Δημοσκόπηση έκπληξη για την υποψηφιότητα Παππά για τον Δήμο Αθηναίων - Ποιοι ψηφοφόροι τον στηρίζουν

Νίκος Παππάς

i

Νίκος Παππάς/ ©Intime

Δημοσκόπηση έκπληξη για την υποψηφιότητα Παππά για τον Δήμο Αθηναίων - Ποιοι ψηφοφόροι τον στηρίζουν

Aχιλλέας Μαυροδόντης 13:48 - 17.04.2023 / Ανανεώθηκε: 13:56 - 17.04.2023

Ο Νίκος Παππάς έχει μπει στον στίβο της πολιτικής και, παρότι κατεβαίνει για Δήμαρχος Αθηναίων με το ΣΥΡΙΖΑ, μοιάζει έτοιμος να «κλέψει» πολλούς ψηφοφόρους της ΝΔ!

Η πρώτη δημοσκόπηση για τον δήμο Αθηναίων, μετά και την ανακοίνωση που έγινε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ όπου και αποφασίστηκε η στήριξη στο πρόσωπο μπασκετμπολίστα Νίκου Παππά στις ερχόμενες εκλογές, είχε μεγάλο ενδιαφέρον και γέμισε αισιοδοξία την πλευρά του παίκτη του Παναθηναϊκού.

Στην πρώτη αυτή δημοσκόπηση ενόψει των εκλογών του Οκτωβρίου, ο Νίκος Παππάς διατηρεί προβάδισμα 4% έναντι του Κώστα Μπακογιάννη.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τον ιστότοπο, που ασχολείται -μεταξύ άλλων- με τα ζητήματα αυτοδιοίκησης, το aftodioikisi.gr από τοις 4 έως 8 Απριλίου σε δείγμα 1.033 ατόμων και έδειξε ότι ο Νίκος Παππάς προηγείται κατά 4% (42 έναντι 38%) του σημερινού δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη.

Οπως αναφέρεται, υπάρχει εξήγηση για το προβάδισμα του Νίκου Παππά έναντι του κ. Μπακογιάννη, καθώς υπάρχει μεγάλο ρεύμα από τους πολίτες της Αθήνας έναντι του νυν δημάρχου και για τις επιλογές του.

Πόσοι ψηφοφόροι της ΝΔ επιλέγουν Νίκο Παππά

1 στους 5 ψηφοφόρους (20%) της ΝΔ του 2019 επιλέγει τον κ. Παππά που θεωρείται υπερκομματικός υποψήφιος έναντι μόλις 10% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ που προτιμά τον κ. Μπακογιάννη, ενώ ο υποψήφιος με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ υπερέχει του νυν δημάρχου και στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ (44 έναντι 31%).

Οπως καταγράφηκε και στην δημοσκόπηση του Ιανουαρίου, υπάρχει ισχυρό ρεύμα κατά Μπακογιάννη στους ψηφοφόρους του δήμου Αθηναίων (54% τον Ιανουάριο και σήμερα), που εξηγείται από την μη ικανοποίηση από το έργο του σημερινού δημάρχου, η οποία φτάνει το 67% (50% καθόλου και 17% λίγο), αλλά και από την αντιπάθεια απέναντι στο πρόσωπό του (17%).

Να σημειωθεί επίσης ότι υψηλά ποσοστά καταγράφουν ο Ν. Σοφιανός (ΚΚΕ -14%) αλλά και ο καταδικασμένος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, πρώην βουλευτής της ΧΑ, Η. Κασιδιάρης (8%).

Tags: