Εκτός σεζόν ο Κέιντ Κάνινγκχαμ των Πίστονς (vid)

Εκτός σεζόν ο Κέιντ Κάνινγκχαμ των Πίστονς (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 06:48 - 13.12.2022 / Ανανεώθηκε: 07:00 - 13.12.2022

Η ομάδα του Ντιτρόιτ που εδώ και ένα μήνα έπαιζε χωρίς τον νεαρό γκαρντ, ενημερώθηκε από τους γιατρούς ότι θα χειρουργηθεί και δεν θα επιστρέψει την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Από την πρώτη μέρα οι Πίστονς δεν ήθελαν να ρισκάρουν με ενδεχόμενη βιαστική επιστροφή του Κέιντ Κάνινγκχαμ. O 21χρονος είναι εκτός με πρόβλημα στην αριστερή του κνήμη και τελικά θα παραμείνει εκτός μέχρι το τέλος της σεζόν. 

Θα χρειαστεί μάλιστα να χειρουργηθεί για να διορθωθεί ο τραυματισμός του, όπως ενημερώθηκε η ομάδα του Ντιτρόιτ από το ιατρικό επιτελείο. Αρχικά, το πλάνο έλεγε θεραπεία και ξεκούραση, αλλά τελικά η σοβαρότητα του τραυματισμού είναι μεγαλύτερη του αναμενομένου. 

Ο Τζοέλ Εμπίντ μπήκε στην ίδια λίστα μαζί με Αϊβερσον και Τσάμπερλεϊν (vids)
NBA

12:24 - 12.12.2022

Ο Τζοέλ Εμπίντ μπήκε στην ίδια λίστα μαζί με Αϊβερσον και Τσάμπερλεϊν (vids)

Μόνο τρεις παίκτες στην ιστορία των Σίξερς έχουν βάλει τουλάχιστον δύο φορές στην ίδια σεζόν από 50 πόντους. Ο Καμερουνέζος σέντερ πάντως, κυριαρχεί σε στατιστικά ολόκληρου του ΝΒΑ, όχι μόνο της Φιλαδέλφειας.

Ο Κάνινγκχαμ, ο οποίος ήταν η Νο 1 επιλογή στο Ντραφτ του 2021, έπαιξε τελευταία φορά στις 12 Νοεμβρίου όταν εγκατέλειψε στου δρόμου τα μισά την αναμέτρηση κόντρα στους Νικς και μέχρι τότε (σε 12 αγώνες) είχε 19,9 πόντους, 6,2 ριμπάουντ και 6 ασίστ μέσο όρο. 

Το Ντιτρόιτ έτσι κι αλλιώς δεν είχε κάποιον συγκεκριμένο στόχο αυτή την αγωνιστική περίοδο. Βρίσκεται σε φάση ανοικοδόμησης και εξέλιξης των νεαρών παικτών. 

Τη θέση του Κάνινγκχαμ στην οργάνωση του παιχνιδιού έχει πάρει ήδη ο 21χρονος (και τριτοετής στο ΝΒΑ) Κίλιαν Χέιζ, ενώ η ομάδα σκοπεύει να ασχοληθεί ιδιατέρως με τους rookies Τζέιντεν Άιβι και Τζέιλεν Ντουρέν, αλλά και με τους νεαρούς Σαντίκ Μπέι και Αϊζάια Λίβερς. 

Επίσης, είναι πολύ πιθανό να κάνουν και ανταλλαγή (ή ανταλλαγές) για να… ξεφορτώσουν κάποια «βαριά» συμβόλαια. Ο Μπόγκνταν Μπογκνάνοβιτς για παράδειγμα, προσωποποιεί ένα από αυτά και τις τελευταίες ώρες -με το άνοιγμα της αγοράς για τους παίκτες που υπέγραψαν συμβόλαια το καλοκαίρι- έγινε διαθέσιμος. Οι Λέικερς αναμένεται να ασχοληθούν μαζί του...