Πετρούσεφ: «Στον Ολυμπιακό έτσι είναι τα πράγματα, ο ένας βοηθάει τον άλλον!»

Φιλίπ Πετρούσεφ

Πετρούσεφ: «Στον Ολυμπιακό έτσι είναι τα πράγματα, ο ένας βοηθάει τον άλλον!»

Γιώργος Γαβριλάκης 11:59 - 25.02.2024 / Ανανεώθηκε: 00:08 - 14.08.2024

Από την Σερβία, όπου βρίσκεται για την εθνική ομάδα της χώρας του, ο Φιλίπ Πετρούσεφ μίλησε στην Mozzart Sport για την εμπειρία του στον Ολυμπιακό. Μία ομάδα «με αγωνιστική και ανθρώπινη κουλτούρα, που όλοι ξέρουν τι πρέπει να κάνουν και όλοι βοηθάνε τον δίπλα τους».

Κι αφού πρώτα επέστρεψε στην Ευρώπη (από το ΝΒΑ) για τον Ολυμπιακό, τώρα επέστρεψε -για λίγο- στην πατρίδα του, την Σερβία, για να βοηθήσει την ομάδα στους προκριματικούς αγώνες του EuroBasket 2025. Επίσης, βρέθηκε και στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, καθώς είναι ένα από τα αστέρια της ομάδας, που πριν από μήνες είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Γι' όλα αυτά, η Mozzart Sport τον προσκάλεσε σε μία συζήτηση-συνέντευξη και ο 24χρονος διεθνής φόργουορντ των «ερυθρολεύκων» αποδέχθηκε την πρόσκληση και μίλησε αναλυτικά για τις σκέψεις και τις πράξεις του.

«Αυτή τη στιγμή νιώθω αρκετά καλά», παραδέχθηκε, αλλά «όταν επέστρεψα από τις ΗΠΑ στην EuroLeague, αρχικά ήμουν σε πολύ άσχημη κατάσταση. Μου πήρε περίπου ένα μήνα για να επανέλθω σωματικά και να συνηθίσω τη νέα μου ομάδα, τον Ολυμπιακό. Να εξοικειωθώ με το στυλ παιχνιδιού του κόουτς Μπαρτζώκα. Ένα στυλ με πολλές πάσες και δυναμική κυκλοφορία της μπάλας. Μου πήρε χρόνο λοιπόν, για να βρω τη θέση μου σε έναν οργανισμό που κάθε χρόνο έχει τους πιο υψηλούς στόχους που υπάρχουν. Πηγαίνει στα Final Four, κυνηγάει τίτλους και έχει πολύ ποιοτικούς παίκτες».

Πλέον όμως, «εδώ και ένα μήνα βρήκα τον ρόλο μου και τον τρόπο να βοηθάω την ομάδα. Όλοι ξέρουμε τι ακριβώς πρέπει να κάνουμε και λειτουργούμε αρμονικά».

Η απόφασή του να φύγει από το ΝΒΑ, ναι μεν είχε να κάνει με την αποδέσμευσή του από τους Σακραμέντο Κινγκς, αλλά όπως δηλώνει ο ίδιος, είχε να κάνει και «με την άμεση αντίδραση του Ολυμπιακού». Και με το που έφθασε στην ομάδα του Πειραιά «με καλοδέχθηκαν αμέσως. Ήξεραν την κατάστασή μου. Καταλάβαιναν απόλυτα και μου είπαν να πάρω το χρόνο μου για να επανέλθω σε φόρμα. Έκανα πολλές προπονήσεις και πλέον έχω επανέλθω σε φόρμα. Φυσικά ο κόουτς Μπαρτζώκας δεν με πίεσε να επιστρέψω νωρίς. Όλα πήραν το δρόμο τους, κάτι που με οδήγησε στο να βρω τη θέση μου και πλέον παίζω όλο και καλύτερα».

Για τον Μπαρτζώκα πρόσθεσε πως «είναι έμπειρος προπονητής και έχει βιώσει πολλές καταστάσεις όπως τη δική μου. Με παίκτες να έρχονται κατά τη διάρκεια της σεζόν. Ήταν ανεκτικός και δεν με πίεσε. Όταν άρχισα να παίζω, ακόμη και αυτός πιστεύω δεν ήξερε ακριβώς τι να περιμένει από μένα, γιατί ήταν ήδη γνωστό ποιος έκανε τι στην ομάδα. Υπήρχαν ρόλοι και ξαφνικά εμφανίστηκα εγώ. Σε μία περίοδο που δεν ήταν πολύ αποτελεσματική για την ομάδα, με νίκες, αλλά και με αρκετές ήττες».

Τελικά, «βρήκα τη θέση μου και τον ρόλο μου. Και ως πάουερ φόργουορντ. Ο Μπαρτζώκας χρησιμοποιεί πολλούς παίκτες στο rotation, στην πρώτη πεντάδα είναι ήδη γνωστό ποιος κάνει τι, στη δεύτερη όμως, υπήρχαν πολλές αμφιβολίες. Εκεί εμφανίστηκαν για να βοηθήσω».

Πρόεδρος του Ερυθρού Αστέρα: «Ο Πετρούσεφ πήγε στον Ολυμπιακό, αλλά δεν ήταν δικό μας λάθος»
EUROLEAGUE

10:02 - 22.02.2024

Πρόεδρος του Ερυθρού Αστέρα: «Ο Πετρούσεφ πήγε στον Ολυμπιακό, αλλά δεν ήταν δικό μας λάθος»

Ο πρόεδρος, Νεμπόισα Τσόβιτς, αφού αποκάλυψε τους καλοκαιρινούς στόχους του Ερυθρού Αστέρα (Νίκολα Κάλινιτς και Στέφαν Γιόβιτς) εξήγησε πως η ομάδα του «δεν έκανε κανένα λάθος στην περίπτωση του Πετρούσεφ», ο οποίος κατέληξε στον Ολυμπιακό αν και «θα του δίναμε τα ίδια χρήματα».

Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!

Πέραν όμως, από τον Μπαρτζώκα τον βοήθησαν και οι συμπαίκτες του για να βρει τα... πατήματά του. Ειδικά, «ο Μιλουτίνοφ. Όταν έχεις κάποιον από τη χώρα σου, ακόμα και από την εθνική ομάδα, όλα είναι πιο εύκολα. Και οι άλλοι παίκτες, είναι σπουδαία παιδιά. Είναι θέμα κουλτούρας στον Ολυμπιακό, να υπάρχει οικογενειακό κλίμα και να βοηθάει ο ένας τον άλλον. Περνάμε πολύ χρόνο μαζί εκτός γηπέδου, κάτι που δεν συμβαίνει παντού ή ακόμα και στις περισσότερες ομάδες στην Ευρώπη. Ο Μιλουτίνοβ πάντως, με βοήθησε πολύ και έξω γηπέδου. Με βοήθησε να απολαύσω κι άλλα πράγμα ώστε να μην σκέφτομαι μόνο το μπάσκετ».