Ασυγκράτητοι φίλαθλοι στο ΝCAA: Ποδοπάτησαν από τη... χαρά τους παίκτη των ηττημένων (vid)

Ασυγκράτητοι φίλαθλοι στο ΝCAA: Ποδοπάτησαν από τη... χαρά τους παίκτη των ηττημένων (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 15:09 - 25.02.2024 / Ανανεώθηκε: 15:13 - 25.02.2024

Με το που ολοκληρώθηκε η μη αναμενόμενη νίκη του Ουέικ Φόρεστ επί του Ντιουκ στο Κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ οι φίλαθλοι όρμησαν στο παρκέ για να πανηγυρίσουν την επιτυχία και τρέχοντας με ορμή, ποδοπάτησαν και τραυμάτισαν παίκτη των φιλοξενούμενων.

Πάνω στο παρκέ οι παίκτες του Πανεπιστημίου Ουέικ Φόρεστ δημιούργησαν τις συνθήκες για μία τεράστια αγωνιστική έκπληξη απέναντι στο Ντιουκ, λίγες μέρες πριν το March Madness, που οδηγεί στην τελική φάση του Κολεγιακού πρωταθλήματος (ΝCAA).

Κατάφεραν να νικήσουν με 83-79 -αν και κανείς δεν περίμενες πως κάτι τέτοιο θα συμβεί. Αυτό φαίνεται και από την αντίδραση του κόσμου, που ήταν τόσο υπερβολική που εξ αιτίας της τραυματίστηκε ένας παίκτη του Ντιούκ.

Δεν έφθανε λοιπόν, ο ψυχικός πόνος της ήττας για τον Κάιλ Φιλιπόφσκι, ήρθε και ο σωματικός. Ο νεαρός φόργουορντ των φιλοξενούμενων με το που ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση βρέθηκε στο πιο ακατάλληλο σημείο την πιο ακατάλληλη στιγμή. Είδε τους φιλάθλους να εγκαταλείπουν τις κερκίδες και να τρέχουν με μανία στον αγωνιστικό χώρο. Ένα σωρό από τους υποστηρικτές του Ουέικ Φόρεστ, κολέγιο το οποίο έχει τιμήσει (μεταξύ άλλων) και ο Ντίνος Μήτογλου (2014-2017) του Παναθηναϊκού, έπεσαν πάνω του. Τον παρέσυραν και αποχώρησε κουτσαίνοντας από το γήπεδο.

«Ήταν γελοίο αυτό που συνέβη», είπε το θύμα αμέσως μετά και αφού συνειδητοποίησε τι ακριβώς είχε γίνε, ενώ δεν θεωρεί τελείως αθώο το σκηνικό. «Πιστεύω ότι ήταν προσχεδιασμένο. . Δεν ήταν σίγουρα αυθόρμητο, όλο αυτό που συνέβη και ήταν ομολογουμένως επικίνδυνο για όλους», κατέληξε ο Φιλιπόφσκι.

Συνολικά το Ντιουκ ζητά την τιμωρία των γηπεδούχων και ο κόουτς Τζον Σέιγερ θυμίζει πως «δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο. Είναι μία κακή παράδοση που πρέπει να σταματήσει. Πολλές φορές στο παρελθόν έχουν χτυπήσει παίκτες. Τους σπρώχνουν, τους κοροϊδεύουν, άλλες φορές έχουν πέσει και μπουνιές».