Στη Φενέρ το ντέρμπι της Τουρκίας δια χειρός... Καλάθη!

Νικ Καλάθης

i

Photo by Tolga Adanali/Euroleague Basketball via Getty Images

Στη Φενέρ το ντέρμπι της Τουρκίας δια χειρός... Καλάθη!

Νίκος Καλαμπάκας 21:21 - 28.12.2023 / Ανανεώθηκε: 22:43 - 28.12.2023

Ο Νικ Καλάθης με ένα τρίποντό του 30'' πριν τη λήξη της αναμέτρησης, έδωσε τη νίκη στη Φενέρ μέσα στην έδρα της Εφές με σκορ 89-84. Ο Έλληνας γκαρντ πλησίασε το double - double και ήταν ο κορυφαίος των φιλοξενούμενων, οδηγώντας τους στη 10η φετινή τους νίκη στην Euroleague.

Έχοντας κορυφαίο της παίκτη τον Νικ Καλάθη ο οποίος σημείωσε 17 πόντους, η Φενέρ πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Εφές με σκορ 89-84. Οι γηπεδούχοι είδαν τον Λάρκιν να αφηνιάζει στην τρίτη περίοδο, ωστόσο ο γκαρντ από τις ΗΠΑ «πολεμούσε» μόνος και δεν μπόρεσε να αποτρέψει το μοιραίο, παρά τους 28 πόντους που σημείωσε...

Η εξέλιξη του αγώνα

Εφές και Φενέρ προσέφεραν στο κοινό της Euroleague ένα ντέρμπι αντάξιο της φήμης των δύο ομάδων της Τουρκίας. Οι γηπεδούχοι στο πρώτο ημίχρονο έβλεπαν τους Οτούρου, Λάρκιν και Μπράιαντ να οδηγούν επιθετικά την ομάδα, την ώρα που η Φενέρ βασιζόταν στον Καλάθη και τον Χέιζ Ντέιβις. Στο τέλος του δεκαλέπτου υπήρχε απόλυτη ισορροπία με το σκορ να βρίσκει τις δύο ομάδες στο 29-29

Ανάλογο το σκηνικό και στη 2η περίοδο, όμως η Εφές κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο τέλος της και να κλείσει το ημίχρονο στο +5 (52-47). Όλα έδειχναν ότι ο αγώνας θα είναι θρίλερ και ότι οι δύο μονομάχοι θα έδιναν σκληρό αγώνα για τη νίκη. 

Η τρίτη περίοδος συνεχίστηκε από εκεί που είχαν μείνει οι δύο ομάδες. Η Φενέρ έκανε τη δική της αντεπίθεση και με μπροστάρη τον Χέιζ Ντέιβις έβαζε δύσκολα στην Εφές, η οποία έβλεπε σε αυτό το διάστημα τον Λάρκιν να πετάει... φωτιές και να σημειώνει τους 15 από τους 16 πόντους της ομάδας του! Oι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν να προηγούνται στο 30' με σκορ 69-68. 

Ανάλογα κύλησε το ματς και στην 4η περίοδο, με τους δύο αντιπάλους να είναι κοντά στο σκορ και να δίνουν πραγματικές μάχες. Ο Καλάθης έδωσε προβάδισμα 4 πόντων στη Φενέρ (78-82), 3.33'' πριν τη λήξη και ο αγώνας απέκτησε άγρια ομορφιά. Ο Λάρκιν μείωσε με βολή από τεχνική ποινή, ο Οτούρου ισοφάρισε και ο αγώνας κρεμόταν από μια κλωστή. Ο Παπαγιάννης απάντησε με καλάθι για το 82-84, ενώ στη συνέχεια ο Μπομπουά αστόχησε σε φλότερ και ο Καλάθης με τρίποντο έδωσε προβάδισμα πέντε πόντων στους φιλοξενούμενους (82-87). Η Φενέρ δεν χάρισε τη νίκη, συνέχισε να είναι σοβαρή και τελικά επικράτησε με το τελικό 89-84, φτάνοντας στη 10η φετινή της νίκη!

MVP

Ο Νικ Καλάθης ήταν ο παίκτης που οδήγησε την ομάδα του στη νίκη. Σημείωσε 17 πόντους, έδωσε 8 ασίστ και ήταν ψύχραιμος σε προσπάθειες κρίσιμες, με αποκορύφωμα το τρίποντό του στο τελευταίο λεπτό, που ουσιαστικά «καθάρισε» τους γηπεδούχους. 

Το κλειδί του αγώνα

Μόλις 4 τρίποντα σημείωσε η Εφές, σε ένα παιχνίδι που δεν έχασε με μεγάλη διαφορά. Ωστόσο το 4/20 είναι στατιστικό που ειδικά στην έδρα μιας ομάδας, δεν δίνει νίκες εύκολα...

Η επόμενη αγωνιστική

Η Φενέρ υποδέχεται τον Ερυθρό Αστέρα, ενώ η Εφές δοκιμάζεται στην έδρα της Βαλένθια.

Διαιτητές 

Ράντοβιτς, Νίκολιτς και Πέτεκ

Δεκάλεπτα: 29-29, 52-47, 68-69, 84-89

Δείτε εδώ το Play by play της αναμέτρησης

Sportal Euroleague Show με Παναθηναϊκός - Ερυθρός Αστέρας και όλη τη δράση της Πέμπτης

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!