρόιτ Πίστονς δεν διεκδικούν κάτι συγκεκριμένο από τη σεζόν που… τρέχει. Παίζουν απλώς και μόνο για τη χαρά του παιχνιδιού. Βρίσκονται σε στάδιο ανοικοδόμησης και παρά το γεγονός ότι δεν έχουν βάλει με επισημότητα στη λίστα με τους υπό παραχώρηση παίκτες τον Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς, πρακτικά ο Κροάτης ανήκει σε αυτή την κατηγορία.

Το εντυπωσιακό είναι ότι στα 33 του, ο Βόσνιος σμολ φόργουορντ και διεθνής με την Κροατία, στη δέκατη σεζόν του στο ΝΒΑ πραγματοποιεί επιθετικά την πιο παραγωγική του χρονιά. 

Σε 41 αγώνες έχει 21,0 πόντους μέσο όρο, ξεπερνώντας (προς το παρόν τουλάχιστον) τους 20,2 που είχε με τους Γιούτα Τζαζ τη σεζόν 2019-20. 

Η πορεία του αυτή, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν ανήκει στο μακροπρόθεσμο πλάνο των νεανικών Πίστονς, έχει κάνει πολλές ομάδες να τον τοποθετούν στην κορυφή των επιλογών τους για ανταλλαγή. 

Μάλιστα, οι φήμες λένε πως περισσότερες από δέκα ομάδες ασχολούνται καθημερινά μαζί του και βρίσκονται σε ανοιχτή επικοινωνία με το Ντιτρόιτ. 

Οι Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο είναι μία από αυτές. Τα Ελάφια δίστασαν να ανταλλάξουν τον Γκρέισον Άλεν με τους Φοίνιξ Σανς για τον Τζο Κρόουντεν. Ήθελαν κάτι καλύτερο και ο Μπογκντάνοβιτς θα ήταν πραγματική αναβάθμιση γι’ αυτούς. 

Προσπαθούν όμως, να βρουν τον ιδανικό συνδυασμό καθώς ο μεταγραφικός τους στόχος κουβαλάει συμβόλαιο 60 εκατομμυρίων δολαρίων (μέχρι το 2025) και για να αποκτηθεί θα πρέπει να συμπεριληφθεί κι άλλος παίκτης. Ο Πατ Κόνατον θα μπορούσε να είναι ένας από αυτούς, ώστε να βρουν τα λογιστικά ζητήματα που προκύπτουν από τις ανταλλαγές. Οι δυο τους (Άλεν, Κόνατον) θα… θυσιάζονταν ευχαρίστως για τον Μπογκντάνοβιτς. 

Το θέμα είναι τι θα προσφέρουν και οι υπόλοιποι διεκδικητές. Που δεν είναι και λίγοι… 

Οι Λέικερς προσπαθούν να κάνουν τον ΛεΜπρον Τζέιμς να αισθανθεί πιο άνετα στο Λ.Α. και προσπαθούν να πείσουν τους Πίστονς να πουν το «ναι». Το ίδιο κάνουν (μεταξύ άλλων) και οι Κλίβελαντ Καβαλίερς, οι Φοίνιξ Σανς και οι Ντάλας Μάβερικς