To Στάνφορντ της Μποσγανά έκλεισε θέση για το Sweet Sixteen της March Madness

Στάνφορντ

To Στάνφορντ της Μποσγανά έκλεισε θέση για το Sweet Sixteen της March Madness

Χρήστος Τσάλτας 09:49 - 25.03.2024

Σπουδαία επιτυχία για το Στάνφορντ, στο οποίο αγωνίζεται η Έλενα Μποσγανά, καθώς επικράτησε του Αϊόβα Στέιτ με 87-81, στην παράταση και έκλεισε θέση για το Sweet Sixteen.

Πρόκριση στον τρίτο γύρο του Tournament του NCAA για το Στάνφορντ, που έχει και χρώμα γαλανόλευκο. Αυτό γιατί η Έλενα Μποσγανά αγωνίζεται στο φημισμένο Κολέγιο και τα ξημερώματα της Δευτέρας πανηγύρισε μια σπουδαία επιτυχία.

Η ομάδα της αντιμετώπισε το φορμαρισμένο Αϊόβα Στέιτ, όμως κατάφερε να φτάσει στη νίκη, σε έναν αγώνα που κρίθηκε στην παράταση και είχε συγκλονιστική εξέλιξη σε όλη τη διάρκειά του.

Η Κίκι Ιριάφεν έκανε σπουδαία εμφάνιση με 41 πόντους, 16 ριμπάουντ και 16/30 σουτ και οδήγησε την ομάδα της εκ του ασφαλούς, με το next big thing του αμερικανικού μπάσκετ, Κάμερον Μπρινκ να «σκεπάζει» τα καλάθια με 8 πόντους, 8 ριμπάουντ και 5 τάπες. Συμπαραστάτρια της Ιριάφεν, επιθετικά, ήταν η Χάνα Τζαμπ με 15 πόντουςκαι 6/12 σουτ.

Η Μποσγανά έμεινε στο παρκέ για 13 λεπτά, ξεκινώντας μάλιστα στην αρχική πεντάδα του Στάνφορντ και μέτρησε 1 πόντο (1/2 βολές), 1 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο και 2 λάθη στο διάστημα που έμεινε στο παρκέ.

Στον δρόμο για τα προημιτελικά της March Madness, το Στάνφορντ θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού NC State - Tennessee.