Εκτόξευσε το μπάτζετ της η Μονακό - Πόσα χρήματα κοστίζει η ομάδα του Κέμπα Ουόκερ

Εκτόξευσε το μπάτζετ της η Μονακό - Πόσα χρήματα κοστίζει η ομάδα του Κέμπα Ουόκερ

Χρήστος Τσάλτας 18:23 - 12.10.2023 / Ανανεώθηκε: 18:23 - 12.10.2023

Τα μπάτζετ της σεζόν για τις ομάδες του γαλλικού πρωταθλήματος ήρθαν στο φως, με την Μονακο, να ανεβάζει τον πήχη με τις κινήσεις που έγιναν, φτάνοντας στα 27 εκατ. ευρώ φέτος.

Το φετινό καλοκαίρι ήταν ένα από τα πιο έντονα των τελευταίων ετών τόσο στην Ευρωλίγκα, όσο και σε ομάδες που γαγωνίζονται στο κορυφαίο επίπεδο. Το DNCCGCP αποκάλυψε τους αριθμούς των μπάτζετ των ομάδων που αγωνίζονται στο γαλλικό πρωτάθλημα, με την Μονακό και την Βιλερμπάν να έχουν την τιμητική τους.

Όπως έγινε γνωστό, η Εθνική Διεύθυνση Συμβουλευτικής και Διοικητικού Ελέγχου Επαγγελματικών Σωματείων έφερε στο φως το μπάτζετ των 18 ομάδων της Betclic ELITE για τη σεζόν 2023-24, με την Μονακό να είναι η ομάδα που έκανε τη διαφορά.

Οι Μοναγάσκοι, που έκαναν τη μεγάλη μεταγραφή με την απόκτηση του Κέμπα Ουόκερ, εκτόξευσαν το μπάτζετ τους στα 27,5 εκατ. ευρώ, σχεδόν 7 εκατομμύρια πάνω σε σχέση με την περσινή σεζόν, όπου έφταναν στα 20,7 εκατ. συνολικά. Μάλιστα σε μισθούς η Μονακό είναι η ομάδα που πληρώνει τα περισσ΄τοερα χρήματα, με 13,1 εκατ.

Στην δεύτερη θέση βρίκσρται η Βιλερμπάν η οποία ανέβασε το μπάτζετ της στα 21 εκατ. ευρώ, χάρη στην χορηγία της Skweek, που αποτελεί και media partner της Euroleague στη Γαλλία. Για το λόγο αυτό μάλιστα αυξήθηκαν και οι αριθμοί στους μισθούς των παικτών, κατά 70% σε σχέση με την περασμένη σεζόν.

Από εκεί και πέρα, στην τρίτη θέση βρίσκεται η Παρί, που με την απόκτηση του Τι Τζέι Σορτς και την πρόσληψη του Τουόμας Ίσαλο έφτασε στα 9,2 εκατ. ευρώ, ενώ η Λιμόζ, του Ηλία Καντζούρη, βρίσκεται στην ένατη θέση της σχετικής λίστας με 6,1 εκατ. ευρώ.